Αρχική > Πολιτική > Εθνική Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα!

Εθνική Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα!

25/01/2012

Η απόλυτα επιτυχημένη-κατά κοινή ομολογία- ημερίδα της Ο.Α.Π.Σ. στην παλαιά Βουλή στις 14/1 τ.ε., χάρη στη δημιουργική συμβολή όλων των εισηγητών αλλά και των πολιτών που παρευρέθηκαν,επιβεβαίωσε ότι όντως,υπάρχει βιώσιμη κι εφικτή,άμεση, πολιτική διεξόδου της Ελλάδας από την κρίση,χωρίς δανεικά και ξεπουλήματα! ( ιδ. πρότασή μας,» η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει της κρίσης με τις δικές της δυνάμεις» ).Η προτεινόμενη από την ΟΑΠΣ λύση, συμμετέχει στο σχηματισμό ενός αυξανόμενου ρεύματος διανοουμένων,επιστημόνων και πολιτικών,που αναζητούν την σωτηρία της πατρίδας μας κι επιχειρούν να απαντήσουν στην αγωνία και τους φόβους του ελληνικού λαού,με επιχειρηματολογημένο,ειλικρινή και εφαρμόσιμο τρόπο. Η αποδέσμευση από ιδεολογικά δόγματα και κομματικές προτεραιότητες είναι ζωτική προϋπόθεση.Και όχημα αυτής ή όποιας άλλης, πατριωτικής και δημοκρατικής διεξόδου,δεν γίνεται να είναι παρά ο ίδιος ο ελληνικός λαός.Πώς να προετοιμαστούμε λοιπόν γι’ αυτό τον σκοπό ;

Τα δεδομένα μας, είναι:

 • Καταρρέοντας οι δυτικές οικονομίες από την φυγή κεφαλαίων, προς την Ασία και τις BRICS,κλυδωνίζεται διαλυτικά η ΕΖ και η ΕΕ.
 • Η Ελλάδα μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο της Δυτικής οικονομίας,με ευθύνη ιδιαίτερα  των δυο τελευταίων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και προσωπικά του ΓΑΠ, οδεύοντας (και) στην τυπική κήρυξη πτώχευσης.
 • Ταυτόχρονα,παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα αμφισβήτησης των εθνικών συνόρων μας .
 • Στην ενδοχώρα,για πρώτη φορά βιώνουμε την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών,που έχουν μεταξύ τους συνάφεια θρησκευτική και πολιτισμική χωρίς να  εντάσσονται στην κοινωνία μας.
 • Το σύνολο των κομματικών σχηματισμών,έχει συμμετάσχει και συμμετέχει στην κατάπτωση κι απαξίωση της χώρας.
 • Η εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων,μόνο αποτέλεσμα που προκάλεσε είναι η εξαθλίωση των εργαζόμενων και συνταξιούχων ενώ εξώθησε στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
 • Τέλος,συνεχώς διευρύνεται η επιβεβαίωση πως στην περιοχή της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης,κείτονται μεγάλα έως γιγαντιαία ενεργειακά αποθέματα.

Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε-αφού κατανοήσουμε ως, μη αναστρέψιμη πραγματικότητα την σημερινή ένδεια και, αναγκαστική διέξοδο την αναζήτηση νέων στρατηγικών και προτύπων ανάπτυξης και καθημερινότητας-πως οφείλουμε επειγόντως να ανασυνταχθούμε!

Φυσικά,είναι αδύνατον αυτή, η τόσο επείγουσα,απαραίτητη και ζωτική, ανασύνταξη, να συμβεί με πρόσωπα και όρους του σάπιου συστημικού παρελθόντος. Οιεσδήποτε μετάνοιες,συγνώμες, ενότητες,μέτωπα,συσπειρώσεις κλπ που με άλματα επιχειρούν αναβάπτιση ή εξιλέωση,των μετόχων και συνυπευθύνων του ζοφερού παρόντος μας, όση καλή προαίρεση κι αν διαθέτουμε είναι αδύνατον να τις αποδεχθούμε. Αυτοί που «τα έτρωγαν  μαζί»,πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό! Όσοι πράγματι μετανοούν,ας πληρώσουν, εθελοντικά…

Εύλογα,όλοι οι «αντιμνημονιακοί»,δεν είμαστε ίδιοι.Όποιοι θέλουν την ανατροπή του μνημονίου-συνεπώς και της τρικέφαλης συμπαιγνίας-ας συμπορευθούν και, μόλις τα εκλογικά αποτελέσματα το επιτρέψουν,ας στηρίξουν το αίτημα αυτό.Όμως,τα θέματα διαχείρισης της όποιας μετεκλογικής κυβέρνησης δεν εξαντλούνται μόνον στα προβλήματα χρέους.Ένεκα αυτού,προτείνουμε τα εξής σημεία σύγκλισης και προεκλογικής σύμπραξης:

1.Κατάργηση των δανειακών συμβάσεων/μνημονίων, αναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού χρέους, απόρριψη του επαχθούς και απεχθούς τμήματός του.

 2.Ανακήρυξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ. ,έκδοση πατριωτικού ομολόγου με αντίκρισμα τον εθνικό μας πλούτο.

3.Διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών οφειλών .

4.Διαχείριση, διευθέτηση, αποτροπή, ανακοπή, της λαθρομετανάστευσης.  

5.Κατάργηση της ασυλίας βουλευτών κι υπουργών, δίωξη όσων πρωταιτίων ευθύνονται για την εξαχρείωση της χώρας και του κράτους, δήμευση των παράνομων περιουσιών.

6.Θέσπιση εκτεταμένης εφαρμογής των δημοψηφισμάτων .

7.Κάθετος διαχωρισμός των εξουσιών, ασυμβίβαστο βουλευτών-κυβέρνησης, κατάργηση της  συνδικαλιστικής και δημαρχιακής σύνταξης.

8.Επείγουσα αποκατάσταση της αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους Έλληνες πολίτες, δίκαιη αναλογική άμεση φορολογία των εισοδημάτων, κατάργηση των χαρατσιών.

9.Προώθηση της εθνικής, δημοκρατικής και πατριωτικής ενότητας, των Ελλήνων.

10.Αναζήτηση κι  ανοικοδόμηση της αναπτυξιακής προοπτικής          και του αμυντικού δόγματος της χώρας.

Στην κατεύθυνση της σύγκλισης, πιστεύουμε πρέπει να οικοδομείται εμπράκτως η συνεννόηση και η εμπιστοσύνη. Έτσι, πρωτοβουλίες πολιτικών δράσεων, συμβάλλουν σε αυτή την επιδίωξη. Προτείνουμε μάλιστα, άμεσα, τη συνδιοργάνωση πολιτικής εκδήλωσης, με θέμα, «Εθνική, δημοκρατική- πατριωτική, ενότητα, ΤΩΡΑ». Ώστε να υλοποιηθεί ένα πρώτο βήμα έμπρακτης πολιτικής σύμπραξης και συνεργασίας, με όσους συμφωνήσουμε και συνδιοργανώσουμε. Δίδοντας κι ένα δείγμα εγκατάλειψης, όποιων ιδεολογικών ή παραταξιακών αγκυλώσεων ή σκοπιμοτήτων, προτάσσοντας το πατριωτικό και δημοκρατικό συμφέρον!

Ν.Καραβαζάκης  25/1/2012  ( τελ. τροπ. 1/2/2012 )

Κατηγορίες:Πολιτική
 1. ΠΙΜ
  28/01/2012 στο 12:21

  Η δυνατότητα άμεσων λύσεων φοβάμαι ότι δεν είναι εφικτή. Από την άλλη δεν βλέπω κάποιο μελλοντικό έστω φώς με την υπάρχουσα πολιτική ηγεσία να συνεχίσει να κυβερνάει την Πατρίδα μας. Ο Λαός μας, εύλογα, δεν την εμπιστεύεται. Αλλωστε, ακόμα και τώρα, συνεχίζουν να ευλογούν τα γένια τους. Ιδρύουν Οργανισμούς, παρέχουν υψηλές αμοιβές σε δικούς τους. Εγκρίνουν, παρανόμως, την χρηματοδότηση των κομμάτων τους. Εμποδίζουν την Δικαιοσύνη να εντοπίσει τους κάθε λογής Παραβάτες. Μιλούν για Διαφάνεια και αποκρύπτουν συνεχώς όλες τις απαράδεκτες ενέργειές τους.
  Η κατά το πρότυπο του 1909, (αλλά με δημοκρατικό τρόπο),»εξωπέταξη» αυτής της ηγεσίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σωτηρία της Πατρίδας μας.
  Οσοι ευαγγελίζονται να συμμετάσχουν στην δημιουργία νέας πολιτικής Ηγεσίας θα πρέπει να προσφερθούν ως απλοί στρατιώτες όχι ως Αρχηγοί.
  Φυσικά είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένας νέος κομματικός σχηματισμός ή να ενωθούμε όλοι σε έναν ήδη υπάρχοντα.
  Πράγμα πάρα πολύ δύσκολο για εμάς τους εγωιστές Ελληνες, που φθονούμε τον κάθε καλλίτερο συμπατριώτη μας.
  Γι΄αυτό θα πρέπει να νικήσουμε πρώτα τον κακό εαυτό μας. Θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε; Ηδη οι προηγούμενες τοποθετήσεις, κατά την άποψή μου, δεν δείχνουν τέτοια κατεύθυνση
  Πιστεύω ότι για να πεισθεί ο Λαός πρέπει να τού παρουσιάσουμε ξεκάθαρες και συνεπτυγμένες θέσεις άμεσα εφαρμόσιμες όχι για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά για ένα νέο υγιές ξεκίνημα.
  Συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης θα ακολουθήσουν, αφού συγκροτηθούν οι αναγκαίες ολιγομελείς Ομάδες.
  Φυσικά μία πρώτη Ομάδα που πρέπει να συγκροτηθεί είναι η Ομάδα Οργάνωσης του νέου Κόμματος. Θα ζητηθεί ποιοί από κάθε συμμετέχουσα Οργάνωση (Κόμμα ή Ομάδα) προτείνονται και η εργασία τους πρέπει να αρχίσει αμέσως και να παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Κόμματος για διαβούλευση.
  Παραθέτω πιο κάτω κάποιες σχετικές απόψεις μου:
  Εστω και εάν δεν προβλέπεται από το ισχύον Σύνταγμα πρέπει στο Καταστατικό του νέου Κόμματος να προβλέπεται ή έστω να διακηρυχθεί ότι το αξίωμα του Βουλευτή είναι ασυμβίβαστο με του Υπουργού.
  Επίσης ότι Συνδικαλιστής μέλος Διοικητικού Συμβουλίου 2/βάθμιας και 3/βάθμιας συνδικαλιστικής ένωσης δεν μπορεί να γίνει Υπουργός ή Βουλευτής παρά μόνον εάν παρέλθει μία 5/τία από την απομάκρυνσή του από το αξίωμα αυτό.
  Θα πρέπει εκ των προτέρων να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει συνεργασία με κάποιους νύν πολιτικούς. Ισως κάποιοι που στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να αντιδράσουν στον κατήφορο, και μπορούν να προσφέρουν χρήσιμες ιδέες να πρέπει να γίνουν δεκτοί ή τουλάχιστον να συνεργαστούμε μαζί τους για να εξετάσουμε τις ιδέες τους. Οποιος μπορεί να προσφέρει δεν πρέπει να αποκλείεται ασυζητητεί.
  Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα λαμβάνονται οι Αποφάσεις του νέου Κόμματος.
  Ειδικά θα πρέπει να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιόν τρόπο θα επιλεγούν οι υποψήφιοι Βουλευτές.
  Ποιό επιτελείο θα επιμεληθεί του εκλογικού Αγώνα (Κανένα από τα μέλη του δεν θα διεκδικήσει αξιώματα).
  Ποιά άτομα θα είναι οι νέοι Υπουργοί. Εάν δεν θα έχουμε συμφωνήσει εκ των προτέρων δεν θα μάς πιστέψει ο Λαός. Φυσικά πρέπει να προηγηθεί ο καθορισμός της διαδικασίας επιλογής τους.
  Οι υποψήφιοι Υπουργοί θα συγκροτήσουν Ομάδες (Ονομαζόμενοι Προϋπουργοί και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους) Ειδικών για κάθε Υπουργείο καθώς και για κάθε μεγάλο Οργανισμό.
  Δεν θα αλλάξει ο αριθμός και η δομή των Υπουργείων για να μην επέλθει μία ακόμα αναστάτωση και πτώση της απόδοσης. Βαθμιαία θα γίνεται η σύμπτυξη των Υπουργείων.
  Δεδομένης της άγνοιας των νέων Υπουργών επί των συγκεκριμένων θεμάτων του κάθε Υπουργείου μόνη λογική και αναγκαία λύση είναι να εξασφαλιστεί η συνεργασία με τους Δημόσιους Υπαλλήλους και η επιλογή στελεχών με την εφαρμογή αξιοκρατικών μεθόδων. Θα πρέπει εξάπαντος να επανέλθει ο θεσμός του Υπηρεσιακού Προϊσταμένου του κάθε Υπουργείου (Πρόκειται για επαναφορά του βαθμού του Γενικού Διευθυντή, τώρα με την Ονομασία «Διοικητή του Υπουργείου»). Ετσι θα τονωθεί το αίσθημα των Δημοσίων Υπαλλήλων, ότι δεν είναι έρμαια του εκάστοτε κόμματος αλλά στυλοβάτες της Διοίκησης του κράτους.
  Ειδικά για τη αξιολόγηση των Δ.Υ. θα πρέπει το νέο Κόμμα, αμέσως μετά την συγκρότησή του, να ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να προσκομίσει δικές της προτάσεις για την αξιοκρατική αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων. Θα πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι ο Συνδικαλισμός πρέπει να πάψει να είναι αντιπολιτευτική τροχοπέδη και να γίνει προοδευτικός Φορέας υγιών προτάσεων για την βελτίωση της λειτουργίας του Κρατικού Μηχανισμού.

  Αυτά επί του παρόντος. Αναμένω κρίσεις και επικρίσεις.

  • 29/01/2012 στο 19:00

   Εγώ απλά σας παραθέτω το άρθρο του κ. Λυγερού πριν λίγο δημοσιευμένο. Νομίζω ότι καλύπτει απόλυτα τα ερωτήματα σας και τους ενδιασμούς σας.

 2. 27/01/2012 στο 00:16

  Η Ιστορία διδάσκει ότι η λεπτομερής ανάλυση των γεγονότων της, οδηγεί και στον σωστό προσδιορισμό των επόμενων βημάτων.
  Σίγουρα το θέμα μας εδώ δεν είναι να αναλύσουμε διεξοδικά ή να αντιδικήσουμε για το παρελθόν. Η αναφορά μου έγινε γιατί πραγματικά θεωρώ, και όχι μόνο εγώ, ότι το πρόβλημα υπήρχε προ πραγματικά πολλών χρόνων. Ένα πρόβλημα ουσίας, που ήτανε αναπόφευκτο να οδηγήσει σε ότι συμβαίνει σήμερα. Αυτό που σαν σαπουνόφουσκα, κάποτε θα έσπαζε. Έτυχε να είναι τώρα ή για να θεωρηθώ πιο ακριβής, το μεθόδευσε η οικονομική ολιγαρχία, να σπάσει τώρα, που είχε εγκλωβίσει τους λαούς στην ψεύτικη ευημερία και στο χρέος.
  Σήμερα έχουμε αργήσει πολύ θα έλεγα, χωρίς αυτό να θεωρηθεί έναυσμα για αδράνεια, απέναντι στα ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΆ προβλήματα του κόσμου. Ο κόσμος διψά και ζητά δρόμο απεμπλοκής και ουσίας, που θα τον επαναφέρει στη Ζωή. Ζητά κείμενα και πρακτικές απεμπλοκής, που θα τον ενημερώσουν, θα του εξηγήσουν, θα τον πείσουν και που τελικά θα τον κάνουν να ξαναπιστέψει στην ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα. Με λίγα λόγια ο άνεργος νέος και μεσήλικας θέλει να μάθει πως θα βρει δουλειά και χαμόγελο ΑΜΕΣΑ. Ο οικογενειάρχης πως θα ξαναβρεί τη χαμένη του αξιοπρέπεια απέναντι στα παιδιά του, μπορώντας να τους ξαναπροσφέρει το φαγητό τους, την εκπαίδευση τους, το παιχνίδι τους. Ο συνταξιούχος την χαμένη του αξιοπρέπεια, περίθαλψη και σύνταξη, τα αυτονόητα δηλαδή που πλήρωνε μια ζωή, για το υπόλοιπο της ζωής του. Η παιδεία στενάζει μέσα στα ανοσιουργήματα των δανειστών κεφαλαιοκρατών, η περίθαλψη έγινε ανύπαρκτη, Η ακρίβεια με τη φορολογία κατατρώει τα πάντα. Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα.
  Το ζήτημα λοιπόν είναι να γραφτούν αυτές οι προτάσεις, μαύρο στο άσπρο. Έτσι ώστε ο ΠΟΛΙΤΗΣ, να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα, ένα συγκεκριμένο πλάνο και μπουσούλα γραμμένο και επεξεργασμένο, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ στα λεγόμενα σας, αφού θα μπορέσετε να του δώσετε αδιάσειστα στοιχεία για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ των λεγόμενων σας, και πάνω απ’ όλα την βεβαιότητα ότι έχετε την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ των λεγόμενων σας.
  Αυτό ήτανε η πεμπτουσία των γραφόμενων μου και σίγουρα δεν είχα πρόθεση να αντιδικήσω μαζί σας, για επί μέρους ζητήματα που σήμερα θεωρώ δευτερεύοντα, τα οποία θα μπορούσανε να τεθούνε στο τραπέζι, σε άλλους καιρούς, πιο ήρεμους. Η διαφορά μας είναι, στο να πούμε ή να γράψουμε αγαπητέ Νίκο. Εγώ προτιμώ τα γραπτά που να είναι τεκμηριωμένα, στοιχειοθετημένα και αναλυμένα. Πολλά ζητάω; Μπορεί, αλλά σκέψου ότι ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια που την επομένη ανακαλούνται με ευχέρεια και πετάνε στον αέρα. Ζητούνται αποδείξεις για τα ΠΑΝΤΑ!! Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι πρέπει να τα γράψουμε, να αναλύσουμε την πραγματικότητα και να περιγράψουμε αδρά τον δρόμο που οδηγεί στην ΈΞΟΔΟ από την κρίση και στην δημιουργία ενός κράτους ΙΣΧΥΡΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΥ, χωρίς παραγραφές και τερτίπια, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥ όπου η Κοινωνική Πρόνοια προς τον Πολίτη, θα είναι Συνταγματική Υποχρέωση .
  Φιλικά
  Σταμάτης Κυριακάκης

 3. 25/01/2012 στο 13:56

  Αγαπητέ κ Ν. Καραβασάκη
  Θεωρώ ότι πραγματικά η εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή είχε επιτυχία, αλλά επιτρέψτε μου να αμφισβητήσω όχι τόσο τον σκοπό αλλά το αποτέλεσμα. Πράγματα χιλιοειπωμένα τα οποία σύγουρα δεν βλάπτουν να λέγονται, αλλά σίγουρα δε βάλανε κανένα λιθάρι στην επόμενη μέρα. Οι ομιλητές άξιοι και τεκμηριωμένοι, αλλά πιστεύω ότι στο ακροατήριο πέρα από την εμπέδωση των επαναλαμβανόμενων θέσεων λίγα έως καθόλου προσέθεσαν για την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα θέλει δουλειά και προοπτική. Ο λαός δεν θέλει άλλη θεωρεία, δεν θέλει άλλη «κουλτούρα». Σε αυτό το θέμα η συγκεκριμένη ημερίδα τίποτα δεν έδωσε. Άλλωστε η σχεδόν μισοάδεια αίθουσα προς το τέλος, αν μη τι άλλο έπρεπε να σας προβληματίσει. Δεν έδωσε κανένα όραμα κανένα ΑΥΡΙΟ. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν είδα εδώ στο σημείωμα σας κανένα σχόλιο.
  Μετά έρχεστε να μας αναφέρετε τα «δεδομένα μας». Αναρωτιέμαι ποιανού είναι αυτά τα δεδομένα. Είναι δικά σας; Είναι μιας ομάδας; Είναι μιας συλλογικής διαβούλευσης; Τίποτα δε μας λέτε. Διαβάζοντας τα όμως μου προκύπτουν πολλές ερωτήσεις που πιστεύω ότι είναι ουσίας. Λέτε λοιπόν:
  • Καταρρέοντας οι δυτικές οικονομίες από την φυγή κεφαλαίων, προς την Ασία και τις BRICS, κλυδωνίζεται διαλυτικά η ΕΖ και η ΕΕ.
  Τα κεφάλαια μετακοινούντε πολλά χρόνια τώρα με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση. Χρόνια τώρα μετακομίζουν οι Πολυεθνικές πρώτα αν θυμόσαστε στην Ταιβάν μετά στην Σιγκαπούρη μετά στη Μαλαισία μέχρι σήμερα που πάνε στην Κίνα και την Ινδία. Οι Ελληνικές και άλλες Εθνικές Επιχειρήσεις μετακομίζανε και μετακομίζουν στις πρώην Ανατολικές χώρες με τους εργατικούς μισθούς πείνας. Να σας θυμίσω την Pirelli, τον Λαναρά, και τόσους άλλους. Να σας θυμίσω ακόμα ότι οι προαναφερόμενοι έπαιρναν τις επιδοτήσεις από το Ελληνικό κράτος και δεν τις επένδυαν στη χώρα αλλά στις γειτονικές με μειωμένες φορολογίες και εργατικά. Γιατί τα γράφω αυτά; Μα είναι φανερό ότι αυτός ο λόγος στη συγκεκριμένη κρίση κανένα πρόσκαιρο μερίδιο δεν έχει και ούτε είναι λόγος να ασχοληθούμε τώρα.
  • Η Ελλάδα μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο της Δυτικής οικονομίας, με ευθύνη ιδιαίτερα των δυο τελευταίων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και προσωπικά του ΓΑΠ, οδεύοντας (και) στην τυπική κήρυξη πτώχευσης.
  Η Ελλάδα αγαπητέ μου δεν μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν ξέρω αν έχετε κατά νου να δώσετε «άφεση αμαρτιών» στον Σημίτη, στον « Εθνάρχη», στον Αντρέα, αλλά είναι πέρα για πέρα παραπλανητικό να διαγράφουμε ΌΛΑ τα ΠΡΩΗΝ αμαρτήματα προκειμένου να φτάσουμε σε συμπεράσματα τα οποία είναι εκ θέσεως ΛΑΘΟΣ. Να σας θυμίσω τα «προπατορικά αμαρτήματα», που δανειοδοτούσανε πρόσωπα και όχι επιχειρήσεις, τις επιδοτήσεις της Ε.Ε., που διαλύσανε την Ελληνική αγροτική παραγωγή προκειμένου να δημιουργήσουνε πλεόνασμα εργατικών βιομηχανικών εργατών, με την ανοχή αν όχι την προώθηση αυτής ης πολιτικής από τους «πολιτικούς μας». Το άνοιγμα της αγοράς στα κινέζικα προϊόντα με τα φτηνά εργατικά και τις χωρίς προδιαγραφές, πρώτα με τις δαιδαλώδεις παραπλανητικές εισαγωγές και μετά με την πλήρη νομιμοποίηση τους χωρίς να ανοίξει μύτη. Πότε ήτανε η Ελλάδα δυνατό κρίκος και την κάνανε μετά αδύναμο;
  • Ταυτόχρονα, παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα αμφισβήτησης των εθνικών συνόρων μας, πανταχόθεν.
  Πανταχόθεν δεν είναι αμφισβητούμενα τα σύνορο μας αγαπητέ μου. Ούτε η Ιταλία μας τα αμφισβήτησε, ούτε η Αίγυπτος, ούτε η Βουλγαρία. Άρα μη κινδυνολογούμε χάριν τρόμου. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία και μάλιστα για συγκεκριμένους λόγους. Δεν είναι κακό να είμαστε ακριβείς.
  • Στην ενδοχώρα, για πρώτη φορά βιώνουμε την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, που έχουν μεταξύ τους συνάφεια θρησκευτική και πολιτισμική χωρίς να εντάσσονται στην κοινωνία μας.
  Στη χώρα δεν βιώνουμε για πρώτη φορά τους μετανάστες. Χρόνια τώρα οι Πολωνοί-ες, οι Αλβανοί-ες, οι Φιλιππινέζοι-ες, οι Αιγύπτιοι, οι Πακιστανοί και τόσοι άλλοι, δουλεύανε στα σπίτια μας, στις οικοδομές μας, στα μαγαζιά μας, στα ψαράδικα, στα πλοία μας κ. ο. κ. εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια. Τόσα χρόνια κανένας δεν έδειξε να διαμαρτύρεται για αυτό. Θα έλεγα ότι ήτανε και σημείο πλούτου να έχεις «φιλιππικέ» αν θυμάστε. Ξεχάσατε βέβαια να αναφέρετε ότι επί Σημίτη «πλακώσανε» οι πλειοψηφίες των Μεταναστών προκειμένου να γίνουν τα Ολυμπιακά Έργα από τους Μεγαλοεργολάβους με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΦΕΛΟΣ για αυτούς ΦΥΣΙΚΑ, ενώ δεν «είχανε» και υποχρέωση για φορολογικές και άλλες εισφορές!! Βέβαια τότε ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διαμαρτυρήθηκε. Μας βολεύανε σαν εύπορους πολίτες φοροφυγάδες!!
  • Το σύνολο των κομματικών σχηματισμών, έχει συμμετάσχει και συμμετέχει στην κατάπτωση κι απαξίωση της χώρας.
  • Η εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων, μόνο αποτέλεσμα που προκάλεσε είναι η εξαθλίωση των εργαζόμενων και συνταξιούχων ενώ εξώθησε στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
  Είναι τελείως παράλογο να γενικεύουμε τα πάντα. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες σε κόμματα και πρόσωπα. Καλό θα ήτανε λοιπόν να έχουμε και το θάρρος και την παρρησία να δίνουμε τα του Καίσαρος το Καίσαρα. Δεν υπηρετούμε κανένα με τα γενικόλογα, ενώ αντίθετα με αυτό τον τρόπο, επιτείνουμε και την σύγχυση και τον τρόμο.
  Ας έρθουμε τώρα στις προτάσεις σας. Λέτε λοιπόν:
  1. Κατάργηση των δανειακών συμβάσεων/μνημονίων, αναδιαπραγμάτευση του
  δημοσιονομικού χρέους.
  2. Κατάργηση της ασυλίας βουλευτών κι υπουργών, κατάργηση της βουλευτικής και συνδικαλιστικής σύνταξης.
  3. Θέσπιση εκτεταμένης εφαρμογής των δημοψηφισμάτων.
  4. Κάθετος διαχωρισμός των εξουσιών, δίωξη όσων ευθύνονται για την εξαχρείωση της χώρας και του κράτους, εξοβελισμός της κομματοκρατίας από το κράτος και τους θεσμούς.
  5. Ανακήρυξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ. .
  6. Διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών οφειλών .
  7. Διαχείριση, διευθέτηση, αποτροπή, ανακοπή, της λαθρομετανάστευσης.
  8. Προώθηση της εθνικής, δημοκρατικής και πατριωτικής ενότητας, των Ελλήνων.
  9. Αναζήτηση κι ανοικοδόμηση της αναπτυξιακής προοπτικής και του αμυντικού δόγματος της χώρας.
  Δεν ξέρω αν αυτά απαντάνε στο άμεσο πρόβλημα της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Φαίνεται σαν να είναι πρώτο σας μέλημα μια ρεβανσιστική πολιτική. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί όλα όσα αναφέρεται, σαν πράγματα που πρέπει να γίνουν και μάλιστα άμεσα. Όμως το βασικό πρόβλημα που έχει ο Ελληνικός Λαός είναι η επιβίωση. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν βρήκατε να πείτε λέξη. Αυτό όμως πρέπει να γίνει η ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε κάθε φορέα που προσδοκά να συμβάλλει στην ανατροπή της αντιμνημονιακής πολιτικής. Ο κόσμος που υποφέρει από την πείνα και την ανεργία. Το πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι μια αξιόπιστη απάντηση και λύση στην ΑΝΕΡΓΙΑ, στην ΠΕΙΝΑ, στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ, στην ΑΝΟΡΘΩΣΗ και ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, κάτω από Εθνική, Αξιοκρατική και Έντιμη Διακυβέρνηση.

  • 26/01/2012 στο 13:26

   Αγαπητέ κ.Κυριακάκη,ευχαριστώ για το σχόλιό σας,τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις που προκαλείτε.
   Θα σας απαντήσω στα παρακάτω σημεία,τα εξής:

   Γράφετε πως η ημερίδα μας «Δεν έδωσε κανένα όραμα κανένα ΑΥΡΙΟ»!Μα ίσα-ίσα,αυτό που είπαμε,έγινε αποδεκτό απ’ όλους τους κκ εισηγητές και είναι πως «η Ελλάδα,έχει διέξοδο από την κρίση,με τις δικές της δυνάμεις».Μήπως δεν ήσασταν παρών στη διάρκεια της ημερίδας αλλά μόνο στο τέλος;»Πράγματα χιλιοειπωμένα» είναι αυτά;Υπάρχει άλλη τέτοια πρόταση όπως η δική μας;Συνέβη άλλοτε να συναντηθούν όλοι αυτοί οι έγκυροι εισηγητές και να συνομολογήσουν την συμφωνία τους σε αυτή την στρατηγική διεξόδου για την πατρίδα μας;
   «Χρόνια τώρα μετακομίζουν οι Πολυεθνικές» γράφετε.Ναι,μόνον όμως το 2007-2008 κατέρρευσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και μόνον τώρα ξέσπασε διεθνής δημοσιονομική κρίση και μόνον τώρα απειλείται η ίδια η υπόσταση της Ε/Ζ κι η συνοχή της Ε/Ε.
   Σε ότι αφορά στις ευθύνες Α.Παπανδρέου και Σημίτη,δεν αφορούν στη συγκεκριμένη ανάλυσή μας.Δεν αποδίδουμε στρατηγικές ευθύνες διότι δεν αφορούν εν προκειμένω,που αναζητούμε τη ΔΙΕΞΟΔΟ!Παρελθοντολογίες και καχυποψίες,δίκη προθέσεων που υπαινίσεσθε,δεν σχετίζονται με λύσεις του εθνικού μας προβλήματος αλλά με κομματικές ψηφοθηρίες και ιδεολογικούς φανατισμούς,που αποκλείουμε από τις αναζητήσεις και τις προτάσεις μας.
   Και αναφορικά με τη λαθρομετανάστευση,δεν νομίζετε πως δεν βρισκόμαστε στην ψευτοχλιδή της οικιακής «Φιλιππινέζας» αλλά στην έκτακτη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων ισλαμιστών;
   Για να μη μακρυγορώ,τελειώνω τη συζήτησή μας με το εξής:

   «Όμως το βασικό πρόβλημα που έχει ο Ελληνικός Λαός είναι η επιβίωση. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν βρήκατε να πείτε λέξη»,μας κατηγορείτε.
   Καλέ μου φίλε,όταν βρίσκουμε τρόπους να σωθεί η πατρίδα μας,να αναστυλωθεί με τις δικές της δυνάμεις,άμεσα (σε 2-3 μήνες) και εφικτά,τι περισσότερο να πούμε;
   Μήπως υπερβάλλετε;
   Φιλικά
   Νίκος Καραβαζάκης.

 4. 24/01/2012 στο 14:55

  Και εφ’ όσον η ΥΠΕΡ ΕΠΕΊΓΟΥΣΑ είδηση είναι πραγματική, εμείς γιατί δεν κάνουμε κάτι δια του ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ Ε.Ε. που ήδη ΥΠΆΡΧΕΙ και έχουμε συνεισφέρει λίγο και εμείς σ’ αυτό, αντί να αναλώνουμε μόνο το χρόνο μας στην ανακάλυψη και άλλων ΕΦΙΑΛΤΙΚΏΝ δεδομένων ή και άλλων πολιτικών ομάδων που θα μπορούσαν επί σεις να αντιταχθούν σ’ αυτές τις προδοτικές προθέσεις των αντισυνταγματικών κυβερνητών μας οι οποίοι δολίως ψευδόμενοι απέσπασαν την ψήφο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ και τώρα (ΝΥΝ) κάθονται στα ΙΕΡΆ ΈΔΡΑΝΑ ΤΩΝ ΤΑΓΏΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ αυτοί οι Εφιάλτες και βεβαίως ξεπουλούν την ΠΑΤΡΊΔΑ μας. Δεν λέω η μέχρι σήμερα κίνηση της (Ο.Α.Π.Σ.), είναι εξαιρετική και ζηλευτή, είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, αλλά τα δυσάρεστα γεγονότα τρέχουνε και εμείς πρέπει ΤΏΡΑ να χρησιμοποιήσουμε ως τροχοπέδη και φραγμό στην ξέφρενη πορεία τους την μοναδική υπάρχουσα δύναμη του στόλου μας, ΘΩΡΗΚΤΌ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ». Ο ΛΑΌΣ μας λέει: «τα πολλά τα λόγια είναι φτώχια». Και οι πανάρχαιοι ΣΟΦΟΊ μας προτείνουν: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

  Αληθές δε είναι: ΕΙΣ ΟΙΩΝΌΣ ΆΡΙΣΤΟΣ ΑΜΎΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΊ ΠΆΤΡΙΣ._

  Αλέκος

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: