Αρχική > Διάφορα άλλα θέματα > «Εθνομηδενισμός σε πλήρη δράση»

«Εθνομηδενισμός σε πλήρη δράση»

25/01/2012

από «σοσιαλιστική ανασύνθεση»

ΝΟΣΟΤΡΟΣ ΚΑΙ …… ΜΕΤΕΡΝΙΧ

Σήμερα στο Νοσότρος έχει…. εκδήλωση να το πούμε,ιδεολογική κατήχηση, καθοδήγηση, επιμορφωτικό σεμινάριο ή καλύτερα να το πούμε όπως το αποκαλούν αυτοί που το διοργανώνουν,κύκλο αυτομόρφωσης και μάλιστα με εξαιρετικά ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα : » Η Ο θωμανική Αυτοκρατορία & οι τραγικές για τους κατοίκους της συνέπειες της καταρευσής της ».Ναι σωστά διαβάσατε και εμείς σωστά έχουμε γράψει ,γι΄ αυτό κοτσάραμε και την αφίσα της εκδήλωσης για να μη νομίζετε ότι σας πουλάμε φύκια και μεταξωτές κορδέλες.Όσοι είναι πολύ άπιστοι Θωμάδες μπορούν να μπουν στο http://www.nosotros.gr/nosotros-blog/ για να να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την πραγματικότητα.

Δεν θα ασχολούμασταν με το νοσότρος αν ήταν ένα περιθωριακό στέκι στην άκρη του πουθενά που το διαχειρίζεται μια απομονωμένη σέχτα ανθρώπων μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.Το νοσότρος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας,δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων και καθημερινά περνάνε από αυτό το στέκι δεκάδες άνθρωποι και πραγματοποιεί εκδηλώσεις και ομιλίες σχεδόν σε καθημερινή βάση, άρα το θέμα δεν είναι απλά η λόξα και η παράνοια κάποιων γραφικών.

Από τον τίτλο της εκδήλωσης προκύπτουν κάποια ερωτήματα.Το νοσότρος αυτοπροσδιορίζεται ως »ελεύθερος κοινωνικός χώρος» και υποτίθεται ότι είναι αριστερών και αναρχικών πεποιθήσεων από πότε λοιπόν το γκρέμισμα των μοναρχιών και μάλιστα θεοκρατικού τύπου και η αντικαταστασή τους από αστικές δημοκρατίες θεωρείται αντιδραστική εξέλιξη και τραγική για τους λαούς από την »αριστερά» κάθε απόχρωσης από »ρόζ» μέχρι κατάμαυρης; Ποιός κλασικός του αναρχισμού ή του μαρξισμού έχει κάνει κάποια ανάλυση που να καταλήγει σε ανάλογα συμπεράσματα; Για να μην μιλήσουμε για αυτοδιάθεση των εθνών και μας πουν και εθνικιστές. Εμείς όσους ξέρουμε όλοι καταλήγουν στα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα,όποιος μπορεί να βοηθήσει και να συμπληρώσει τις ελειπείς γνώσεις μας είμαστε ανοικτοί σε κάθε υπόδειξη.Εμείς μόνο έναν γνωρίζουμε την αντίδραση προσωποποιημένη, τον δημιουργό της Ιεράς Συμμαχίας τον ….Κλέμενς φον Μέτερνιχ που μάλλον δεν είναι κλασικός του αναρχισμού.Όμως τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ. Επειδή το ζήτημα μας κέντρισε την περιέργεια αναζητήσαμε τα ονόματα των ομιλητών της εκδήλωσης για να διαπιστώσουμε ποιοι είναι τελοσπάντων αυτοί οι διανοούμενοι με αυτές τις »καινοφανείς» ιδέες.Πάλι ξαναπέσαμε σε νέα αντίφαση. Ο Αμπντουλχαλίμ Ντέντε μέγας διεθνιστής αγωνιστής,στο παρακάτω βίντεο σε μία έκρηξη διεθνιστικού ενθουσιασμού καλεί σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με κριτήριο την εθνικότητα και όχι την ιδεολογία τους Τούρκους υποψήφιους μαινόμενος μάλιστα επειδή κάποιοι ψηφίζουν τους γκιαούρηδες(έτσι αποκαλεί τους Ελληνές). Το διεθνιστικό παραλλήρημα ΕΔΩ.Θα σας απογοητεύσω »σύντροφοι» αλλά στο τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης μάλλον δεν τραγούδησαν τη διεθνή αλλά τον ύμνο των γκρίζων λύκων.Τώρα πως γίνεται τέτοια άτομα να είναι ομιλητές σε στέκια της »αριστεράς και της προόδου» είναι άλλη μία αντίφαση της υπόθεσης.

Στο site του νοσότρος διαβάζουμε ότι τους κύκλους αυτομόρφωσης διοργανώνει η αντιεθνικιστική κίνηση στο site της οποίας διαβάζουμε στο εισαγωγικό σημείωμα του μανιφέστου της κίνησης την εξής βαθιά υλιστική και διαλεκτική ανάλυση : »Ο εθνικισμός και η παπαδοκρατία, που ενώ στη Δυτική Ευρώπη θεωρούνται ότι ανήκουν πια στην ιστορία, στην χώρα μας ανθούν. Συνέπεια της διαπίστωσης αυτής είναι η χώρα μας ιδεολογικά να μην εμφανίζεται προς τα έξω ως μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ως μια μεσαιωνική ιδεολογική καρικατούρα.» Θα παρακάμψουμε για την οικονομία της συζήτησης τον ευρωλιγουρισμό τους αλλά από πότε ο εθνικισμός εξαφανίστηκε από την πεφωτισμένη Εσπερία και κατοικεί ως είδος προς εξαφάνιση στην ψωροκώσταινα ; Εδώ πρέπει να το ομολογήσουμε δεν αντέξαμε να διαβάσουμε άλλο απλά είδαμε ότι υπάρχουν και κείμενα του σεσημασμένου αντικουμουνιστή και διεθνή γραμματέα της δημοκρατικής συμμαχίας Τάκη Μίχα. Όποιος έχει αντοχή και γερά νεύρα ΕΔΩ.Νέα αντίφαση μητσοτακέικο, αντικουμουνισμός, αντιεθνικισμός και διοργάνωση εκδηλώσεων σε αναρχικά στέκια χαρμάνι πραγματικά μοναδικό. Αυτές οι αντιφάσεις δεν είναι και τόσο δυσνόητες και ανεξήγητες για όποιον έχει καταλάβει στοιχειωδώς την ιδεολογία και την πρακτική της Νέας Τάξης αλλά και τον ανοικτά δωσιλογικό χαρακτήρα της ελληνικής αστικής τάξης.Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι απόψεις του νοσότρος είναι σε απόλυτη σύμπνοια με αυτές του ΣΚΑ’Ι’ όπως εκφράστηκαν στο ντοκιμαντέρ για το 1821( επί τουρκοκρατίας περνάγαμε καλύτερα τι τις θέλαμε τις επαναστάσεις) όπως και οι απόψεις της αντιεθνικιστικής κίνησης(μόνο στην Ελλάδα υπάρχει εθνικισμός-σκοταδισμός) με τα ρατσιστικά παραλληρήματα της εκπομπής »Το Ίδρυμα» πάλι του ΣΚΑ’Ι’.Που ακούστηκε εκπομπή να έχει για σύνθημα »Το Ίδρυμα είναι στη χώρα σας για να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε από πιθηκανθρώπους Ελληναράδες σε υπεύθυνους πολίτες».Με λίγα λόγια ο Αλαφούζος μας λέει ότι για την οικονομική κρίση και την κατάσταση της χώρας δεν ευθύνεται η κρίση του καπιταλισμού αλλά ο κρετίνος Έλληνας (όλη η αστική τάξη αναμασά ανάλογα ιδεολογήματα απλά ο Αλαφούζος τα λέει έξω από τα δόντια). Ακόμη η δράση του Αμπντουλχαλίμ Ντέντε είναι χαρακτηριστική της μεθοδικότητας του νεοθωμανισμού ενώ μεγάλα τμήματα της αστικής τάξης έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να αλληθωρίζουν προς Τουρκία και μπροστά στα κέρδη τι είναι η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και η εθνική ανεξαρτησία ; Στην εποχή της Νέας Τάξης ξεπερασμένες έννοιες.Εδώ ο κύριος JUMBO και ο Τζέρυ (Γιακουμάτος) μας το είπαν καθαρά και ξάστερα και η Ακρόπολη στο σφυρί για να βγάλουμε λεφτά. Εμένα πάντως αυτές οι δηλώσεις μου θύμισαν τις σκηνές από την ταινία του Κούνδουρου »Ο Δράκος».

Όλα αυτά δείχνουν πολύ χαρακτηριστικά πόσο έχει διαβρωθεί και πως χρησιμοποιείται ο αντιεξουσιαστικός χώρος.Για να γίνουν οι προβοκάτσιες τύπου Μαρφίν και όπως η δολοφονική επίθεση εναντίον του Π.Α.Μ.Ε υπάρχουν και οι ιδεολογικοί βραχίονες που δρουν εδώ και πολλά χρόνια.

Φυσικά για όλα αυτά δεν είδαμε να ιδρώνει κανένα αριστερό αυτί και να ασχολείται στα σοβαρά με όλον αυτό τον συρφετό.

Για το τέλος σας φυλάξαμε ένα άλλο ‘μαργαριτάρι’ του νοσότρος : την προηγούμενη Πέμπτη έγινε εκδήλωση πάλι με διοργανωτή την αντιεθνικιστική κίνηση με θέμα τον Φαλμεράυερ και την αποκαταστασή του ως αδικημένου από τους Έλληνες.

 

 1. 25/01/2012 στο 11:56

  Το ότι ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται «αριστερός» δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Το τι πρεσβεύει ο καθένας αφορά τον ίδιο και όχι γενικευμένα το σύνολο. Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι αυτονόητο ότι προστατεύετε η διακίνηση ΙΔΕΩΝ. Το αν αυτό που κάποιος πρεσβεύει δεν μας αρέσει, είναι πρόβλημα δικό μας να αποδείξουμε ότι κάνει λάθος, όπως και να αποδείξουμε το λάθος του και όχι να τον φιμώσουμε, προκειμένου να τον κάνουμε ήρωα και να του δώσουμε πεδίο άκριτης αντιπαράθεσης. Την λάθος, αντεθνική και αδιάφορη στάση του Ελληνικού Κράτους απέναντι στα διάφορα μειονοτικά προβλήματα που ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ μας δημιουργούν, ας μην προσπαθούμε να τα φορτώσουμε σε πρόσωπα, προκειμένου να γινόμαστε στρουθοκάμηλοι στα δικά μας λάθη. Δηλαδή την αδιαφορία των «εκλεγμένων» από εμάς «αντιπροσώπους μας» ας μην προσπαθούμε να την εκτονώσουμε σε μεμονωμένα πρόσωπα, δίνοντας τους το άλλοθι του ήρωα. Το πρόβλημα είναι παιδείας και όχι κυνηγητού. Θα ήτανε πιστεύω πολύ πιο εποικοδομητικό να αντιπαραθέσουμε την αλήθεια, από το φόβο. Άλλωστε η αλήθεια δεν διαστρεβλώνεται, στο τέλος είναι η μοναδική ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

  • Θανασης
   25/01/2012 στο 18:32

   Συμφωνω με την διατυποθεισα θεση του ventodimare

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: