Αρχική > Διεθνή, Εθνικά > «Είναι όραμα η δημιουργία χαλιφάτου με έδρα την Κωνσταντινούπολη, λέει ο Μάικλ Ρούμπιν.»

«Είναι όραμα η δημιουργία χαλιφάτου με έδρα την Κωνσταντινούπολη, λέει ο Μάικλ Ρούμπιν.»

13/03/2016

Με τζαμιά θέλει να γεμίσει όλες τις μουσουλμανικές χώρες ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν.Με τζαμιά θέλει να γεμίσει όλες τις μουσουλμανικές χώρες ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν.

Στις αυταρχικές φιλοδοξίες του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αναφέρεται άρθρο του Michael Rubin με τίτλο ‘Is Erdogan’s end goal a caliphate?’ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης American Enterprise Institute.

Αναλύει την άποψη που θέλει τον Ερντογάν να οραματίζεται τη δημιουργία ενός χαλιφάτου με έδρα την Κωνσταντινούπολη και τον ίδιο να εκπροσωπεί όχι μόνο τους Τούρκους αλλά όλον το μουσουλμανικό κόσμο.

Ήδη, έχει καταφέρει να τοποθετήσει Τούρκο επικεφαλής στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, επιδίδεται στην ανέγερση τζαμιών και κάνει εκστρατείες εναντίον του αλκοόλ και του καπνίσματος.

Επιπλέον, ο Ερντογάν εξετάζει να δώσει μεγαλύτερη αυτονομία στους θρησκευτικούς ηγέτες, και η ριζοσπαστική ομάδα Hizb ut-Tahrir για την επενεγκαθίδρυση του χαλιφάτου, κατάφερε να γεμίσει ολόκληρο στάδιο στην Άγκυρα για την προώθηση των επιδιώξεων της.

https://www.aei.org/publication/is-erdogans-end-goal-a-caliphate/

http://mignatiou.com/2016/03/ine-orama-tou-tagip-i-dimiourgia-chalifatou-me-edra-tin-konstantinoupoli/

Advertisements
Κατηγορίες:Διεθνή, Εθνικά
Αρέσει σε %d bloggers: