Αρχική > Πολιτική > Δεν απαλλάσσονται λόγω ηλιθιότητας. Ούτε λόγω βλακείας. Και οι 300.

Δεν απαλλάσσονται λόγω ηλιθιότητας. Ούτε λόγω βλακείας. Και οι 300.

10/12/2014

ανατολή στο ΑιγαίοΗλίθιος είναι όποιος βλάπτει τους άλλους χωρίς να ωφελείται ο ίδιος. Βλαξ είναι όποιος βλάπτει και τον εαυτό του.

Η κυβέρνησή μας αποφάσισε να κάνει ένα τζογαδόρικο άλμα, οδηγώντας πρόωρα σε προεδρική εκλογή την Βουλή, με σαφέστατη την ανασφάλεια του αποτελέσματος. Αρκείται στην άσκηση εκβιασμού προς τους βουλευτές της και λοιπούς προσκείμενους, αδιαφορώντας για τις ζημιογόνες επιπτώσεις στην κοινωνία, στην οικονομία και στην χώρα, της πιθανότατης προεκλογικής περιόδου που θα ακολουθήσει.

Η συγκυβέρνηση αποδεικνύεται ανακόλουθη σε όσα καταγγέλλει για το ΣΥΡΙΖΑ, διότι αν τα πίστευε δεν θα επέτρεπε την πιθανότητα να τα ζήσει ο τόπος μας, με μια κυβέρνησή του. Έπρεπε να προτείνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ώστε να ελέγχει περιοριστικά το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ αγρόν αγοράζει για τα συμφέροντα της χώρας. Με το νεαρό και ολόπλευρα άπειρο αρχηγό τους σε ρόλο Ισαάκ, με βέβαιη επίγνωση των ανεπαρκειών του κόμματός τους, προτιμούν να εμπλακούν στην απόλυτη αβεβαιότητα παρά να περιορίσουν τις ιδεοληψίες και την αλαζονεία τους, απαιτώντας και αυτοί υπό το κράτος των εξαιρετικά επικίνδυνων -ιστορικά- συνθηκών και καταστάσεων που υφίστανται η πατρίδα και ο λαός μας, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Άλλωστε, η επίκληση του υπαρκτού εθνικού κινδύνου που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός στην Κύπρο και στην Θράκη και στο Αιγαίο είναι ακαταμάχητα επαρκής για την αναστολή των μνημονίων. Υπό αυτό το πρίσμα και η συγκυβέρνησή μας μπορούσε να γίνει δημοφιλέστερη ή/και το ΣΥΡΙΖΑ πατριωτικότερο…

Σύμπας λοιπόν ο μεταπολιτευτικός θίασός μας, αδιαφορώντας για όλους μας, καθεύδει και καθοδηγεί την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες. Εάν δεν επισυμβούν απρόβλεπτα -αρκετά ορατά όμως- με το βάρος της οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών, της δημοσιονομικής εξαχρείωσης του κράτους, των συνοριακών απειλών, της ισλαμοφασιστικής συρρέουσας απειλής και τόσων άλλων που συνδράμουν, τότε η διέξοδος που αναγκαστικά επέρχεται είναι μια κυβέρνηση εξωκομματικής στελέχωσης και υπερκομματικής στήριξης.

Έως τότε θα αντικρύσουμε και τα έργα, τα ΜΑΤ να δέρνουν το ΠΑΜΕ με εντολή από τα Εξάρχεια, τα ΜΑΤ να κάνουν απεργία πείνας ( ίσως και δίψας ) κλπ. Ας προσευχηθούμε να είναι κωμικοτραγικά και όχι μόνο τραγικά.

Νίκος Καραβαζάκης

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτική
 1. ELIAS MISTRIOTIS
  11/12/2014 στο 01:04

  SE LIGO OTAN VGI OS KYVERNISI O SFIRIZA NA DITE POS THA SFIRIXSOUME OLOI MAZI STHN ELLADA… «LETE NA SFYRIXSOUME TON ETHNIKO YMNO?????..

 2. ELIAS MISTRIOTIS
  11/12/2014 στο 01:00

  ti allo mboroume na kanoume otan exoume katantisi kratos Geronton, anergon neon kai anaxorisanton olon sxedon ton en energia kalon epistimonon kai oxi monon…….

 3. gvam44
  10/12/2014 στο 22:01

  Και οι 300 λάτρεις της Γερμανοζώνης !
  Μετά πως να μην «ανήκομεν εις την Δύσιν» ;
  Μ’ αρέσει που για την εκλογή του Κυρίου ΤΊΠΟΤΕ τηρούν το Σύνταγμα κατά γράμμα, ένα Σύνταγμα που έχουν καταξεσκίσει σε βάρος ημών των πολιτών και της Κοινωνίας.
  Και η δήθεν αντιπολίτευση με το να παραμένει σε αυτή την παράνομη Βουλή παρέχει όλη την νομιμοφάνεια που η συμπολίτευση χρειάζεται για να συνεχίσει τα εγκλήματα της.
  Κανείς από τους συνταγματολόγους της δεν της είπε ότι η παραβίαση του Συντάγματος και μάλιστα θεμελιωδών του διατάξεων δημιουργεί αυτόματα ασυνέχεια κράτους και άρα η επόμενη Κυβέρνηση δεν θα δεσμεύεται από συμφωνίες και νόμους που ψήφισε η σημερινή παράνομη ;
  Γιατί ο Σύριζα δεν το δηλώνει ευθέως ΤΏΡΑ ;
  Μα βέβαια, τους συνταγματολόγους του ο ΣφΥΡΙΖΑ τους έστειλε στην άλλη δήθεν, την Ευρωβουλή !

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: