Αρχική > Πολιτική > Δοκιμή γενικού πραξικοπήματος.

Δοκιμή γενικού πραξικοπήματος.

12/06/2013

Το πραξικόπημα Σαμαρά:

Αφαίρεσε τη δημόσια τηλεοπτική ενημέρωση των Ελλήνων.

Ακολούθησε το ευρωπαϊκό πραξικόπημα καταστροφής των κυπριακών τραπεζών.

Απέδειξε πόσο εύκολη είναι η διακοπή των επικοινωνιών, οι οποίες εφόσον είναι τόσο συγκεντρωμένες είναι προφανώς ευκολότατο να διακοπούν και από εξωτερικές δυνάμεις.

Προειδοποιεί για τις δυνατότητες που υπάρχουν πλέον εγκαταστημένες, ώστε αστραπιαία να τεθεί σε απόλυτη ομηρία η κοινωνία μας. Με τον έλεγχο όλων των υποδομών, ακόμη και από κάποια ολιγάριθμη αλλά αποφασισμένη ομάδα με επιτελικό σχεδιασμό.

Αποκαλύπτει τις πολύ περιορισμένες δυνάμεις άμεσης αντίδρασης της κοινωνίας μας, αυτές που παραμένουν ακμαίες και ικανές να αντιδράσουν.

Πολιτικά:

 1. Για ποιό λόγο επιχειρήθηκε τώρα αυτό το πραξικόπημα; Σίγουρα δεν είναι ατυχές και επιβεβαιώθηκε καλά προετοιμασμένο. Εύλογα και  οι προαλειφόμενες αντιδράσεις πρέπει να έχουν σταθμισθεί. Γιατί λοιπόν έγινε και γιατί τώρα;
 2. Η «Χρυσή Αυγή» αποκαλύφθηκε ως η μόνη σύμμαχος του Σαμαρά. Η «κοινωνική ευαισθησία» της εξαφανίστηκε όταν καταργήθηκε η ελεύθερη ενημέρωση των Ελλήνων. Τυχαίο;
 3. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης; Είναι η δεύτερη φορά, μετά  από την εξεταστική για τη λίστα HSBC-Lagarde, που αρνείται ενωτική σύμπλευση και μετωπική σύγκρουση στη Βουλή. Τυχαίο;
 4. Βενιζέλος-Κουβέλης έχουν πλέον απολύτως κουρελιαστεί. Είναι παράλυτοι δεσμώτες του Σαμαρά. Νομοτελειακή εξέλιξη.
 5. Μόνο το κόμμα των ΑΝΕΛΛ του Πάνου Καμμένου αντιδρά με πρόταση μομφής. Πιστοποιεί θαρραλέα, άλλη μια φορά τον πατριωτικό και δημοκρατικό προσανατολισμό του.
 6. Και το ΚΚΕ, έθεσε τον κομματικό μηχανισμό του στην υπηρεσία της λαϊκής αντίστασης. Ευκαιρία να αναζωογονηθεί.

Συμπερασματικά:

Αν ετοιμάζεται μια τελική επίθεση με στόχο, μετά την εισοδηματική καταστροφή και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, να στραγγαλιστούν και οι πολιτικές ελευθερίες των Ελλήνων, φαίνεται πως προσεγγίζουμε πάρα πολύ μεγάλες εξελίξεις που βέβαια έχουν συνάφεια με τις αναδιανομές πόρων και επιρροής στην περιοχή μας. Φαίνεται πως επί τούτου σχεδόν σύσσωμος ο συρφετός της μεταπολιτευτικής κομματοκρατίας αναδιατάσσεται και επιχειρεί την ολοκληρωτική ποδηγέτηση της κοινωνίας και της πατρίδας μας. Όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί και όλοι οι πολίτες πρέπει πολιτικά και οργανικά να ελεγχθούν από την κομματική νομενκλατούρα. Ο Σαμαράς ηγείται και οι άλλοι ακολουθούν σε κατανεμημένους ρόλους.Ελλάδα+Κύπρος

Όμως:

Οι ραγδαίες και ασύμμετρες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα των ελληνικών ΑΟΖ. Η αποκάλυψη της διάσπασης και του διαχωρισμού στην τουρκική κοινωνία. Όπως και η ύφεση στην Ευρωζώνη και γενικά η παρακμή στη Δύση, δεν είναι μεγέθη διαχειρίσιμα από τις παρούσες γεωπολιτικές υπερδυνάμεις. Οι παλιάτσοι του δικού μας μπερντέ, όσο ύπουλοι και καταχθόνιοι και αν είναι, δεν επαρκούν ούτε αντιστοιχούν στην αναζήτηση και πρόταση διεξόδων που τόσο επειγόντως χρειάζονται οι Έλληνες σήμερα.

Οπότε, στα προδιαγεγραμμένα θεσμικά πλαίσια έχουμε τη δυνατότητα να αναδιοργανωθούμε, ώστε:

 • στις δημοτικές εκλογές να καταγραφούν ως πανελλήνιο ρεύμα, κινήσεις ακομμάτιστων-ανεξάρτητων πολιτών, για την χειραφέτηση από τη διαπλοκή, από την κομματοκρατία και από τη διαφθορά, των τοπικών κοινωνιών.
 • στις ευρωεκλογές να σχηματισθεί ένα κοινού προγράμματος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ψηφοδέλτιο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Πρόδρομος της θεσμικής διυπουργικής ελλαδικής και κυπριακής τακτικής συνεργασίας. Που θα σημάνει την προσπάθεια αντίστασης και χειραφέτησης των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου αλλά και της Βαλκανικής οικονομικής και ευρύτερης συνεργασίας όπως και στην ανατολική Μεσόγειο.
 • ενώ όταν προκύψουν οι βουλευτικές εκλογές να συγκλίνουμε σε έναν εκλογικό συνασπισμό δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων, χωρίς ιδεολογικούς αποκλεισμούς, με ελάχιστο πολιτικό πρόγραμμα διεξόδου και ανεξαρτησίας της Ελλάδας μας. Με περιοδικά εναλλασσόμενη κεντρική εκπροσώπηση και λειτουργία στη βάση της αμοιβαιότητας και της επιζητούμενης ομοφωνίας.
 • Για μια κυβέρνηση εξωκομματικής στελέχωσης, υπερκομματικής στήριξης και συγκεκριμένου σκοπού και διάρκειας.

Πρέπει να μπεί τέλος στον κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων που νοιάζονται για την πατρίδα και την κοινωνία μας.

Μέτρο της πίστης καθενός είναι αυτά που θυσιάζει. Ποιοί λοιπόν θυσιάζουν την ιδιοτέλεια, τον εγωισμό και τη φιλαυτία; Και ποιοί είναι τόσο οξύνοες ώστε να αντιληφθούν πως δεν έχουν μέλλον προσωπικό έξω από το κοινό των Ελλήνων;

Νίκος Καραβαζάκης.

Κατηγορίες:Πολιτική
 1. A.S.P.
  16/06/2013 στο 16:54

  Διορθωμενο για τα λαθακια λόγω πληκτρολογίου…
  Αφου οι ανεξάρτητοι έλληνες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι πραγματικά επιθυμει ο Ελληνικός Λαός, έτσι οπως πάνε δεν προκειται αυτη την φορά να “πιασουν” ουτε το 3%.

  ΑΚΟΥΣΤΕ “ΠΑΙΔΑΚΙΑ”… ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για τους πραιτωριανούς της ΕΡΤ. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΦΟΥ ΕΓΩ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ!

 2. Nώντας
  14/06/2013 στο 21:59

  Κατ’ αρχάς έχω μία ένσταση όσον αφορά τη στάση της Χ.Α.
  Διαβάζοντας στο site της στην ουσία αυτό που κάνει είναι να καταγγέλλει ως αποπροσανατολισμό το κλείσιμο της ΕΡΤ και αναφέρει τους λόγους κατ’ αυτήν και όχι να συναινεί γενικώς και αορίστως με αυτήν.

  Οι δε συνδικαλιστές της Χ.Α.καταγγέλλουν ως τρομοκρατική ενέργεια το κλείσιμο καταγγέλλοντας παράλληλα τους ξεπουλημένους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που την έχουν μολύνει, όπως λένε ζητώντας την απομάκρυνσή τους.
  Ωστόσο διαχωρίζουν τους έντιμους εργαζομένους τους και ζητούν την μετάταξη τους στον ΟΑΣΑ.
  Τονίζουν ότι είναι «υπέρ της Εθνικής Ραδιοτηλεόρασης προς όφελος του Έθνους και των απανταχού Ελλήνων και όχι προπαγανδιστικών και εθνομηδενιστών εκπομπών και δημοσιογράφων.»

  Αυτό που έχω να πω ως απλός Έλληνας πολίτης είναι ότι η ΕΡΤ χρειαζόταν οπωσδήποτε εγχείρηση. Είχε γεμίσει με τεμπέληδες διορισμένους από το «κόμμα»!
  Δεν έχω καμία όρεξη να πληρώνω τον Παπαδόπουλος στις ανούσιες εκπομπές που έκανε με τα γλέντια και τα λοιπά φρουφρού που στην ουσία δεν είχε παρά να ανταγωνιστεί σε ποιότητα την εκπομπή της Πάνιας!

  Βεβαίως είχε και μερικές ποιοτικές εκπομπές όπως οι «Ανιχνεύσεις» του Παντελή Σαββίδη στην ΕΤ3. Μια εκπομπή αληθινά όαση μπροστά στη γενική έρημο που μας προσφέρουν όλα τα κανάλια.

  Η πράξη σίγουρα ήταν πραξικοπηματική έτσι όπως έγινε.
  Θα έπρεπε πρώτα να είναι έτοιμο το εναλλακτικό σενάριο και μετά να κλείσει και να ξανά ανοίξει, όπως υπόσχεται τώρα ο Σαμαράς.
  Δεν έγινε όμως, ίσως για λόγους αποπροσανατολισμού όπως ισχυρίζεται η Χ.Α.
  Εδώ να επισημάνω ότι πριν δύο χρόνια ήταν η ΝΔ που διαρρήγνυε τα ιμάτιά της όταν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να κλείσει την ΕΡΤ.
  Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

  Πάντως όπως και να’ χει, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε κάποιο άλλο καθεστώς.
  Εκτός αν αλλάξει κάτι ξαφνικά, εκτός εάν έρθει από το πουθενά ο από μηχανής Θεός, ή εάν παρέμβουν βιαίως ξένοι παράγοντες.
  Ποιο θα είναι αυτό το καθεστώς; Πιστεύω κάποια μορφή τυραννίδας.

  Αν διαβάζει κανείς στην πολιτεία του Πλάτωνα στο Η’ Κεφάλαιο 543-570 θα δει ότι η δημοκρατία κινδυνεύει μόνο από τους αμόρφωτους πολιτικούς από αυτούς δηλαδή που δεν έχουν παιδεία.
  Ποιος από τους πολιτικούς σήμερα που έχουμε στη Βουλή είναι μορφωμένος; ποιος από αυτούς έχει παιδεία; (προσοχή μην συγχέεται την παιδεία με την επαγγελματική κατάρτιση. Ένας γιατρός είναι σίγουρα εγγράμματος αλλά όχι απαραίτητα μορφωμένος, ένας οικοδόμος που απλά τελείωσε το Γυμνάσιο, είναι σίγουρα αγράμματος αλλά όχι απαραίτητα αμόρφωτος.)

  Τι κάνουν λοιπόν αυτοί οι αμόρφωτοι πολιτικοί κατά τον Πλάτωνα; Λόγω της έλλειψης παιδείας δημιουργούν την απληστία της ελευθερίας η οποία οδηγεί στην παραβίαση των νόμων.
  Έτσι οι σπάταλοι και ο αργόσχολοι όπως χαρακτηριστικά λέει ο Πλάτωνας, καταστρέφουν τα πάντα!
  Εξισώνονται χωρίς ντροπή τα πάντα (άρχοντες-αρχόμενοι, γονείς-παιδιά, δάσκαλοι-μαθητές,άνθρωποι-ζώα).
  Κατ’ αυτόν το τρόπο μας λέει ο Πλάτωνας διαμορφώνονται τρεις τάξεις:
  Αυτή των δημαγωγών, που παίρνουν τα αξιώματα με τους θορυβοποιούς οπαδούς τους, οι πλούσιοι με τους δικούς τους κηφήνες που σέρνονται συχνά σε δίκες και
  η μεσαία τάξη των δημιουργών που δεν πολυπραγμονούν και απλά παίρνουν μέλι από τις κοινωνικές παροχές των αρχόντων.

  Εν τέλει μέσα από τις πολλές αντιθέσεις που παίρνουν τη μορφή εμφύλιων διαμαχών, ξεπηδάει ο τύραννος-προστάτης του λαού.

  Επίκαιρος όσο ποτέ ο Πλάτωνας ο οποίος ως κύρια αρχή της παιδείας τοποθετεί αυτό που λείπει από όλους τους σημερινούς κάφρους της Βουλής, την Αρετή!

  Αλήθεια όμως ποιος ασχολείται με τα όσα προκλητικότατα ειπώθηκαν από τους πράκτορες της Άγκυρας που αλωνίζουν στην ελληνική Θράκη, όταν στο χωριό Ραγάδα του νομού Ροδόπης, σε τελετή λήξης μαθημάτων κορανίου, ο ψευτομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ έσταξε χολή κατά του ελληνικού κράτους;
  Και αν η ΕΡΤ αφορά όλη την Ελλάδα διότι 2.500 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο, η Θράκη που οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε Κοσοβοποίηση ποιον να αφορά άραγε;

  Ο προωθούμενος από την Τουρκία εκτουρκισμός αφορά, βεβαίως τον πομακικό πληθυσμό.
  Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, των οποίων οι ρίζες είναι κυρίως ελληνικές και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες, βιώνουν σε καθημερινή βάση την τουρκική επεκτατική πολιτική.
  Οι απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα και τις ζωές τους ακόμη, προερχόμενες από Τούρκους, είναι πλέον δεδομένες.

  Ας δούμε τώρα μια φράση του Τούρκου βουλευτή προσκεκλημένου Τσαβούσογλου προς τους κατοίκους του εν λόγο χωριού: «πλέον πίσω σας υπάρχει μια πολύ ισχυρή Τουρκία, που συνεχώς ισχυροποιείται παγκοσμίως, οπότε και εσείς μπορείτε να βλέπετε μπροστά σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση»

  Προτιμώ ως Έλληνας να καταλάβει την πρώτη θέση στις ειδήσεις το παραπάνω και ακολουθήσει η ΕΡΤ!
  Όμως τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτικών Ροβεσπιέρων βρίσκονται στην ΕΡΤ και όχι στην Θράκη.

 3. Gevrgiow Semerrtzian
  14/06/2013 στο 17:09

  Ειναι απαραιτητο να δημιουργηθει το ενιαιο πατριωτικο τοξο Ελλαδας και Κυπρου ,η ενωση αυτη θα δυναμωσει τον Ελληνισμο στην περιοχη της Μεσογειου .Σιγουρα εν οψει Δημοτικων και ευροεκλογων (και πιθανον εθνικων εκλογων ταυτοχρονα) θα πρεπει να ετοιμασθουμε για μια εθνικη κυβερνηση ενος ακοματιστου πατριωτικου τοξου ,το ζητημα που βαζεις για ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ,απο εκει πιστευω θα πρεπει να γινει η αρχη του σχεδιου που θα ανατρεψει την παγκοσμοιοποιηση και τα σχεδια της στον Ελληνικο χωρο ….το 25% του Ληληκα στην κυπρο ειναι αυτο που μας δειχνει της εξελιξεις ,Στον ελλαδικο χωρο πρεπει το 60% των ψηφοφορων που απειχαν απο της προηγουμενες εκλογες ,να πεισθει αυτη την φορα να συμμετεχει ωστε να μπορεσει να γινει η ανατροπη .

 4. KAT.ΣΧΟΙΝΑ
  13/06/2013 στο 21:10

  Η ΑΙΤΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ,ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ,ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ,ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΙΤΙΑΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΙΔΙΩΤΗΣ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΜΙΣΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ Σ’ΑΥΤΟΝ….ΜΕ ΨΗΦΟ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΟΥΣΙΑΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ.ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ.

 5. Ελένη Χατζηγεωργίου
  13/06/2013 στο 18:59

  Πόσο δίκαιο έχετε κύριε Καραβαζάκη. Δυστυχώς αυτοί όλοι που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή μας κατάντια, αυτοί που με τις πράξεις και τις δράσεις τουςέφεραν αυτή την οικονομική καταστροφή στον τόπο μας, αυτοί που με τις τάχα διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις δημιούργησαν την εξάρτηση του πολίτη από τον πολιτικό, αυτοί που θέλησαν να μετατρέψουν ένα περήφανο λαό σε πιόνια τους, έδωσαν το μεγαλύτερο κτύπημα στον ελληνικό λαό στερώντας του την δημόσια τηλεόραση. Στέρησαν ακόμη από τον Έλληνα της διασποράς την επικοινωνία με τον εθνικό κορμό. Στέρησαν ακόμη την επικοινωνία μας ως χώρας με άλλους λαούς. Δεν υπάρχει λογική στην παραλογία αυτή που έγινε στην πατρίδα μας. Πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οποιαδήποτε αναδιάρθωση μπορούν να την κάνουν και όταν λειτουργούν.

 6. μενγκουρας
  13/06/2013 στο 17:58

  Αγαπητέ Νίκο Καραβαζάκη, όταν έχω μείωση μισθού 45% σε 2 χρόνια, όταν η γυναίκα μου είναι άνεργη 2,5 χρόνια, όταν ο κολλητός μου με 4 παιδιά τη βγάζει με 200 ευρώ το μήνα, μην περιμένεις να στεναχωρηθώ αν η κάθε Στάη θα πάψει να χαριεντίζεται με τον Παπούλια ή τον Γουλανδρή ή όποιον της καπνίσει. Τα μισθολόγια της Τσαπανίδου και του τσάτσου του Κόκκαλη του Λυριτζή τα είδες; Προσωπικά δεν μου περισσεύουν για το χαράτσι της ΕΡΤ, και είναι ντροπή ακόμα και οι τάφοι να πληρώνουν τα βαψίματα της Στάη και της κόρης του Σαλαγκούδη. Τόσο απλά. Αν δεν ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ η ΕΡΤ θα ψηφίσω Σαμαρά. Τόσο απλά.

  • 13/06/2013 στο 18:13

   Αγαπητέ φίλε το δυστύχημα είναι πως όλα τα πρόσωπα που αναφέρεις είχαν κατσικωθεί στη δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
   Αλλά γιατί αντί να διωχθούν αυτά τα υποκείμενα όπως και όσοι τα διόρισαν μας αφαιρείται το δικαίωμα στη δημόσια και ελεύθερη ενημέρωση; Γιατί μας αφαιρεί ο Σαμαράς το δικαίωμα αυτό όπως και της ψυχαγωγίας που δεν ήταν παρόμοια με την αθλιότητα των σουλεϊμάν; Γιατί μας σπρώχνουν στα τσοντοκάναλα και τους Λαζόπουλους;
   Και μείς είμαστε τόσο θολωμένοι από τη μαύρη δυστυχία μας των μνημονίων που προτιμάμε να αλληλοτρωγόμαστε; Και να παραιτούμαστε της δημόσιας περιουσίας (μας ) και των δικαιωμάτων μας;
   Πιο συνεπής θα είσαι να ψηφίσεις ΧΑ που δεν διόρισε κανένα από τα χρυσοκάνθαρα αυτά και συμφωνεί με το Σαμαρά και το πραξικόπημά του.
   Ν.Κ.

 7. giannis
  13/06/2013 στο 17:40

  ο ανελ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ? οκ … ξερω και ενα με τον τοτο … Ο ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΣΠΛΑΧΝΟ ΜΙΑΣ ΦΑΣΙΖΟΥΖΑΣ ΔΕΞΙΑΣ που δεν εφυγε ποτε απο τον τοπο , απλα τα χαλασαν στην μοιρασια και το παιζουν δημοκρατες , οπως η νδ το παιζει απο το 75 και μετα … ελεος !!!

  φυσικα και μιλαμε για πραξικοπημα και φυσικα και δεν στεκονται στο υψος των περιστασεων τα κομματα … αλλα μη λεμε ασχετα !!!

  ευχαριστω

  • 13/06/2013 στο 18:21

   Αγαπητέ Γιάννη μιλάμε πολιτικά. Ψάχνουμε να βρούμε δυνάμεις πολιτικές για να μπορέσει να βγεί ο τόπος από το λάκκο των μνημονίων. Αναζητούμε τα θετικά και αυτά που μας ενώνουν. Αν πάμε πίσω στον εμφύλιο θα καταλήξουμε με φερετζέ. Το ΑΝΕΛ κατέθεσε πρόταση μομφής που το ΣΥΡΙΖΑ κάνει γαργάρα. Σε τι μας χρησιμεύει εν προκειμένω το κριτήριο δεξιά-αριστερά; Σαν το ΠΑΣΟΚ-Δεξιά. Πάνε αυτά φίλε χωνεύτηκαν στη ρεμούλα και τη διαπλοκή, στις συντεχνίες και τη συνδιοίκηση. Βλέπεις ο Σούρλας έγινε πολυπολιτισμικός και αντιρατσιστής.
   Ας ξεκολλήσουμε επιτέλους.
   Ν.Κ.

 8. Γ.Ν.
  13/06/2013 στο 15:55

  Το πρόβλημα έχει δύο διαστάσεις που είναι και οι δύο σημαντικές.

  Στην χώρα αυτή για να κάνει κανείς πραξικόπημα από ότι αποδείχθηκε δεν χρειάζεται παρά να καταλάβει τον ΟΤΕ. Έχοντας κανείς στην κατοχή του τον ΟΤΕ μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει τις βάνες ενημέρωσης και τους διαύλους επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Άρα, η αγωνία για πρόβα συνταγματικής ανατροπής είναι βάσιμη και θέμα για συζήτηση.

  Η ίδια όμως η πράξη ενέχει πολλούς μεγαλύτερους κινδύνους. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι μετά την ΕΡΤ δεν έχει σειρά οποιοδήποτε ΔΕΚΟ; Σε ποιόν κάνει εντύπωση εάν με αυτήν την λογική δεν κλείσουν το ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο, το μετρό, τα τρένα, τα λεωφορεία, τα νοσοκομεία ή οποιοδήποτε άλλη κοινωνική παροχή στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης ή ξεπουλήματος με σπάσιμο των επιχειρήσεων, για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα; Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν. Τώρα εάν μας πάρει και μας σηκώσει είναι άλλο θέμα…

 9. Alexandros
  13/06/2013 στο 10:30

  Κλείνει μια ιδιωτική εταιρεία και απολύει το προσωπικό. Απόλυτη ησυχία. Κλείνει μια κομματική παράγκα γεμάτη ρουσφετολόγους που έφαγαν στις πλάτες μας μα χρυσά κουτάλια και μιλάνε για χούντα. Κανείς δεν δίνει πεντάρα για τους πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργους του ιδιωτικού τομέα και θα πρέπει τώρα να αγανακτήσομε για τους βολεμένους. Δεν πάμε καλά….
  Καλά έκανε και έκλεισε αυτό το άντρο αριστεριστών.
  Μ´αρέσει που πήγε το κκε για συμπαράσταση, αυτό ντε που απέλυσε το ίδιο κόσμο από το ραδιοφωνικό του σταθμό. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

  • 13/06/2013 στο 13:43

   Αγαπητέ φίλε, το κύριο ζήτημα δεν είναι οι υπάλληλοι που απολύονται. Το κύριο και σπουδαιότατο είναι η αφαίρεση με πραξικόπημα λατινικής ή αφρικανικής χούντας της ελεύθερης δημόσιας ενημέρωσης.
   Δεν σας υποψιάζει πως βρίζουν το προσωπικό αυτοί που τους προσέλαβαν και τους εκμαύλισαν τόσα χρόνια;
   Εθελοτυφλείτε;
   Ν.Κ.

 1. 02/11/2013 στο 20:36
 2. 28/09/2013 στο 22:56
 3. 25/09/2013 στο 09:18
 4. 24/09/2013 στο 12:29
 5. 23/09/2013 στο 22:01
 6. 14/06/2013 στο 12:15
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: