Αρχική > Πολιτική > Λαθρομετανάστευση : Διεθνή τα αίτια,εθνικές οι ευθύνες μας!

Λαθρομετανάστευση : Διεθνή τα αίτια,εθνικές οι ευθύνες μας!

12/08/2011

Με την ευκαιρία συνάντησης-συζήτησης που διοργάνωσε η ΟΑΠΣ, σχετικά με την «πολιτική αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα», έχοντας εισηγητή τον κ. Δαμιανό Βασιλειάδη, ας παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας, εκδηλώθηκε μετά την πτώση του Ανατολικού Συνασπισμού, τότε που διεθνώς εξαπλώθηκε η»ελεύθερη»-ανεξέλεγκτη,αδασμολόγητη, διασυνοριακή κίνηση κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Η περιβόητη, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ! Με την  ευθύνη κομμάτων και πολιτικών, όπως ο Σαμαράς («υιοθεσία» «Βορειοηπειρωτών»),η Μητσοτάκη («ελληνοποιήσεις» «Ρωσοποντίων»),ο Σημίτης (εισαγωγή Αφρασιατών για τη «μεγάλη ιδέα» των ολυμπιακών),ο Π.Παυλόπουλος (σωρηδόν νομιμοποιήσεις) δόθηκε η ευκαιρία στους πάσης φύσεως μεταπράτες κεφαλαιούχους να κερδοσκοπήσουν με φτηνή εργατική δύναμη. Στη συνέχεια, αυτή η εκμετάλλευση, διαδόθηκε και σε μικροπαραγωγούς και σε ιδιώτες, που έσπευσαν να ικανοποιήσουν τη δική τους απληστία, κλέβοντας από το μεροκάματο ή το ασφάλιστρο κάθε Αλβανού  ή Ασιάτη.Κορυφώνοντας αυτή την άθλια εκμετάλλευση, έσπευσαν οι λαθρέμποροι του «ανθρωπισμού», πολιτευτές κι «ιδεολόγοι», «αριστεροί» ή «αλυτρωτικοί πατριώτες», σε άγραν φήμης ή ψήφων, στην πολιτική κεφαλαιοποίηση δηλαδή, του ανθρώπινου πόνου και της απόγνωσης. Έσχατη πράξη αυτής της δοσοληψίας στάθηκε το νομοθετικό έκτρωμα ΓΑΠ για την απόδοση και ψήφου σε «ελληνοποιημένους» αλλοεθνείς κατατρεγμένους.

β) Όσο η εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών κάλυπτε παραγωγικές ανάγκες, το πρόβλημα δεν  φαίνονταν ανησυχητικό. Παρότι, συνέβησαν συγκλονιστικά εγκλήματα επειδή  εισέβαλαν κακοποιοί ,ανενόχλητοι από την ανεπαρκέστατη, απροετοίμαστη και κλιμακούμενα διαβρωμένη, συνοριακή αστυνόμευση. Αφότου όμως περιορίζονταν η παραγωγή, οι άνεργοι αλλοδαποί, απούσης κάποιας πρόνοιας κοινωνικής ένταξής τους, γίνονταν επιρρεπείς στην ανομία. Ταυτόχρονα, τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών που είχαν πλέον σταθεροποιηθεί, με τη συμμετοχή και κατά το πλείστον καθοδήγηση ημεδαπών εγκληματιών, «αναβάθμισαν» το «επιχειρείν» τους κι επεκτάθηκαν στην ολόπλευρη λαθρεμπορία, ανθρώπων (διακίνηση και πορνεία),εμπορευμάτων (απομιμήσεις) και ναρκωτικών (εν μέρει και όπλων),στο απροκάλυπτο παραεμπόριο πάσης φύσεως. Σήμερα, όλο και περισσότερα εγκληματικά στοιχεία εισβάλλουν!  Μάλιστα, γινόμαστε  μάρτυρες και  χυδαίας , παντοειδούς,  εκμετάλλευσης των εξαθλιωμένων είτε με την υποκρισία της φιλανθρωπίας είτε με την απειλή της υποκίνησής τους σε ταραχές είτε με την καθυπόταξη των ανέργων ή αντιδρώντων ενεργών πολιτών.Ακόμη και με την…κρατική συνδρομή,στην  απάτη  των «ΜΚΟ»!  Καταλήξαμε έτσι, στη θλιβερή, ζοφερή, εξαθλίωση των πόλεων και προπάντων της Αθήνας. Καθώς, σοβεί  η ημετέρα δημοσιονομική κρίση  αλλά και εκδηλώνεται παγκόσμια οικονομική αστάθεια, στα πρόθυρα της μεγαλύτερης ύφεσης της ιστορίας…Οπότε, είναι προφανέστατο πως, περιθώρια υποδοχής και στήριξης ή ένταξης νέου εργατικού δυναμικού (πολύ δε περισσότερο εκτός Ε.Ε.) είναι ανέφικτα. Πλέον της γενικής υστέρησης υποδομών στην χώρα μας (νοσοκομεία, σχολεία, αρδευτικά-αποχετευτικά δίκτυα κλπ).

γ) Είδαμε λοιπόν πως, με την ευθύνη των κυβερνήσεων  του δικομματισμού και όλων των κομμάτων, δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε στον ευνοϊκό διεθνή περίγυρο, η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα. Για χάρη κοντόθωρων, κερδοσκοπικών και ψηφοθηρικών, ωφελημάτων. Σήμερα όμως, με τη δημογραφική έκρηξη στην Ασία -πλην της Κίνας, που έλεγξε αποτελεσματικά την πληθυσμιακή της μεγέθυνση- αλλά και στις αραβικές χώρες, με τον επαπειλούμενο συνακόλουθα λιμό αλλά και λόγω της κερδοσκοπίας πάνω στις τιμές των τροφίμων, με τις τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές και με αφορμή πολεμικές συγκρούσεις, διαφαίνεται πως επέρχεται τεράστια μετακίνηση πληθυσμών. Κι η Ελλάδα μας, τι θα γίνει; Ποιούς θα πρωτοταϊσει, περιθάλψει, σπουδάσει; Πολύ δε περισσότερο όταν οι Βαλκάνιοι και οι ανατολικοί γείτονές μας, εποφθαλμιούν τον όποιο πλούτο της έχει απομείνει ή «έκρυβε» τόσα χρόνια; Κι όταν οι Ευρωπαίοι ‘’σύμμαχοί» μας, έχουν γίνει απηνείς κατήγοροί μας και άτεγκτοι ,κακούργοι, τοκογλύφοι;

δ)Προφανώς, πρέπει να λάβουμε αμέσως μέτρα : 1) Όπως κατάσχεται το μεταφορικό μέσον του λαθροδιακινητή, να κατάσχεται το ακίνητο ή η επιχείρηση του παρόχου/εκμεταλλευτή, στέγης ή εργασίας, σε λαθρομετανάστη. 2) Αν θεωρήσουμε πως οι, πραγματικά απαραίτητα, απασχολούμενοι, αλλοδαποί, εξωκοινοτικοί, ανειδίκευτοι εργαζόμενοι είναι μάλλον εξακόσιες χιλιάδες (600.000)-οικιακοί βοηθοί , κηπουροί, εργάτες γης ή οικοδομών που αντιστοιχούν σε περίπου 1,5 εκατ. ευκατάστατα νοικοκυριά-τότε, με τα δεδομένα της πρόσφατης απογραφής, αυτοί να μονιμοποιηθούν. Και να ενταχθούν στον εθνικό κοινωνικό ιστό, με διαδικασίες σταθερής ποιοτικής ενσωμάτωσης (εκπαίδευση, πολιτικά δικαιώματα). 3) Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν, να προβούν σε αναδοχή αλλοδαπών-εξωκοινοτικών,παρέχοντας τροφή, στέγη και υγειονομική φροντίδα, διασφαλίζοντας τη σύννομη παραμονή τους και την ομαλή επαναπροώθησή τους. 4) Με δαπάνες  της Ε.Ε. οι υπόλοιποι να επαναπροωθηθούν στην πατρίδα τους. 5) Πρέπει να προσδιορίσουμε, ουσιαστική συνεισφορά της Ε.Ε. και της χώρας μας με την καθιέρωση ειδικού φόρου , στην ανάπτυξη υποδομών και παιδείας στις αφρασιατικές χώρες, χωρίς τη διαμεσολάβηση των διεφθαρμένων καθεστώτων τους. Η ίδια η σχετική αρμοστεία του ΟΗΕ, πρέπει να αποκαθαρθεί. 6) Η φύλαξη του απαραβίαστου των συνόρων μας, όπως έναντι κάθε εθνικής επιβολής, πρέπει να ασκηθεί και έναντι οιουδήποτε παράνομου. Είναι καθήκον, υποχρέωση, έναντι των οικογενειών, των προσφιλών, των προγόνων και της ιστορίας μας. Κι επαφίεται, φυσικά, στον στρατό. Οι συνοριοφύλακες και παρεμφερείς υπηρετούντες ,να επικουρούν  πολιτικά-ανθρωπιστικά , τις στρατιωτικές μονάδες. 7) Σε ότι αφορά στην ανέγερση τζαμιού, πρέπει να αποφασισθεί ή όχι, με δημοψήφισμα, όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ισλαμιστών στην πατρίδα μας κι αφού εκτιμηθούν οι πολιτικές συνέπειες είτε στην περαιτέρω προσέλκυση λαθρομεταναστών είτε στη διάδοση της ένοπλης τρομοκρατίας. 8)  Και, βέβαια, πρέπει το σύνολο των όποιων μέτρων μεταναστευτικής πολιτικής αντιμετώπισης, να εγκριθεί με δημοψήφισμα ενώ πρέπει (παρομοίως), να ανακληθούν οι αντισυνταγματικές «ελληνοποιήσεις».

Χωρίς να διεκδικούμε την πλήρη απάντηση στο παραπάνω πρόβλημα, καταθέτοντας αυτές τις παρατηρήσεις και προτάσεις, επιδιώκουμε την ανάπτυξη περισσότερης συζήτησης και σκέψης, την επεξεργασία πληρέστερου πλέγματος  μέτρων.

Νίκος Καραβαζάκης

Σημ.: Ο αριθμός 600.000,προκύπτει με την εξής προσέγγιση,με βάση τα φορολογικά-οικονομικά στατιστικά,του  2009:

1)       Έστω 1,5 εκατ. φορολογούμενοι (νοικοκυριά+ προσωπικές μικροεπιχειρήσεις) που διαθέτουν την ευχέρεια απασχόλησης ανειδίκευτων σε οικιακές ή περιστασιακές εργασίες.

2)      Εξ αυτών, έστω 300 χιλ. οικ. βοηθοί +100 χιλ. κηπουροί  + 100 χιλ. εργάτες οικοδομών περιστασιακοί + 100 χιλ. εποχικοί γεωργίας, αλιείας.

Βέβαια,με τα τρέχοντα υφεσιακά δεδομένα,τα παραπάνω μεγέθη,περιορίζονται δραστικά…

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτική
 1. 07/02/2015 στο 18:23

  ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ…ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΛΗ.

  ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.
  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
  ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.
  ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣ ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΙΟΣ ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ.
  ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΝΑΩ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΟΥ,,, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΑΝΘΡΩΠΟΙ,,.
  ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ.
  ΑΝ ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
  ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΙΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΥΡΩΜΑΖΩΜΑΤΑ…ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ….ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΣ.
  ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΩ ΕΝΑΝ ΑΓΡΙΟ ΙΝΔΙΑΝΟ ΤΟ ΕΧΩ ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΕΝΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΧΑΜΕΝΟ.
  ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ ΒΑΝΤΙΤΟΣ.

 1. 20/04/2017 στο 07:36
 2. 03/08/2016 στο 19:26
 3. 21/04/2016 στο 02:06
 4. 20/03/2016 στο 09:34
 5. 18/02/2015 στο 19:00
 6. 06/02/2015 στο 10:46
 7. 04/02/2015 στο 16:49
 8. 04/02/2015 στο 08:05
 9. 04/02/2015 στο 07:13
 10. 04/02/2015 στο 06:15
 11. 03/02/2015 στο 21:40
 12. 23/10/2014 στο 19:55
 13. 02/01/2014 στο 22:49
 14. 02/01/2014 στο 22:20
 15. 02/01/2014 στο 21:46
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: