Αρχική > Πολιτική > Ελπίδα με ενότητα και πρόγραμμα αντί για μίσος και παραίτηση.

Ελπίδα με ενότητα και πρόγραμμα αντί για μίσος και παραίτηση.

12/02/2013

Η κυβέρνηση πολιτικά δέσμια των δανειακών συμβάσεων ασκεί πρωτοφανή εξοντωτική φορολογική και εισοδηματική πολιτική σε περιβάλλον αδιάκοπης ύφεσης. Προκαλεί τέτοιας έκτασης και βάθους λαϊκή οργή, που αυτή μετουσιώνεται πλέον σε μίσος. Όταν αυτή ξεσπάσει και αυτό εκδηλωθεί κάποιοι, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι φταίχτες θα ζήσουν δαντικές σκηνές κόλασης. Η Ευρώπη θα μείνει περιδεής και οι ασύμμετρες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και στη Δύση θα είναι απροσμέτρητες. Ας προσέξουν όσοι κυβερνητικοί διαθέτουν πολιτική παιδεία και υπολείμματα επαφής με την πραγματικότητα και ας προλάβουν τις ασύγγνωστες εμπρηστικές ύβρεις του εξωθεσμικού εγκάθετου αντικοινωνικού Στουρνάρα. Και ας μη κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο ο Σαμαράς και η ακολουθία του.

Οι άλλες, οι μη κυβερνητικές αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στην εκρηκτική συγκυρία φέρουν ευθύνες τεράστιες. Για το μέλλον και όχι μόνο για το παρόν και το παρελθόν του τόπου μας. Δεν αποτελεί άλλοθι η κυβερνητική αναλγησία για την αναποτελεσματικότητα της αντιπολίτευσης. Δεν αρκούν οι καταγγελίες, οι παραστάσεις και τα ταξίδια, οι διαμαρτυρίες. Τελείωσαν οι θεατρινισμοί των αλληλοκατηγοριών.Πρέπει αυτή η τροϊκανή Κατοχή να ανατραπεί. Είναι ζήτημα επιβίωσης του λαού, ζήτημα εθνικής σωτηρίας. Όποιος υπηρετεί την πατρίδα και την κοινωνία μας, πρέπει να το αποδείξει. Απόλυτο μέτρο πίστης όπως γνωρίζουμε, είναι η θυσία. Όλοι όσοι κόπτονται για τους ψηφοφόρους τους ή τον λαό ή το έθνος, πρέπει να το αποδείξουν. Πώς; Θυσιάζοντας τον εαυτό τους, τις δοξασίες τους, την ιστορία τους, εν  τέλει την ιδιοτέλειά τους. Να αφήσουν τις βολικές θεωρίες και τις αλληλοκατηγορίες και να υπαχθούν όλοι στη σωτηρία της Ελλάδας.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα διαλύσουν ή εγκαταλείψουν το κόμμα τους, τις πεποιθήσεις και τα οράματά τους. Να τα κρατήσουν και να τα χαίρονται όσο θέλουν. Τώρα όμως που βυθίζεται η κοινωνία, που ζώνουν τα φίδια της οργής όλο και περισσότερους συμπολίτες-συμπατριώτες μας, πρέπει να υπάρξει μια παρέμβαση εθνικής-κοινωνικής σωτηρίας με όρους της σημερινής Ελλάδας και όχι του 1946 ή της Διεθνούς. Πριν ξεχυλίσει το ποτάμι του μίσους που θα είναι πρωτοφανές και για την χώρα και για την Ευρώπη και για τη Δύση ολόκληρη. Με αβυσσαλέες επιπτώσεις όπως ο αποσυντιθέμενος κοινωνικός ιστός, η κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και η παρουσία πλημμυρίδας πενόμενων ισλαμιστών προειδοποιούν και προϊδεάζουν. Θα παρασύρει τους πάντες και τα πάντα από το απομένον  «μεταπολιτευτικό»  σύστημα χωρίς όμως κανόνες και όρια…

Οι ΑΝΕΛΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν προσυνεδριακές διαδικασίες. Ας επιλέξουν πέραν των προσωπικών τους δοξασιών, οραμάτων και επιδιώξεων να προσφερθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και της πατρίδας. Ας αποφασίσουν μια ελάχιστη προγραμματική  βάση κυβέρνησης υπερκομματικής στήριξης και εξωκομματικής στελέχωσης, ειδικού σκοπού και προσδιορισμένου χρονοδιαγράμματος. Η Χρυσή Αυγή να αποδείξει πως θυσιάζει τον αντικομμουνισμό της για τη σωτηρία της πατρίδας και το ΚΚΕ στο δικό του συνέδριο, να υποτάξει την ιδεολογική καθαρότητα στην αναγκαιότητα της πολιτικής, έστω για μια και μοναδική φορά. Όταν φτιάχτηκε το ΕΑΜ δεν έψαχνε αριστερούς ή δεξιούς, μόνον πατριώτες χρειάζονταν. Και σήμερα πρέπει να διώξουμε τη νέα Κατοχή. Ούτε στο Πολυτεχνείο το ’73 έψαχναν ιδεολογίες, ήταν όλοι μαζί, δεξιοί κι αριστεροί, τροτσκιστές κι αναρχικοί, χριστιανοί και άθεοι. Και σήμερα πρέπει να διώξουμε τη νέα Χούντα.

Σε κάθε ευκαιρία να προκαλούν ψηφοφορίες εμπιστοσύνης στη Βουλή, να απαιτούν εκλογές διεξόδου και επανόρθωσης της κοινωνικής συνοχής, πριν γίνουν οι βλάβες ανήκεστοι. Και όταν, όποτε, πραγματοποιηθούν εκλογές, να δεσμευθούν σε αυτό τον κοινό μετεκλογικό στόχο, δεδομένου πως και πάλι ουδείς πρόκειται να αποκτήσει αυτοδυναμία. Με επιπλέον δεδομένο πως η τροϊκανή συγκυβέρνηση έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 20% της επιρροής της από τον Ιούνιο, είναι βέβαιο πως θα προκληθούν αποσχιστικές για αυτούς ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ) και ενωτικές για την πατρίδα εσωκομματικές κινήσεις. Και θα μπορέσει να δημιουργηθούν όροι και πολιτικής αναγέννησης της πατρίδας μας, με σύνεση και διαλεκτική.

Δεν είναι περισσότερο από βέβαιο πως όποιος ακολουθήσει και εφαρμόσει τέτοια ενωτική πολιτική και στρατηγική, θα βρεί την παλλαϊκή αποδοχή;

Ν.Κ.

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτική
 1. 12/02/2013 στο 20:51

  Πολύ σωστά, Νίκο! Ό,τι κι αν έμαθε ο σχολιαστής…, η κοινωνία δεν ζούσε με δανεικά. Οι πολίτες δούλευαν, είχαν σίγουρο -σταθερό μισθό, σύνταξη ή δουλειά και πίστεψαν αφελώς τις τράπεζες που τους τηλεφωνούσαν παροτρύνοντάς τους να συνάψουν το δάνειο των ονείρων τους με ξένα κόλυβα για να αγοράζουν τα εισαγώμενα. Τώρα, αφού τους πήραν τα σώβρακα, προσπαθούν να αρπάξουν και τα στριγκάκια… Τα δανεικά που υπέγραψαν οι πολιτικοί μας να τα ξεπληρώσουν με τις μίζες τους. Εμείς δεν τα φάγαμε με τον babis!

 2. 12/02/2013 στο 20:33

  vimasaronikou :
  Διαβάστε λίγο παρακάτω στο “βήμα Σαρωνικού” κύριε. Ολόκληρο πρόγραμμα υπάρχει είτε άμεσης είτε μεσοπρόθεσμης είτε μακροπρόθεσμης διαχείρισης της κρίσης στην χώρα μας.
  Νίκος Καραβαζάκης.

 3. M.Τ.
  12/02/2013 στο 16:06

  babis ? μάθε πρώτα Ελληνικά και γράψε το επιτίθεται με αι, και μετά να υπογράφεις με αγγλικά στοιχεία. Όσο για τα σχόλιά σου …….. καλά ο babis έχει κέφια

  • babis
   12/02/2013 στο 18:14

   Ξερω , ξέρω την άλλη φορά που θα γράψω εδω θαχω απαραίτητα δίπλα μου τον….. Μπαμπινιωτη!!!!!! Ε οχι και λυση στη βαθεια πολιτικη και εθνικη κριση που βρισκομαστε σημερα απο τους…. Καμενους και τους …Τσιριζεους!!! Η λυση που πιστευω πια ειναι απο ανθρωπους με αρκετες χιλιαδες ενσημα στη ζωη των , ανεξάρτητα απο πολιτική ένταξη με πρακτικες λυσεις εφαρμόσιμες,χωρις θολούρες, ιδεολογήματα διαπλοκή και τσάμπα μαγκιές….

 4. stratidakhs
  12/02/2013 στο 14:05

  .Αφιερωμένες στους Έλληνες, ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.

  Αδέλφια μου Έλληνες. ΚΟΥΡΑΓΙΟ…..
  Μη σκύβετε το κεφάλι, μη χάνετε το θάρρος σας.Γρήγορα θα ελευθερωθεί η χώρα μας.
  Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα βγούμε νικητές.Μην ξεχνάμε τη λαμπρή ιστορία μας.
  Να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, και να παραμείνουμε Έλληνες.

  Σ΄ όλους τους φίλους Έλληνες, τους εύχομαι υγεία,
  και να προσεύχονται πιστά για την Ελευθερία.

  Αν θέλεις την πατρίδα μας πραγματικά να σώσεις,
  βάλε το χέρι στην καρδία και μην τηνε΄προδωσης.

 5. Τασος Βαρθολομαιος
  12/02/2013 στο 13:56

  Συμφωνω απόλυτα με την ουσια,αλλα και το δραματικό τονο,του αρθρου-έκκλησης του φιλου Ν.Κ.Να μου επιτραπεί μονον να προσθεσω ότι δεν εχω αυταπάτες ότι οι εκκλησεις αυτες δεν θα βρουν δυστυχώς ανταπόκριση απο τα «αντιμνημονιακά» κόμματα της παρανομης,στην ουσια και τον τυπο, «Βουλής».Λυση ομως υπαρχει ακομη και για λιγους,ισως ελαχιστους,μηνες:
  Να ιδρυθει,μετα απο την ευρύτερη δυνατη δημοσια πρόσκληση σε ολους τους κανονικούς,και οχι ιμιτασιον, Έλληνες πολιτες,
  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.Η ηγεσια και οι επιτροπες να αναδειχθούν βασει τεκμηριωμενων βιογραφικών πολιτικης-κοινωνικης-εθνικης δράσης ολων των ενδιαφερομενων με διαφανεις συνθήκες αμεσης δημοκρατιας.Τη δημοσια προσκληση να την κανουν απο κοινου οσο το δυνατον περισσοτεροι απο τους φερεγγυους πολιτικα-πολιτιστικα-νομικα φορείς και ορισμενα σημαντικα Δημοσια Προσωπα καθολικής αποδοχης,απο τους οποιους αναφερω απλως ενδεικτικα τους παρακατω:
  ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΣΠΙΘΑ),ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ,ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ(ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ),LETME FREE(Δικηγορος κ.ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ),ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,Καλεντεριδης,Μαρκεζίνης,Νικολοπουλος,Σαρτζετακης,κ.α.Διευκρινιζω και παλι οτι η λιστα ειναι ενδεικτικη και ,ομολογω,προχειρη-εντουτοις περιεκτικη.
  Θα χαρω πολυ αν δω προτασεις-σχολια για να προστεθουν,οσο το δυνατον περισσοτεροι,φορεις και προσωπα.Επισης θα με ενδιεφερε να ακουσω και αλλες,συγκεκριμενες ομως,προτασεις για το πρακτεο αυτες τις πολυ δυσκολες ώρες.
  ΚΑΘΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ή παραλειψη πολιτικης συμμετοχης απο δω και περα προσθετει,εξ αντικειμενου,βαρυ φορτιο ευθυνης στις πλάτες ολων μας ανεξαιρετως.

 6. babis
  12/02/2013 στο 13:55

  O λαικισμος στο μεγαλειο του…
  Δεν μας λεει ο κυριος που λαβρα επιτιθετε κατα των δανειακων συμβασεων ποιος θα μας δωσει τα χρηματα ,και πως θα ξεχρεωσουμε τα δανικα και ποια ειναι η προταση του για μια κοινωνια που εμαθε,την εμαθαν,δεν εχει σημασια να ζει με δανικα….Διαπιστωσεις ευκολες..προτασεις δεν βλεπω….

  • 12/02/2013 στο 15:01

   Διαβάστε λίγο παρακάτω στο «βήμα Σαρωνικού» κύριε. Ολόκληρο πρόγραμμα υπάρχει είτε άμεσης είτε μεσοπρόθεσμης είτε μακροπρόθεσμης διαχείρισης της κρίσης στην χώρα μας.
   Νίκος Καραβαζάκης.

 1. 15/01/2015 στο 00:04
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: