Αρχική > Πολιτική > Θα γίνουν τον Μάιο οι εκλογές;

Θα γίνουν τον Μάιο οι εκλογές;

14/10/2013

aganaktismenoi-syntagmaΤο μέγα πολιτικό πρόβλημα της τρέχουσας συγκυρίας στην χώρα μας είναι η εθνική σωτηρία.

Η παρούσα συγκυβέρνηση με 154 ψήφους βουλευτών, παρασύρει μοιραία αυτοκτονικά την χώρα στα δικά της αδιέξοδα.Ανίκανη να αντιδράσει, δέσμια της διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης καταγωγής της, της ξενόδουλης προσήλωσής της, της αντισυνταγματικής παραβατικότητάς της. Και κατά την δήλωση του Ε. Βενιζέλου, «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση». Οποία εξαθλίωση, κατάπτωση και κατάρα για την σημερινή Ελλάδα. Να χειραγωγείται από τριτοκοσμικούς εγκληματίες!

Το υπόλοιπο του πολιτικού κόσμου δεν αντιπαραθέτει εναλλακτική αξιοπιστία, αναλώνεται σε κραυγές και σκέρτσα, στερείται πολιτικής πρότασης, ψελλίζει ιδεοληψίες. Για αυτό δεν συνεγείρει, δεν ενεργοποιεί, δεν εμπνέει, δεν ενθουσιάζει, δεν κινητοποιεί τον λαό, δεν πείθει την κοινωνία.

Οι πολίτες υφίστανται την μοίρα τους, ακολουθούν την παραίτηση, βουλιάζουν στην απόγνωση. Τόσα χρόνια, δεκαετίες αποχής και ανάθεσης και εκποίησης της Πολιτικής, πάρα πολύ δύσκολα αποκαθίστανται, ανακτώνται.

Όπως φάνηκε στην περίπτωση της αντισυνταγματικής δίωξης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, υπήρξε μικρή εκδήλωση φυσικής συμπαράστασης και περιορισμένη δημοκρατική αντίδραση-διαμαρτυρία.  Σχετικά αναμενόμενο και εύλογα κατανοητό ( αλλά μη αποδεκτό ). Όμως, σε επόμενες αντισυνταγματικές παραβάσεις από την δικομματική συμμορία, υπάρχει βάσιμη αισιοδοξία για μαζική αντίδραση; Ο ιδεολογικού τύπου κατακερματισμός στην κοινωνία που καλλιεργείται ιδίως από την Αριστερά ( και εκμεταλλεύεται περίτεχνα η θεωρία των «δύο άκρων» ), πιθανότατα θα οδηγήσει σε νέες παραλυσίες.

Πεδία δοκιμών θα έχουμε σύντομα στην εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ και στις διώξεις των ανθισταμένων κατοίκων στην Χαλκιδική.

Αν όμως ήταν αδιανόητη σε ολόκληρη την παγκόσμια «ελεύθερη» Οικονομία η κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων αλλά εφαρμόστηκε ήδη επιτυχώς στην δοκιμαζόμενη Κύπρο, τι αποκλείει την επανάληψη; Και τι μπορεί να αποκλείσει και την ( μέχρι τότε ) πρωτοφανή επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε χώρα-μέλος της Ευρωζώνης;

Άλλωστε ο Ε. Βενιζέλος, εντοπίζοντας ήδη «εγκλήματα λόγου» στην πολιτική μας ζωή είναι σίγουρα έτοιμος να «εγκληματοποιήσει» την κοινωνία ολόκληρη προκειμένου να σώσει το γουρουνοτόμαρο.

Δεν πρόκειται κανείς να μας σώσει αν δεν το επιχειρήσουμε μόνοι μας, απευθείας και άμεσα.

Νίκος Καραβαζάκης.

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτική
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: