Αρχική > Διάφορα άλλα θέματα > «Δημοψήφισμα για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων, της αρμοδιότητάς της, θα κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων!»

«Δημοψήφισμα για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων, της αρμοδιότητάς της, θα κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων!»

01/09/2015

Δημοψήφισμα για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων, της αρμοδιότητάς της,  θα κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων!

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοψήφισμα προανήγγειλε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά τις εκλογές, όσον αφορά την απόφαση της απελθούσας κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα εκ των οποίων βρίσκονται στα Ιόνια.

Την πρόταση για το δημοψήφισμα κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, σε ένα ακόμα επεισόδιο της εσωκομματικής ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εσπευσμένη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) της 13ης Αυγούστου για την παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport αποτελεί μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τα Ιόνια Νησιά.

»Όπως είναι γνωστό τέσσερα από τα προς πώληση αεροδρόμια, αυτά της Κέρκυρας, του Ακτίου, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου εξυπηρετούν την αεροπορική επικοινωνία της Περιφέρειας και κυρίως συμβάλλουν καθοριστικά στο επίπεδο της τοπικής τουριστικής οικονομίας.

»Οι επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητικές καθώς τέσσερα, από τα δεκατέσσερα, πωλούμενα αεροδρόμια σχετίζονται άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ζωή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

»Τόσο με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων , όσο και με αποφάσεις του ΠΣ Ιονίων έχουμε διατρανώσει επανειλημμένα την αντίθεσή μας, θεωρώντας ότι αντίκειται στα τοπικά αλλά και εθνικά συμφέροντα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλατσιάτος.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση τα τέσσερα αυτά περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που ιδιωτικοποιούνται, παραχωρούνται στην γερμανική Fraport – Slentel σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και έπειτα από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: