Αρχική > Δημοτικά, Πολιτική > Από τον Καμίνη στον Κασιδιάρη; Ούτε χαβούζα ούτε ριγκ.

Από τον Καμίνη στον Κασιδιάρη; Ούτε χαβούζα ούτε ριγκ.

02/09/2013

Ακρόπολη-ΛυκαβηττόςΚατακαλόκαιρο ανέβαιναν στοιχήματα ποιοί θα είναι υποψήφιοι για τη δημαρχία της καταταλαιπωρημένης Αθήνας. Αστέρια της κομματοκρατίας μπαίνουν στη λίστα ( αλφαβητικά ):  Βορίδης, Δένδιας, Κακλαμάνης, Καμίνης, Καρατζαφέρης,  Κασιδιάρης,  ακόμη και η Σακοράφα, για να διαχειριστούν την εκκρηκτική αθλιότητα που σύμπας ο μεταπολιτευτικός κομματικός εσμός δημιούργησε αντάμα με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την ανομία-παραοικονομία.

Ανιχνεύουν τις αντιδράσεις όχι τόσο για τα πρόσωπα καθ’ εαυτά αλλά για τις πολιτικές που αυτά συμβολικά εκπροσωπούν. Και «αποκωδικοποιώντας»  τα ονόματα, προφανές είναι πως δεσπόζει στην ελληνική πρωτεύουσα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της διασυνδεόμενης εγκληματικής έξαρσης. Ένα πρόβλημα που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαπλεκόμενοι με εργολάβους κάθε είδους, ένα πρόβλημα που η Αριστερά ιδεολογικοποίησε για να ψηφοθηρήσει αλλά και συνεκμεταλλευτεί παντοιοτρόπως. Μικροί μεγάλοι, όλοι ιδοτελώς  κερδοσκόπησαν επί των λαθρομεταναστών. Τώρα όμως που πλήθυναν και μπήκαν στις business και αυτοί και σήκωσαν κεφάλι, αναζητείται εσπευσμένα κάποιος σύγχρονος Θησέας. Που βέβαια ή κάλπικος ή ηλίθιος θα είναι αν προσπαθήσει να διαχειριστεί το τερατώδες αυτό πρόβλημα με το κρατούν σύστημα της διαπλεκόμενης κομματοκρατίας.

Σύμφωνα με την εθνική απογραφή του 2011, το πλήθος των αλλοδαπών μονίμων κατοίκων στην χώρα μας είναι 912.000 με πιθανή απόκλιση έως τις 980.000 μέγιστο. Εξ αυτών, οι 780.000 είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ( και μάλιστα οι 500.000 περίπου είναι Αλβανοί ). Η πλειοψηφία βρίσκονται στα αστικά κέντρα ( 80% ) και περ. τα 3/4 ( 600.000 ) στην Αθήνα και στην Αττική. Ο αριθμός αυτός συγκεντρωμένος στην ίδια μικρή γεωγραφική έκταση είναι μεγάλος και απαιτεί πολιτικές διαφοροποίησης για την διαχείρισή του. Επειδή επίσης δεν είναι εξακριβωμένης προέλευσης και διαβιοί σε άσχημες έως άθλιες συνθήκες δεν είναι βέβαιης πρόβλεψης οι όποιες αντδράσεις του σε φάσεις κρίσεων. Έκδηλα λοιπόν οι όποιες πολιτικές ομογενοποίησής του- είτε αναδοχής είτε καταδίωξης- περιέχουν υψηλότατο κίνδυνο παρεκτροπών, πιθανότατα μη διαχειρίσιμο με συμβατικούς τρόπους και μέσα. Συμπεριλαμβάνονται προφανώς στις δυσοίωνες προοπτικές εκδοχές και φαινόμενα επισιτιστικής κρίσης, επιδημιών κ.ά. . Πολιτικές όπως «2 τζαμιά σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα » ( Καμίνης ) ή «απέλαση όλων των λαθρομεταναστών» ( Χ.Α. ) είναι επικίνδυνες -πολύ περισσότερο με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Συρία- και αδιανόητα τυχοδιωκτικές, προκαλώντας δαπανηρότατες εντάσεις μη διαχειρίσιμου μεγέθους ενώ βρίσκεται η πατρίδα και η κοινωνία μας γονατισμένη δημοσιονομικά.

Αθήνα1Η σημερινή πολιτικά τραγική κατάσταση στο Δήμο Αθηναίων προέρχεται από τις εκλογές του 2010 όπου σε σύνολο 488.000 εγγεγραμμένων ψήφισαν 167.000 ( έγκυρα 148.000 ψηφοδέλτια ) και εξ αυτών οι 77.000 έδωσαν το χρίσμα στον κ. Καμίνη! Βέβαια υπό το φως της απογραφής του 2011 ενδέχεται να μην είναι αληθινός ο αριθμός των εγγεγραμμένων. Εάν όμως παρεμφερής αποχή εκδηλωθεί και το 2014 τότε το όποιο αποτέλεσμα χωρίς τους πολίτες, θα είναι ισοπεδωτικά καταστροφικό για την ελληνική πρωτεύουσα, στο εγγύτατο μέλλον. Είτε με τζαμιά είτε με «πογκρόμ» η Αθήνα θε ερημώσει και από λίκνο φωτός και πολιτισμού θα καταντήσει χαβούζα πολτοποιημένων απόκληρων κάθε είδους και κανενός μέλλοντος.

Είναι αντικαταστάσιμη η Αθήνα μας;

Νίκος Καραβαζάκης.

Κατηγορίες:Δημοτικά, Πολιτική
Αρέσει σε %d bloggers: