Αρχική > Πολιτική > Η αληθινή και πραγματική εκλογική ισχύς της απόρριψης των μνημονίων-δικομματισμού.

Η αληθινή και πραγματική εκλογική ισχύς της απόρριψης των μνημονίων-δικομματισμού.

17/02/2015

εκλογές 2015Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στην Ελλάδα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 10,8 εκατ. και εξ αυτών μη νόμιμοι ( παράνομοι δηλαδή αλλά τεχνηέντως διαλανθάνοντες από τα κυκλώματα που τους εμπορεύονται ψηφοθηρικά και παντοιοτρόπως άλλως ) είναι 0,9 εκατ. . Συνεπώς οι μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι είναι 9,9 εκατ. Αφαιρουμένων των ανηλίκων ήτοι 2,1 εκατ., οι μόνιμοι-νόμιμοι-ενήλικες πολίτες -και έχοντες δικαίωμα ψήφου- είναι 7,8 εκατ.

Επί αυτού του μεγέθους πρέπει λοιπόν να γίνονται οι εκλογικές αναγωγές. Και άρα:

  1.  Το εκλογικό σώμα δεν είναι 9,9 εκατ. αλλά 7,8 εκατ., η συμμετοχή των 6,33 εκατ. είναι 81,5% ( αποχή δηλ. 19,5 % ).
  2. Οι 2,25 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 0,29 ΑΝΕΛ, άθροισμα 2,54 εκατ. είναι το 38% των ψηφοφόρων.
  3. Συναθροίζοντας και τους άλλους αντιμνημονιακούς  -πάνω από 1,0 εκατ. εκλογείς- το ποσοστό απόρριψης-καταδίκης των μνημονίων είναι πάνω από 53%. Μαζί και τα άκυρα-λευκά, κατά κανόνα εύλογα «αντισυστημικά» ψηφοδέλτια, προκύπτει τελικό καταδικαστικό σύνολο άνω του 55%.
  4. Χωρίς να σημαίνουν αυτά και πως από τους υπόλοιπους 45% η πλειονότητα είναι εξωνημένοι και ραγιάδες. Εξ ου και τα πρόσφατα δημοσκοπικά 65~70% υπέρ των κυβερνητικών χειρισμών στις Βρυξέλλες.

Αυτούς τους αριθμούς και αυτά τα εκλογικά ποσοστά πρέπει να έχουν υπόψη τους στις Βρυξέλλες και έναντι αυτών πρέπει να είναι ταγός και υπηρέτης η κυβέρνησή μας.

Στην χώρα με το αξιοθαύμαστο πραγματικό ποσοστό πολιτικής εκλογικής συμμετοχής 85%. Στην χώρα που γέννησε και φυλάττει την Δημοκρατία.

Νίκος Καραβαζάκης

Υ/Γ: ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014, επισκεφθήκαμε με τον τ. εισαγγελέα κ. Ι. Σακκά το Υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί εξέθεσα και την παρατήρηση-ερώτηση, «πώς γίνεται από την απογραφή 2011 της  ΕΛΣΤΑΤ να προσδιορίζεται το μέγεθος του εκλογικού σώματος σε 7,8 εκατ. και οι κατάλογοι του ΥΠΕσ.  να περιλαμβάνουν 9,9 εκατ. .

Από τον αρμόδιο υπηρεσιακό διευθυντή μας απαντήθηκε πως στους δικούς τους καταλόγους περιλαμβάνονται και οι ομογενείς κάτοικοι μόνιμα του εξωτερικού.

Όταν εντόπισα πως προκύπτει άλλη εικόνα για την εκλογική αποχή και τη συμμετοχή των πολιτών, η παρατήρηση φυσικά έγινε δεκτή αλλά τεχνική διόρθωση δεν γίνεται διότι «είναι πολιτική η απόφαση». Δηλ. η απόφαση να ψηφίζουν οι ομογενείς του εξωτερικού.

Ν.Κ.

Κατηγορίες:Πολιτική
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. 27/02/2015 στο 16:17
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: