Αρχική > Πολιτική > » ΤΟ ΜΠΑΡΠΑΡΟΣ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΚΑΙ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ» «

» ΤΟ ΜΠΑΡΠΑΡΟΣ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΚΑΙ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ» «

26/02/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝΣυμμαχία Πολιτών Κύπρου

ΤΟ ΜΠΑΡΠΑΡΟΣ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΚΑΙ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ»

 Θα τερματιστούν οι συνομιλίες σε περίπτωση Τουρκικών παρεμβάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ,

δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 Θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες ή ήταν και αυτός ένας ανέξοδος λεονταρισμός, κενός περιεχομένου;

 

26 Φεβ. 14

Το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρος» συνεχίζει να αλωνίζει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδευόμενο μάλιστα με τουρκικά πολεμικά  σκάφη πραγματοποιώντας έρευνες. Και αυτά συμβαίνουν μόλις λίγες μέρες μετά την συμφωνία του Κοινού Ανακοινωθέντος και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα Καθημερινή, ότι το έχει ξεκαθαρίσει πως θα τερματιστούν οι συνομιλίες σε περίπτωση Τουρκικών παρεμβάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Το έχουμε καταστήσει σαφέστατο ότι σε περίπτωση που συνεχίσουν τις παραβιάσεις, η έξοδος από τις συνομιλίες είναι η απάντηση», δήλωσε κατά γράμμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η Τουρκική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της,  την επομένη κιόλας ημέρα του Κοινού Ανακοινωθέντος. Δεν αρκείται στο συνεταιριστικό κράτος, «στην κυριαρχία στον βορρά και στην συγκυριαρχία στον νότο», δεν αρκείται στα δώρα Νίκου Αναστασιάδη. Καθορίζει κόκκινες γραμμές στα ζητήματα των εποίκων και των εγγυήσεων, εκμεταλλεύεται το Κοινό Ανακοινωθέν για να αποκτήσει ερείσματα κράτους στην ΕΕ και παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση αλωνίζει στην ΑΟΖ.

Διερωτόμαστε πότε θα ξυπνήσει η Κυβέρνηση από τον λήθαργο.  Μέχρι ποιο σημείο θα εξευμενίζει την Τουρκική  προκλητικότητα. Η Κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις κινήσεις του ερευνητικού πλοίου και των πολεμικών. Θα τιμήσει αυτή τουλάχιστον την δέσμευση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  και θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες ή ήταν και αυτός ένας ανέξοδος λεονταρισμός, κενός περιεχομένου;

Κατηγορίες:Πολιτική
Αρέσει σε %d bloggers: