Αρχική > Πολιτική > 15 Δεκεμβρίου: Ημερίδα διεξόδου από την κρίση.

15 Δεκεμβρίου: Ημερίδα διεξόδου από την κρίση.

14/12/2012

Κατηγορίες:Πολιτική
 1. gvam44
  14/12/2012 στο 18:52

  Το σφάλμα πολλών αν και καλόπιστων σχολιαστών είναι η θεοποίηση του «δημοκρατικού» πολιτεύματος όπως ισχύει στην Ευρώπη σήμερα, δηλαδή της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, εξαιρουμένης βεβαίως της Ελβετίας και πρόσφατα της Ισλανδίας.
  Δημοκρατία είναι μόνο μία, η Άμεση και οπωσδήποτε όχι η Αγγλικής αυτοκρατορικής εμπνεύσεως αντιπροσωπευτική. Το έκτρωμα αυτό Δημοκρατίας εν ισχύει σήμερα στην Ελλάδα είναι στην βάση όλων των προβλημάτων μας. Μια «δημοκρατία» που εκτός από αντιπροσωπευτική είναι επί πλέον με ένα μοναρχικό πρωθυπουργοκεντρικό σύνταγμα συνοδευόμενο από ένα καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο-έκτρωμα.
  Το αποτέλεσμα των εκλογών έγινε με βάση αυτό το σύστημα αντιπροσωπευτικής (ψευτο)δημοκρατίας με αυτόν τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που ακόμη και με αυτό το γελοίο Σύνταγμα είναι αντισυνταγματικός.
  Παρατηρώντας την δυστοκία σχηματισμού κυβέρνησης με βάση συνεννοήσεις μεταξύ κομμάτων που προέκυψαν από αυτού του τύπου εκλογές, είναι περισσότερο από ποτέ φανερή το ανούσιον αυτής της διαδικασίας και τελικά η ανάγκη αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.
  Με δεδομένο ότι στην κοινωνία μας δεν υπάρχει ακόμη κουλτούρα άμεσης δημοκρατίας και επειδή δεν περιμένομε οι κεφαλές των κομμάτων να την προωθήσουν, θα πρέπει να επιδιωχθεί να προωθηθεί από την βάση των πολιτών. Στο πνεύμα λοιπόν αυτό και παράλληλα με την εκλογική ανατροπή των δυνάμεων κατοχής, προτείνομε να υποστηρίξομε δράσεις σε επίπεδο Δημοτικών αρχών. Σε πρώτη φάση συνεργαζόμενοι με δημοτικές αρχές που πιστεύουν στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.
  ΠΡΟΤΑΣΗ:
  Παράλληλα με το τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος συγκαλεί Διευρυμένη Λαική Συνέλευση Δήμου (Δ.Λ.Σ.Δ.) στην οποία συμμετέχουν οι Δημοτικές παρατάξεις και ένας αριθμός κληρωτών (π.χ. 5πλάσιος του αριθμού των δημοτικών συμβούλων).
  Η επιλογή των κληρωτών-δημοτών γίνεται με κλήρωση από κατάλογους που προτείνουν οι δημοτικές παρατάξεις για την κάθε μία χωριστούς.
  Ο αριθμός των κληρωτών θα έπρεπε να είναι ανάλογος της δύναμης της κάθε δημοτικής παράταξης που πέτυχε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
  Θα έπρεπε βέβαια η κάθε παράταξη να προτείνει για την κλήρωση ένα ελάχιστο αριθμό δημοτών π.χ. 10 ή 20-πλάσιο του αριθμού των κληρωτών που αναλογεί στην κάθε παράταξη.
  Ενδεχομένως και επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος καλεί και από έναν εκπρόσωπο (ή περισσότερους) από κάθε μία από τις συλλογικότητες που δρουν ήδη στον Δήμο, όπως οι υπάρχουσες ανοικτές λαικές συνελεύσεις, κινήματα τύπου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, συλλογικότητες αλληλεγγύης, στην περίπτωση του Ελληνικού την ΦΙΛΕΛ για το Μητροπολιτικό Πάρκο, και άλλες που έχουν δράση με πολιτική και κοινωνική βαρύτητα.
  Υπ’ όψιν ότι μέλη αυτών των ως άνω συλλογικότητων θα έχουν ήδη πιθανότατα κληρωθεί από τους προτεινόμενους από κάθε δημοτική παράταξη, με δεδομένο ότι οι δημοτικές παρατάξεις θα τους έχουν πιθανότατα ήδη προτείνει λόγω του ό,τι είναι ενεργοί πολίτες.
  Οι δημοκρατικές αποφάσεις των ΔΛΣΔ θα έχουν έτσι τεράστια πολιτική βαρύτητα και έτσι θα επιβάλλουν νομιμοποίηση των δράσεων τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

 2. Τασος Βαρθολομαίος
  09/12/2012 στο 15:40

  Εχω την τιμη να υποβαλλω την παρακατω Εισηγηση για την Ημερίδα και λυπούμαι που δεν μπορω λογω αποστάσεως να παρευρεθω:

  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

  Δρ Τασος Βαρθολομαίος
  Ιατρός-Συγγραφέας
  2310 944949

  Απαιτείται άμεση συσπείρωση όλων των δημοκρατικών-εθνοκεντρικών φορεων ,πολιτικών και πολιτιστικών,σε ένα ενιαίο
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  Το «Βήμα Σαρωνικού», η πολιτική κινηση του κ.Χαραλαμπίδη,και αλλοι συναφούς κατευθυνσης πολιτικοί-πολιτιστικοί χώροι, θα μπορούσαν να προωθήσουν μια σχετική πρωτοβουλία, απευθυνόμενοι σε εθνοκεντρικού-δημοκρατικού προσανατολισμού πολιτικους-πολιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  Το κύριο ζητούμενο ,σε αυτή τη φάση, είναι να συγκερασθούν κατάλληλες νομικές και θεσμικές διαδικασίες με μια ρεαλιστική πολιτική στρατηγική,που κατανοεί άριστα την ψυχολογία των Ελλήνων,όπως αυτή διαμορφώθηκε αρχικα μετα τη μεταπολίτευση και πρόσφατα μετα τα μνημόνια.
  Κύριοι άμεσοι στόχοι του Πολιτικου Μετώπου πρέπει να είναι:

  1.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
  Α. με οργάνωση στοχευμενων,με αποδεδειγμένη ατομική υπευθυνότητα των συμμετεχοντων (πληρη στοιχεια ταυτοποίησης,υπογραφη), μαζικών ένδικων διεκδικήσεων,που συνιστούν, έμμεσα και άτυπα βέβαια, πολύ ουσιαστικά πολιτικά μηνύματα :
  — για παραπομπη ολων των ενοχων για τον Κατοχικού τυπου Πλειστηριασμό της Χώρας με την κατηγορια της Εσχάτης Προδοσίας . Ειδικότερα ,ενεργος υποστήριξη της μήνυσης εκατονταδων πολιτών μεσω της δικηγόρου κ.Κρητικοπούλου ,που διαβιβασθηκε στη Βουλή,κατά Γ Α Παπανδρέου, με προσθετες ,πολύ πιο μαζικες ,ομοειδεις μηνυσεις.
  –για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και το Κατοχικο Δανειο και παραπομπη στη Δικαιοσύνη ολων των μεχρι τωρα κυβερνωντων,που παρέλειψαν εγκληματικά να διεκδικήσουν μεχρι σήμερα με τοπικα και διεθνη ενδικα μεσα τις αποζημιωσεις αυτές
  –για διακοπή της αποπληρωμής ,πλήρη διαγραφή του «χρέους» και ακυρωση των Μνημονιων
  -για διαμόρφωση της νομοθεσίας για να καταργηθει αναδρομικα ,από 10ετιας τουλαχιστον ,το ποινικό απυρόβλητο ολων των μέχρι σήμερα μελων κυβερνησης της χωρας και για να επιβαλλεται για το αδικημα της Εσχάτης Προδοσίας αυστηρότερη ποινη,από αυτην που σήμερα προβλέπεται, σε ατομα που διαχειρίζονταν ή διαχείρίζονται με αποδεδειγμενο δόλο και καταστρεπτικές συνέπειες τις τύχες της χώρας
  Β. με προώθηση Γενικής Απεργίας αόριστης διάρκειας σε κάθε αντεθνική κίνηση των Κατοχικών δυνάμεων ,όπως νεα μνημόνια ,νεα σοβαρα μετρα οικονομικής και πολιτικής-εθνικης περιθωριοποίησης των πολιτών ή ακόμη και σε κάθε σοβαρή συναφούς τύπου δίωξη έστω και ενός μεμονωμένου πολιτη ,ασχετα από τους όποιους διάτρητους «συνδικαλιστικους» φορεις,που χρησιμοποιουν πάντοτε το άλλοθι της μονοήμερης απεργίας.
  Πριν από κάθε μαζική σε δημόσιους χώρους πολιτική διεκδίκηση θα πρεπει να προηγείται χρονικά η ένδικη μαζική διεκδίκηση βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και του Συνταγματος μέσω ομάδος άριστων νομικών.Επίσης,θα πρεπει στο Μετωπο να υπάρχει τομέας πολιτικής προστασιας από πρόσωπα με μακρα σχετική επαγγελματική εμπειρία,που θα συμβουλεύει και θα καθοδηγεί για τον καταλληλότερο χρόνο και τόπο συγκεντρωσεων ,για την αναπτυξη ομάδων περιφρούρησης και για όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα,ώστε να εξουδετερώνονται οι προβοκατορικές δράσεις των Κατοχικών και να διατηρείται η Τάξη και η Ασφάλεια
  Γ.με αναγωγή κάθε μεμονωμένου Έλληνα πολιτη σε επίκεντρο κάθε δράσης
  -με εμπρακτη αξιοποίηση κάθε μέλους του Μετώπου που θελει να συνεισφερει ενεργα,χωρις καμμια απολύτως διάκριση με βάση την ιδεολογία «δεξιάς-κεντρου-αριστερας»
  -με ιδρυση τομεων Κοινωνικης- Πολιτικης –Οικονομικης – Νομικης υποστηριξης σε κάθε ένα πολιτη που αναξιοπαθει και διωκεται από τους Κατοχικούς και με ενεργο έμπρακτη αλληλεγγυη ολων των μελων του Μετώπου σε κάθε άδικη και σοβαρή πολιτική-οικονομικη διωξη κάθε μεμονωμενου Έλληνα πολιτη από τους Κατοχικους

  2.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
  -με πλήρη εκμεταλευση των δυνατοτήτων του διαδικτύου και την εκμισθωση τακτικης ωριαίας εκπομπης ραδιοφωνικού ή /και τηλεοπτικού σταθμου τουλάχιστον δυο φορες την εβδομάδα για σωστη και αντικειμενική πλροφόρηση και στηριξη των πολιτων
  -με απομυθοποίηση και απαξίωση της Οθωμανικού τυπου λειτουργίας και διαπλοκής της κρατικής μηχανής και εξουδετέρωση της γκαιμπελικης προπαγάνδας των γνωστων στο είδος αυτό ΜΜΕ
  -με αποκάλυψη των προβοκατορικών ενεργειών των Κατοχικών και ξένων εχθρικών δυνάμεων
  -με αναδειξη και προβολή των εθνικών πολιτιστικων στοιχειων και της παραδοσης και απαξίωση της νεοταξιτικης ψευτοκουλτουρας
  -με αναδειξη ως κεντρικου θέματος του Ρατσισμου κατά των Ελληνων και της Ελλάδας ως Εθνους τόσο από τους Κατοχικούς όσο και από κεντρα αποφάσεων στην Ευρωπαϊκη Ένωση,που εγγιζει πλέον τα όρια του Αντισημιτισμού
  -με αναδειξη ως κεντρικού θέματος του «Μεταναστευτικου» προβλήματος, που αναπτυχθηκε από εχθρικες,και γνωστές, στη χώρα δυναμεις για να εξοστρακισθεί η ντοπια εργατική τάξη,να πληγει καιρια η δημογραφική ,εθνικη και πολιτισμική ταυτοτητα του τόπου και για να υποβοσκει μια «ισλαμιστικη» εξεγερση στο προτυπο Βορειας Αφρικης και Εγγυς Ανατολης

  3.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ
  -με τη δημιουργία πληρων καταλογων Αποδημων Ελλήνων και υγιών φορέων της Ομογένειας και άμεση επικοινωνια μαζι τους για εγγραφή οσο το δυνατον μεγαλυτερου αριθμου ως μελων στο Ελληνικο Πολιτικο Μέτωπο,μια και οι Κατοχικοί τους στερούν μέχρι σήμερα το δικαίωμα ψήφου,κατι το οποίο θα αποκτήσουν αμέσως μετα την αποκατάσταση της Συνταγματικής Τάξης στη χωρα μας
  -με προσδιορισμό των δυνατοτητων προσβασης και επηρεασμου Κεντρων Πολιτικών-Οικονομικών-Κοινωνικών-Στρατηγικων Αποφάσεων στην χώρα που μένουν και εκμετάλλευση τους με γνώμονα τα εθνικά μας συμφέροντα

  4. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  το οποίο δεν θα υποκαθιστα ουτε θα ταυτιζεται με το Μέτωπο,αλλα θα είναι απλά ένα πολύ χρήσιμο και πρακτικο εργαλείο, προσωρινό όμως και μέχρι αποκατάστασης της Συνταγματικής Τάξης της χώρας.Το Μέτωπο ,μακροπρόθεσμα, θα πρεπει να παίζει μόνον και αποκλειστικά το ρόλο ενός υπερκομματικού,ουσιαστικου και σεβαστου από όλους πολιτικου-εθνικού-πολιτισμικου φορέα.

 3. 28/11/2012 στο 17:21

  Προτάσεις για την έξοδο από το τέλμα που βρισκόμαστε, χρειαζόμαστε όλοι για να σκεφθούμε και να προβληματιστούμε. Η πατρίδα μας χρειάζεται τους πολίτες της, κανένας δεν θα λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας άν δεν τα πάρουμε στα χέρια μας εμείς.
  Ίσως και οι πολιτικοί μας θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί μας για να ζήσουν την πραγματική Ελλάδα. την δική μας.
  Ζουν στον κόσμο τους, φοβάμαι όμως πως και εμείς ζούμε στον δικό μας.
  Έχουμε σαστίσει με την απότομη αλλαγή και την ταχύτητα των γεγονότων, φυσικά δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε, γιαυτό χρειαζόμαστε μία ενημέρωση που δεν μας αποκοιμίζει, αλλά μας προβληματίζει δημιουργικά, και μας βοηθάει να συγκρίνουμε όλα αυτά που ξέρουμε από διάφορες πηγές.

  Μία χρήσιμη ημερίδα.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: