Αρχική > Πολιτική > Η τιτλοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ είναι η λύση σωτηρίας.

Η τιτλοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ είναι η λύση σωτηρίας.

18/03/2013

Σε εμπιστευτικό έγγραφο προς την κυπριακή Βουλή που διέρρευσε στο διαδίκτυο ( http://www.24h.com.cy/oikonomia/22272-toplanbtonoikonomologon.html ), ομάδα οικονομολόγων συστήνει προσφυγή σε εσωτερικό δανεισμό αντί για δήμευση καταθέσεων, με εγγύηση τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου που διαπιστωμένα ήδη, αφθονούν στην κυπριακή ΑΟΖ. Προτείνεται δέσμη οικονομικών μέτρων πολιτικού χαρακτήρα με σκοπό τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας αλλά και του τραπεζικού συστήματος. Ακρογωνιαίος λίθος της δέσμης αυτών των προτάσεων είναι οι καταθέσεις  ( και μάλιστα αυτές των άνω των εκατό χιλιάδων ) να χρησιμεύσουν κατά ποσοστό τους ως δάνειο προς την κυπριακή  δημοκρατία για τη διάσωση των τραπεζών.

Η πρόταση αυτή «εσωτερικοποιεί» την κρίση χρέους στο Νησί και εκτονώνει τις δυσφημιστικές επιπτώσεις στην αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας που προκαλεί ντόμινο κεφαλαιακών και επιχειρηματικών εσπευσμένων αποχωρήσεων και κατάρρευση των τραπεζών. Παράλληλα αποδεσμεύει και το ευρωσύστημα από τις ολέθριες συνέπειες μίας πολιτικής δήμευσης καταθέσεων, άκρως επικίνδυνης για τη συνολική αξιοπιστία της Ευρωζώνης. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα  της πρώτης ώρας διαπραγμάτευσης του ευρώ στις διεθνείς αγορές απόψε :

EURUSD_20130318_001426Στο μεταξύ αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής όπου ο Αναστασιάδης πρέπει να συγκεντρώσει 29 ψήφους σε σύνολο 56 βουλευτών. Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη.

Παράλληλα ο κ.Λιλλήκας, κάλεσε τους πολίτες σε μαζικές κινητοποιήσεις ενώ ανέφερε πως η μόνη λύση είναι το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή απόρριψη των μνημονιακών μέτρων.

Ν.Κ.

Κατηγορίες:Πολιτική
  1. Αλέξανδρος Λεονταρίτης
    18/03/2013 στο 11:20

    Έτσι ακριβώς και δια του δημοψηφίσματος η ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, Αλλά και η αδελφή ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της αυτό η κυρία Μέρκελ και να πάψει να στηρίζει τα σχέδιά της στις Μαριονέτες της τους ΕΠΊΟΡΚΟΥΣ Προέδρους και Πρωθυπουργούς που πιστοί στις εντολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των Παγκοσμιοποιητών βλάπτουν και τα συμφέροντα των Χωρών τους αλλά δυστυχώς και εκείνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή και της Γερμανίας ακόμα, η οποία ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι θα αυξήσει και αυτή κάποτε, όχι τα χάρτινα «Ευρώ» της, αλλά τις πραγματικές της ΑΞΊΕΣ για να μπορέσει και αυτή κάποτε τίμια και δίκαια να καταβάλει στην ΕΛΛΆΔΑ τις από προηγούμενους Αιώνες πολύ μεγαλύτερες οφειλές της), διότι η ΕΛΛΆΣ και η αδελφή της ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΎΠΡΟΣ, μπορεί δια των δόλιων τεχνασμάτων των Τραπεζιτών να έχουν ξεμείνει από χάρτινα Ευρώ, Δολάρια, Λίρες…., αλλά έχουν περίσσιες «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΑΞΊΕΣ» όπως τα καλούδια της ΑΟΖ τους, τον ορυκτό τους πλούτο, τον ήλιο τους, τον αέρα τους, την Αμβροσία και το Νέκταρ τους και πάνω απ’ όλα τον ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΦΙΛΆΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΤΟΥΣ που χιλιάδες χρόνια τώρα χαρίζει απλόχερα στην Ευρώπη και στον Κόσμο ολόκληρο.
    ΝΑΙ η ΚΎΠΡΟΣ και η ΕΛΛΆΔΑ δια Δημοψηφίσματος έχουν την δυνατότητα και τις «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΑΞΊΕΣ», με τις δικές τους δυνάμεις να ξεπεράσουν την κρίση.-

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: