Αρχική > Πολιτική > 2016, το «τρίσεκτο»;

2016, το «τρίσεκτο»;

03/01/2016

Ελλάδα μας

Πολύ κακό το ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2016, που δε μοιάζει για «δίσεκτη» αλλά πολύ χειρότερη. Διότι:

  • Η Τουρκία με αναβαθμισμένη επιθετικότητα δεσμεύει για στρατιωτικές ασκήσεις ελληνικές περιοχές στο Αιγαίο, παρά την ελληνική εναντίωση. Αυτή η κίνησή της αποτελεί ξεκάθαρη απειλή σύρραξης, καθώς ύστερα από την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού, οι δικές της αλλεπάλληλες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου δεν έτυχαν ίδιας μεταχείρισης. Οπότε και αποθρασύνεται ηγεμονικά.
  • Η Τουρκία συνεχίζει την προώθηση κυμάτων λαθρομεταναστών με προκάλυψη την ανθρωπιστική κρίση στην Συρία-στην οποία πρωταγωνίστησε για να προκύψει-, παρά τις ευρωπαϊκές φιλοτουρκικές παραχωρήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, παρά την ελλαδική παραλυσία και την κυπριακή παραίτηση, των κυβερνήσεων. Μαζί με την ύφεση, πέρα της Ελλάδας και μερικών χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, τώρα διασαλεύεται η συνοχή, παντοειδώς, ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Η Τουρκία απειλεί με διχοτόμηση την Κύπρο-αναβάθμιση δηλ. της Κατοχής της σε ένωση με την Τουρκία- εφόσον η Κύπρος απορρίψει την εξαΰλωση του κράτους της σε μια «συνομοσπονδία».
  • Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΝΕΛ ξεθεμελιώνει το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, παραχωρεί σε εκποίηση στεγαστικά δάνεια, διαγράφει την γενοκτονία των Ποντίων από τα σχολικά βιβλία, επισημοποιεί την ομοφυλοφιλία.  Διαλύει την κοινωνία μας, την Εξαρχειώνει. Δημιουργεί το δικό της παρακράτος των ΜΚΟ-συνδικαλΗστών-κομματόσκυλων.
  • Οι ΣΥΡΝΕΛ τσαλαπάτησαν χυδαία και αναιδώς το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος που προκήρυξαν, άδειασαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Έσπειραν τον μηδενισμό για την πολιτική.
  • Και τώρα θέλουν να αιχμαλωτίσουν την κοινωνία μέσα από το περιουσιολόγιο, μετατρέποντας επίσημα και αντισυνταγματικά τις Τράπεζες σε θεσμό εξουσίας για να ελέγχουν και δεσμεύουν την εισοδηματική ρευστότητα των πολιτών. Ετοιμάζοντας και σε αυτές πογκρόμ απολύσεων, αφού τις εκκαθάρισαν από τους μετόχους τους.
  • Ο ελληνικός λαός, ύστερα από την (αναγκαστική) συνθηκολόγησή του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 όπου και υπερψήφισε μνημονικά κόμματα καθώς (εύλογα) αρνείται τα ιδεοληπτικά διχαστικά (άκρα) και νεόκοπους  κομπογιαννίτες, παρακολουθεί ενδεής, περιδεής, αμήχανος και, υφίσταται, υπομένει, μοιρολογεί, καταριέται, παραμιλά, χωρίς ελπίδα και ψυχή.

Όσο δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες πολιτικές, από ακομμάτιστους, ανένταχτους, απροκατάληπτους Έλληνες, προπάντων νέους, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην ομογένεια, συγκρότησης Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος, μέσα στην βάση της κοινωνίας μας, πρόκειται να χάσουμε την άρτια ιστορική συνέχεια της πατρίδας μας. Πριν συμπληρώσει τα 200-ΔΙΑΚΟΣΙΑ- χρόνια της ύπαρξής της.

Οι διεθνείς συνθήκες της καταρρέουσας Δύσης, της αναβαθμισμένης Ρωσικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο και των αναπτυσσόμενων BRICS, ιδιαίτερα η ανάδυση του κουρδικού έθνους, η διαπιστωμένη ύπαρξη τεράστιων ενεργειακών αποθεμάτων στις ελληνικές ΑΟΖ , η μεταναστευτική κρίση στην υφεσιακή Ευρώπη, είναι ορισμένες παράμετροι που μας ευνοούν πολιτικά .

Να προλάβουμε!

Νίκος Καραβαζάκης

Κατηγορίες:Πολιτική
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: