Αρχική > πολιτική οικονομία > Βενιζέλος και Προβόπουλος, πού είναι;

Βενιζέλος και Προβόπουλος, πού είναι;

24/03/2015

Από τις πλέον ζέουσες περιπτώσεις της διαπλοκής είναι αυτή του Λ.Λ.. Δείτε:

» Η υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ο ρόλος του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου «

» Καθαρίζοντας με χαρτομάντηλο τον βόθρο. «

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με τροπολογία αθώωσαν τους τραπεζίτες για …

Το μεγάλο κόλπο της Eurobank ολοκληρώνεται :UNFOLLOW

Περνούν τροπολογία που απαλλάσσει τα ΔΣ των τραπεζών …

» Στις 27/3 θα συνεχιστεί η δίκη Λαυρεντιάδη για την PROTON. «

Στις 27 Μαρτίου θα συνεχιστεί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Λ. Λαυρεντιάδη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ της Proton Bank.

Στις 27/3 θα συνεχιστεί η δίκη Λαυρεντιάδη για την Proton -Βαρύ το κατηγορητήριο

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου η δίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση των ζημιογόνων δανείων που χορήγησε η Proton Bank ΠΡΟ 0,00%.

Στο εδώλιο, μαζί με τον επιχειρηματία, κάθονται άλλα 42 πρόσωπα, αντιμέτωπα όλα με βαριές κατηγορίες.

Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις ύψους περίπου 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα, την περίοδο 2010-2011 όπου είχε τον έλεγχό της ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, χρήματα που, κατά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, κατέληξαν ως επί το πλείστον σε εταιρείες που σχετίζονται με τον βασικό κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το κατηγορητήριο, όπως διατυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (αριθμ 695/ 2014), τόσο για τον ίδιο τον επιχειρηματία όσο και για τους 42 συγκατηγορουμένους του περιλαμβάνει σωρεία κακουργηματικών πράξεων που ανά περίπτωση αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία. Σε κάποιους από τους κατηγορουμένους, η κατηγορία αποδίδεται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαυρεντιάδης με Καραμανλή

Χατζηιωάννου, Δασκαλόπουλος, ΛΛ.

Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του επιχειρηματία, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012 και παρέμεινε επί 18 μήνες προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, περιλαμβάνονται συνεργάτες του αλλά και πρώην στελέχη της τράπεζας όπως οι Τρύφωνας Κολλίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου. Για την υπόθεση είναι καταζητούμενοι συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος.Αποτέλεσμα εικόνας για Λαυρεντιάδης με Καραμανλή

Στη δικογραφία για την υπόθεση, αναφέρεται πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν με κοινό δόλο, στα πλαίσια οργανωμένης και με κατανεμημένους ρόλους, ομάδας. Από τα στοιχεία της έρευνας του εισαγγελέα Ι.Δραγάτση και της ανακρίτριας Ι.Χατζάκη που παρέλαβε τον φάκελο μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, φαίνεται να προκύπτει ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης και συνεργάτες του, σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούσαν εταιρείες αποκλειστικά και μόνο για να δεχθούν τα χρήματα των δανείων από την Proton Bank ΠΡΟ 0,00%. Αντίστοιχα το κατηγορητήριο θεωρεί πως τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας και των αρμόδιων υπηρεσιών της, με σκοπιμότητα αγνόησαν τους πιστωτικούς κινδύνους που αναλάμβανε η τράπεζα εγκρίνοντας χωρίς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις τα επίμαχα δάνεια. Στα πορίσματα που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση, γίνεται ειδική αναφορά στις διαδρομές που ακολουθούσαν τα χρήματα κάποιων εκ των των δανείων, από εταιρία σε εταιρία ώστε να είναι δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο επιχειρηματίας αμφισβητεί τα ποσά των αποκαλούμενων επισφαλών δανείων και επομένως της πραγματικής ζημίας και επισημαίνει πως κάποια από αυτά εκταμιεύτηκαν, ενώ ο ίδιος δεν ήταν καν μέτοχος. Επίσης, υποστηρίζει πως μεγάλο μέρος των δανείων για τα οποία καλείται να λογοδοτήσει μεταφέρθηκε στην «καλή PROTON BANK» και εξυπηρετείται κανονικά και τονίζει πως έχει επιστρέψει χρήματα στην τράπεζα και έχει δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει και άλλα.

http://www.euro2day.gr/news/

Αρέσει σε %d bloggers: