Αρχική > Πολιτική, Χιούμορ > «Να αναλάβη το ΝΑΤΟ τη διακυβέρνηση της χώρας!»

«Να αναλάβη το ΝΑΤΟ τη διακυβέρνηση της χώρας!»

13/02/2016

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Εάν σκοπεύετε να πεθάνετε στο αμέσως επόμενο διάστημα και έχετε τάξει κάποιο χρηματικό ποσό σε ενορία της αρεσκείας σας χωρίς τις απαραίτητες γραπτές διαβεβαιώσεις, τότε καλά θα κάνετε να το μετανιώσετε διότι θα δημιουργήσετε δυσεπίλυτα προβλήματα για αυτούς που θα μείνουν πείσω και θα διαχειριστούν τη μνήμη σας! Προ ολίγου καιρού απεβίωσε λόγω κρυολογήματος κυρία η οποία είχε υποσχεθεί 12.000 δολάρια, αν δεν κάνω λάθος, δια την αποκατάστασιν των βιτρώ του ναού όπου εκκλησιαζόταν, εν Μανχάταν μεριά. Επειδή όμως το τάξιμο ήταν προφορικό, τώρα έχουν μπερδευτεί τα πράματα και έχουν σταματήσει οι σχετικές εργασίες. Και έτσι αντί να τη σχωρνάνε τη γυναίκα, δεν αποκλείεται να τη βρίζουν κι’ από πάνω έτσι που τους έμπλεξε!

Των φρονίμων τα παιδιά πριν …πεθάνουν μαγειρεύουν! Τακτοποιήστε πρώτα όλες τις υποχρεώσεις, αρχίζοντας με αυτές προς την κοινότητα, και εν συνεχεία να πεθάνετε με την ησυχία σας! Ούτε υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «δεν το ήξερα», «δεν το περίμενα», «πού να το φανταστώ». Αυτά να τα πήτε αλλού κι’ όχι στους αδελφούς και αδελφές (πρέπει να λέμε και τα δύο γένη στη νέα ελληνική του συμφώνου συμβίωσης) συμπάροικους που δεν έχουν κανέναν λόγο να μπλέκουν και να ταλαιπωρούνται επειδή εσείς πεθάνατε στα καλά καθούμενα χωρίς να έχετε κλείσει τους λογαριασμούς σας! Λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει!

Και επειδή περί υπευθυνότητος ο λόγος, θα ήταν ευχής έργο αν το ΝΑΤΟ εκτός από τη διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων, ανελάμβανε και τη διακυβέρνηση της χώρας! Άλλωστε, η Ελλάς ανέκαθεν κινδυνεύει περισσότερο από τους εχθρούς εντός των τειχών, δηλαδή τους ίδιους τους Ελληνες παρά από τους απέξω. Το ΝΑΤΟ είναι ίσως ο καταλληλότερος φορέας να θέση υπό κατοχήν το ελλαδικό κράτος, μήπως κι’ απελευθερωθούν επιτέλους οι Έλληνες της δημιουργικότητας οι οποίοι τελούν υπό στυγνή κατοχή από της «απελευθερώσεως» του έθνους και εντεύθεν.

Οποιοσδήποτε προσπαθεί να κάνη κάτι στην Ελλάδα που να ξεφεύγη από την πεπατημένη κι’ από την κρατικιστική διαπλοκή η οποία έχει σφιχταγκαλιάσει και τον λεγόμενο ιδιωτικό τομέα, διώκεται με κάθε τρόπο και μέσο! Ως οι αιρετικοί στον σκοταδιστικό Μεσαίωνα! Τί φόρους, τί πρόστιμα, τί ταλαιπωρία για μια άδεια, τί ελέγχους επί ελέγχων, ο ανήσυχος και δημιουργικός άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως μίασμα ακόμη κι’ από εκείνους που καμώνονται ότι μιλούν για λογαριασμό του ενώ είναι κατά κανόνα κρατικοδίαιτοι (βλέπει Νέα Δημοκρατία).

Και δεν μιλάμε μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, ακόμη και σε άλλους τομείς φαινομενικά ασχέτους προς τη δημιουργικότητα, όπως αυτός της καθηγεσίας, ειδικότερα του πανεπιστημίου. Αλλοίμονο αν ένας καθηγητής έχη τον …κάλο της ερεύνης ή του κεντρίσματος των παροπλισθέντων από τη μαστούρα αισθητηρίων οργάνων των υποτιθέμενων μαθητών που αντί να μάθουν πάνε εκεί για να πουλήσουν πνεύμα. Αμέσως μπαίνει σε καραντίνα από τους ίδιους τους συναδέλφους του οι οποίοι στο πρόσωπό του βλέπουν θανάσιμη απειλή στη μακα(β)ριότητά τους. Το ίδιοι κι’οπουδήποτε αλλού, στα νοσοκομεία, στην εφορία, στις δημόσιες υπηρεσίες γενικά. Όποιος «ξεστρατίσει» πρέπει να γκρεμοτσακίζεται για να παραδειγματίζεται η αγέλη και να μην τολμά να φύγη από τον δρόμο που οδηγεί στη σιγουριά του μαντριού!

Όπως μετά την αποπομπή του Όθωνος είχε προκύψει τέτοια αναρχία που έφτασαν οι ίδιοι οι «Έλληνες» να ζητήσουν από τις εγγυήτριες δυνάμεις (αλήθεια, γιατί να μην έχη ακόμη η Ελλάς εγγυήτριες δυνάμεις; Μήπως δικαιούται πλήρη ανεξαρτησία στο μαύρο της το χάλι με τους δυνάστες εσωτερικούς και ανεξέλεγκτους;) να τους στείλουν έναν βασιλιά κι’ας είναι από ξύλο, έτσι και σήμερα που τα πράγματα είναι χειρότερα ας ζητήσουν επιτέλους από το ΝΑΤΟ να αναλάβη τη χώρα μήπως και μπει κάποια τάξη, διότι από τους εγχώριους υ-πάτους αρμοστές δεν μπορεί να περιμένη κανείς προκοπή, μόνο …Προκόπη στο προεδρικό!

Καλό Σαββατοκύριακο!

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Οταν αριστεροί και “αριστεροί” τραγούδαγαν “δεν θα περάσει ο φασισμός” εννοούσαν προφανώς ότι δεν …θα τελειώσει!

2) “Επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλει ο Φώτης Κουβέλης”! Ο εστι μεθερμηνευόμενον ότι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει …

3) Λέει ο Αρκάς πως σε ερώτηση για το μέλλον της χώρας, το 70% απάντησε ότι δεν βλέπει μέλλον και το 30% ότι δε βλέπει χώρα. Πού σημαίνει ότι το 100% δεν βλέπει τίποτα!

http://neohellenika.com/?p=976

Κατηγορίες:Πολιτική, Χιούμορ
  1. 14/02/2016 στο 06:52

    Συγχαρητήρια τα καταφέραμε.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: