Αρχική > Διεθνή, Εθνικά > «Τουρκία: Νέα τροπή στο αντάρτικο των Κούρδων – Διακήρυξη 10 οργανώσεων για μάχη μέχρις εσχάτων- BINTEO»

«Τουρκία: Νέα τροπή στο αντάρτικο των Κούρδων – Διακήρυξη 10 οργανώσεων για μάχη μέχρις εσχάτων- BINTEO»

13/03/2016

KOYRDOImarΕνώνονται απέναντι στον κοινό εχθρό, την Τουρκία, 10 αντάρτικες κούρδικες οργανώσεις και ξεκινούν νέο γύρο ένοπλου αγώνα.

Η διακήρυξη της ένωσης των ανταρτικών οργανώσεων έγινε από το Καντίλ, μια περιοχή στα βουνά του Βορείου Ιράκ που σφυροκοπείται διαρκώς από τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο γίνεται γνωστό από τον Duran Kalkan, ηγετικό στέλεχος του PKK ότι οι ανταρτικές οργανώσεις TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP, TIKB, DKP, DEVRİMCİ KARARGAH και MLKP αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΡΚΚ ενάντια σο φασιστικό δικτατορικό καθεστώς Ερντογάν, με το οποίο βρίσκονται εδώ και καιρό σε ανοιχτό πόλεμο.

Στη διακήρυξη, κάνουν ανοιχτά λόγο για ένωση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και συνεργασία στον ένοπλο αγώνα τους.

Η είδηση αυτή έχει ανησυχήσει την Άγκυρα καθώς πλησιάζουμε στις 19 Μαρτίου, οπότε και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για το κουρδικό Newroz για το οποίο πολλοί προετοιμάζονται για ανοιχτό εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο σε όλη την Τουρκία.

Δείτε το μωσαϊκό των κουρδικών οργανώσεων
   πηγή

http://national-pride.org/

https://puzzleen.wordpress.com/

 

 

Advertisements
Κατηγορίες:Διεθνή, Εθνικά
  1. IOANNIS SHEKERSAVVAS
    14/03/2016 στο 07:38

    Καλημέρα. Επιτυχής τελικά η Ιστοσελίδα

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: