Αρχική > Διάφορα άλλα θέματα > Ενωτική εκδήλωση 18/2/2012

Ενωτική εκδήλωση 18/2/2012

19/02/2012

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής, η εκδήλωση με θέμα: «Εθνική, δημοκρατική-πατριωτική, ενότητα, Τώρα!»

Παρευρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας κ. Ν. Αλικάκος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αναγέννησης (.Σ. Παπαθεμελής), κ. Γ. Κανιάρης, ο εκπρόσωπος του » άρματος πολιτών» ( Γ. Δημαράς ), κ. Χατζηπέρος και ο π. εισαγγελέας κ. Ι.Σακκκάς.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της διοργανώτριας » Πρωτοβουλίας Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας «, ο  Ν. Καραβαζάκης. Μίλησαν επίσης οι εκπρόσωποι των : Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιτών Σαρωνικού, Ελεύθεροι Χρεοκοπημένοι, Πατριωτική Κίνηση, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση και, Αγανακτισμένοι-Αποφασισμένοι Έλληνες. Παρευρέθηκαν επίσης το σωματείο » Εθνική εταιρεία» και οι » ενεργοί πολίτες Ρόδου».

Στις ομιλίες και στη συζήτηση, επικράτησε η ενωτική θέληση και προοπτική, βασικά έγιναν δεκτά τα » 7 σημεία » σύγκλισης που πρότεινε η «Πρωτοβουλία». Αποφασίστηκε επίσης διάβημα προς την Προεδρία της Δημοκρατίας για την άμεση διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών. Τέλος, αποφασίστηκε και η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής των περισσοτέρων από τους συμμετέχοντες, που θα αναλάβει περαιτέρω δράσεις και διεύρυνση της συνεργασίας. Προτάθηκε πρώτη κορυφαία κοινή πολιτική παρέμβαση, να γίνει εφέτος την ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας, την 25η Μαρτίου!  

Ακολουθεί η πρόταση των » 7 σημείων » σύγκλισης και ο χαιρετισμός του Ν. Καραβαζάκη, από την » Πρωτοβουλία Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας » :

7 σημεία σύγκλισης!

1. Κατάργηση των δανειακών συμβάσεων/μνημονίων, αναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού χρέους, απόρριψη του άδικου και υπερβολικού τμήματος του.

2. Ανακήρυξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ. έκδοση “πατριωτικού ομολόγου” με αντίκρισμα ένα μικρό ποσοστό του εθνικού ορυκτού πλούτου, άμεση αξιοποίησή του προς όφελος του λαού. Συμψηφισμός των γερμανικών πολεμικών οφειλών.

3. Καταγραφή, διαχείριση, αποτροπή, ανακοπή της λαθρομετανάστευσης ( νόμος Παυλόπουλου και νόμος 3838/2010 Ραγκούση ).

4. Συνταγματική μεταρρύθμιση και θέσπιση δημοψηφισμάτων, κάθετος διαχωρισμός των εξουσιών. Δίωξη όσων ευθύνονται για την εξαχρείωση της χώρας και του κράτους, δήμευση των παράνομων περιουσιών.

5.Επείγουσα αποκατάσταση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, Υγεία και ελληνική Παιδεία για όλους τους πολίτες, άμεση περικοπή σπαταλών, αναλογική κατανομή των βαρών προσαρμογής της οικονομίας, κατάργηση των χαρατσιών.

6. Ανοικοδόμηση εκ βάθρων της ελληνικής οικονομίας με αναπτυξιακή προοπτική και έμφαση στον πρωτογενή τομέα και την Περιφέρεια , την ενεργειακή ανεξαρτησία και την αυτάρκεια.

7. Επανεξέταση-αναθεώρηση του δόγματος εξωτερικής κι αμυντικής πολιτικής.

 

 Αθήνα 11/2/2012

 

Χαιρετισμός Ν. Καραβαζάκη

Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι.

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας όπως και τους κκ προσκαλεσμένους ομιλητές και τις ομάδες που συνέβαλαν στη διοργάνωση.

 Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, καθώς απειλείται η υπόσταση του νεοελληνικού κράτους και η ύπαρξη καθεαυτού του ελληνικού έθνους, από την  δημοσιονομική κατάρρευση, την συνοριακή αμφισβήτηση και την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών, αποφασίσαμε την σημερινή εκδήλωση.

Προσκαλούμε σε ΕΘΝΙΚΗ ενότητα τους απανταχού Έλληνες, διότι χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ κι ο καθένας μας χρειάζεται τον καθένα μας.

Προσκαλούμε σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ενότητα, διότι πρέπει να εγκαταλείψουμε και να απορρίψουμε κάθε είδους διαχωρισμούς, κομματικούς, ιδεολογικούς, θρησκευτικούς, που μας κάνουν εύκολη λεία σε όσους μεθοδεύουν την καταστροφή μας.

Προσκαλούμε σε ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ενότητα, διότι θέλουμε να προτάξουμε ΕΝΑΝ και μοναδικό σκοπό: την ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελλάδας μας!

Φίλες και φίλοι.

Σήμερα, θα προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα ελάχιστο πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας, σε ένα προγραμματισμό βημάτων κοινών πολιτικών παρεμβάσεων και σε κάποια διαδικασία σύγκλισης των δυνάμεών μας. Η παρουσία  φίλων του «κατεστημένου» που δεν εξαϋλώθηκαν εντός του ή/και τόλμησαν-μαχητικά, ενίοτε- να εξέλθουν κι αντιπαρατεθούν αυτού… Μαζί με νέους σχηματισμούς, αδέκαστων-ακομμάτιστων πολιτών, επιτρέπει την δημιουργική ώσμωση, μεταξύ όλων μας και, την ανίχνευση, αν όχι ανάδειξη, του επιθυμητού καινούριου. Ζωογόνου για την κατάκοιτη πατρίδα μας.

 Εμείς, η Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιτών Σαρωνικού και η διαδικτυακή ομάδα των Ελεύθερων  Χρεοκοπημένων, συστήσαμε την Πρωτοβουλία Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας, αναμένοντας όσο περισσότερες συλλογικότητες να ενταχθούν, σε μια κοινή δομή τακτικής επικοινωνίας και συνεννόησης. Επεξεργαστήκαμε τα γνωστά  «7 σημεία»  πολιτικής σύγκλισης, σαν πρώτη βάση, ανοιχτής συζήτησης. Επιθυμούμε να εκδώσουμε ψήφισμα για κοινό μας διάβημα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, απαιτώντας την άμεση προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές. Και, να αποφασίσουμε, την πρόσκληση στο Πανελλήνιο, για μια κοινή Συνάντηση, ίσως σε ένα μήνα από τώρα-εκτός κι αν προκηρυχθούν εκλογές- όπου να ορίσουμε τους στόχους και τα μέτρα, για την συμπόρευσή μας προς την σωτηρία της πατρίδας μας. Σκοπεύουμε σε ένα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ δημοκρατικών-πατριωτικών δυνάμεων.

Φίλες και φίλοι.

Παρακαλούμε θερμά, λόγω της εξαιρετικής κρισιμότητας των περιστάσεων που ζούμε και λόγω της ενωτικής ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ της σημερινής  διαδικασίας, να παραμερίσουμε όλοι τους κακούς εαυτούς μας, τον εγωισμό, την ζήλεια και τον φθόνο, την αλαζονεία και την επίδειξη, τις κάθε τύπου εμμονές και, να επισπεύσουμε ώστε να καταλήξουμε σε χειροπιαστές αποφάσεις. Καιρός είναι πια, να μάθουμε να προτάσσουμε το συλλογικό εμείς, το κοινωνικό εμείς, το πατριωτικό εμείς !

Φίλες και φίλοι.

Προφανές είναι πως χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή άθροιση δυνάμεων, την ελάχιστη δυνατή σύγκλιση απόψεων και, την χάραξη σχεδίου, πολιτικών κι οργανωτικών στόχων, με προοπτική, ευκταία, την εκλογική σύμπραξη. Αλλά και, ενδιάμεσα, όποιων ανατρεπτικών κατακτήσεων, κατά της Τροϊκανής κατοχής.

 Ας κάνουμε σήμερα μια καινούρια, φωτεινή αρχή. Να ανατείλει ο ήλιος της αισιοδοξίας και της τόλμης στην χειμαζόμενη πατρίδα μας!

Ευχαριστώ.

 1. Δημήτρης Βόγγολης
  22/02/2012 στο 14:12

  Η Πρωτοβουλία Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας πρέπει άμεσα να δρομολογήσει χωρίς καμία καθυστέρηση , (συμφωνώ με τον κ.Τάσο) Δημόσια πρόσκληση για ένταξη όλων των αντιμνημονιακών ομάδων σε Ενωτική κίνηση χωρίς ήξεις -αφήξεις. Την όσο το δυνατόν γρήγορη πανελλαδικής πολιτικής εκδήλωσης με Πρόγραμμα συμφωνίας όλων επί των 7 σημείων που προτείνει η ΟΑΠΣ.
  Η ιστορική κατά τον κ.Παπαδήμο συμφωνία , μάλλον καταστροφική είναι και όχι ιστορική.
  Μας δίνει χρονική αναπνοή όσο ο βρόγχος θα σφίγγει για να μας πνίξει μέχρι την νέα σύμβαση.

 2. 20/02/2012 στο 18:25

  Φίλτατε, ευχαριστούμε και καλοδεχούμενο το σχόλιό σου.
  Και ο κ. Γ. Κασιμάτης και ο Μίκης (μέσω της γραμματέως του ) είχαν κληθεί και ο φίλος Γ. Καραμπελιάς, όμως δεν ήρθαν ούτε μας ειδοποίησαν σχετικά.
  Σχετικά με δημόσιες προσκλήσεις κομμάτων,ομάδων και πολιτών, θα το συζητούσαμε στην Πρωτοβουλία Δημοκρατικής και Πατριωτικής Ενότητας, την Πέμπτη, στη Συντονιστική (μετέχουν: ΟΑΠΣ,Ε.Χ.,Π.Κ.,σοσιαλιστική ανασύνθεση,ΑΡΜΑ,ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, Αγαν.-αποφ.Έλληνες,Εθνική εταιρεία).
  Έχουμε τα «7σημεία», το διάβημα προς την Προεδρία για απαίτηση εκλογών και την πρόταση για μεγάλη κοινή εκδήλωση στις 25 Μαρτίου, έχουμε και την πρόταση για εκλογικό Συνασπισμό. Θα δούμε…
  Ν.Καραβαζάκης.

 3. Τασος
  20/02/2012 στο 16:16

  Δεν πρεπει να υπαρξει καθυστερηση στην δημιουργια ΕΝΟΣ ΚΟΜΑΤΟΣ που θα συμπεριλαμβανει ΟΛΕΣ τις αντιμνημονιακες δυναμεις.Νομιζω ότι στην ιστοσελιδα του Βηματος Σαρωνικου θα πρεπει να δημοσιευθουν οι θεσεις των αντιπροσωπων των πολιτικων φορεων στην συγκεντρωση της 18/2/2012 στην Παλια Βουλη,μια και απο μισολογα και «ισως» εχουμε χορτασει.ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ Η ΔΕΝ ΠΑΜΕ? Εγινε αντιστοιχη προσκληση στην ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α(τεως ΣΠΙΘΑ),αν οχι γιατι δεν εγινε,και αν ναι ποια ηταν η αντποκριση?
  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ:
  1)ΔΗΜΟΣΙΑ προσκληση ,χωρις πολλες ευγενειες και διπλωματίες,σε όλους τους Αντιμνημονιακους Πολιτικους/Κοινωνικους Φορεις να ενταχθουν αμεσα για την προεκλογικη μονον περιοδο στην Πρωτοβουλία Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας και ΔΗΜΟΣΙΑ παρουσιαση της ανταποκρισης του καθε ενος,για να ξερουμε τι μας γινεται.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ «ΙΣΩΣ»,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
  2)Να κληθουν ΔΗΜΟΣΙΑ οι Πολιτες να συμμετασχουν ,στα οργανωτικα πλαισια της Πρωτοβουλίας Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας, σε ομαδικες μηνυσεις,προσφυγες δικαστικες και λοιπες νομικου περιεχομενου ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ για:
  α)εσχατη προδοσια των γνωστων πολιτικων προσώπων,που ευθυνονται για τον οικονομικο και εθνικο-πολιτικο-ηθικο διασυρμο των Ελληνων
  β)τις γερμανικες καταστροφες -εγκληματα,κτλ στην Ελλδα και τις σχετικες ,πολυ υψηλες,αποζημιωσεις
  γ)για την τεκμηριωμενη(βιντεο,κτλ) συνεργασια ΜΑΤ-κουκουλοφορων,σε επιπεδο αντιστοιχο των SS,με στοχο την αποκαλυψη του παρακρατους εποχης «Λαμπρακη»,που προβοκαρει,ξυλοκοπει ,ευτελιζει και εκφοβιζει τρομοκρατικα τις νομιμες ειρηνικες πολιτικες ομαδικες εκδηλωσεις

  Εαν σε καποια απο τις πιο πανω επισημανσεις μου κανω λαθος ή ζητω πραγματα που δεν μπορουν ή δεν πρεπει να γινουν,παρακαλω να μου δοθει υπευθυνα και τεκμηριωμενα απαντηση απο την Πρωτοβουλία Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας.Και βεβαια στην Δημοκρατια ισχυει για ολους μας ανεξαιρετως: «H ΠΕΙΘΕΙΝ Ή ΠΟΙΕΙΝ».

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: