Αρχική > Εποικισμός-Λαθρομετανάστευση > «Ιβάνοφ: Η Ελλάδα βάζει σφραγίδες σε πλαστά διαβατήρια.»

«Ιβάνοφ: Η Ελλάδα βάζει σφραγίδες σε πλαστά διαβατήρια.»

11/03/2016

Αμφισβητεί ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόρκι Ιβάνοφ την πρακτική ταυτοποίησης των προσφύγων που ακολουθεί η Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας απλώς βάζει σφραγίδα σε άτομα που δηλώνουν πρόσφυγες και τους ανοίγει τον δρόμο για την Ευρώπη.

«Υποτιθέμενοι πρόσφυγες ταξιδεύουν με ψεύτικα στοιχεία στην Ευρώπη», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα απλώς τους δίνει σφραγίδα και τους επιτρέπει να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Όπως ισχυρίστηκε, η συνοριακή αστυνομία της ΠΓΔΜ κατέγραψε 9.000 πρόσφυγες με πλαστά διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τον Ιβάνοφ, πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ότι πολλοί ριζοσπάστες μαχητές χρησιμοποίησαν τις κύριες προσφυγικές οδούς, από την Ελλάδα στα Βαλκάνια, για να φτάσουν στην Ευρώπη και οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πλαστά έγγραφα.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι τα βαλκανικά κράτη είναι θύματα μιας αποτυχημένης πολιτικής της Γερμανίας και των Βρυξελλών και υποστήριξε ότι αν είχε βασιστεί στην Ε.Ε. και δεν είχε αντιδράσει (κλείνοντας τα σύνορα), η χώρα του θα είχε κατακλυστεί από τζιχαντιστές.

Ακόμη, επέκρινε τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι ενήργησε με ανθρωπισμό δεχόμενη τόσους πολλούς πρόσφυγες, αλλά απέτυχε να διαχειριστεί σωστά την ασφάλεια της χώρας.

Μάλιστα είπε ότι είχε προσφερθεί να ανταλλάξει πληροφορίες για ισλαμιστές μαχητές που ακολουθούσαν την κύρια μεταναστευτική διαδρομή των Βαλκανίων, αλλά ούτε το Βερολίνο ούτε οι Βρυξέλλες απάντησαν στην πρότασή του.

«Ζητήματα ασφαλείας που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση έχουν ξεχαστεί εντελώς», πρόσθεσε ο Ιβάνοφ.

http://www.naftemporiki.gr/story/1078667/ibanof-i-ellada-bazei-sfragides-se-plasta-diabatiria

Advertisements
  1. 11/03/2016 στο 14:18
  2. 11/03/2016 στο 11:41

    Οποία ντροπή για τη Χώρα μας, αν τα αναφερόμενα είναι αληθή. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει μια τέτοια χώρα στις διαπραγματεύσεις, αλλά και το να περιμένουν οι πολίτες της από αυτήν.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: