Αρχική > πολιτική οικονομία > «Ελεύθερη» περιοχή τα Εξάρχεια…

«Ελεύθερη» περιοχή τα Εξάρχεια…

15/03/2016

«Πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας με όπλα σε βίντεο που μετέδωσε το Mega.»

Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζει η αστυνομία βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών και δείχνει άτομα που συμμετείχαν σε πορεία αναρχικών στα Εξάρχεια να οπλοφορούν. Φωτογραφία Mega.

Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζει η αστυνομία βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών και δείχνει άτομα που συμμετείχαν σε πορεία αναρχικών στα Εξάρχεια να οπλοφορούν. Φωτογραφία Mega.

Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζει η αστυνομία βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών και δείχνει άτομα που συμμετείχαν σε πορεία αναρχικών στα Εξάρχεια να οπλοφορούν.

Στο βίντεο εικονίζονται ξεκάθαρα αντιεξουσιαστές που μετέχουν σε πορεία κατά των εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων να κρατούν όπλα στα χέρια και να περιδιαβαίνουν στους δρόμους της περιοχής. Το βίντεο το έχουν αναρτήσει οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές στο Διαδίκτυο, ενώ οι αρχές δεν γνωρίζουν εάν πρόκειται για όπλα ρεπλίκες ή πραγματικά όπλα, αναφέρει το Mega.

Το συγκεκριμένο βίντεο συνοδεύεται από κείμενο στο οποίο οι συγγραφείς τους γράφουν: “Απέναντι σε αδίστακτους φονιάδες που δεν διστάζουν να τραβήξουν όπλο για πλάκα, θα αποτελούσε ανευθυνότητα προς τους μετέχοντες της διαδήλωσης να υστερούσε τεχνικά η περιφρούρηση απέναντί τους”.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ:
Σε μια απίστευτη πρόκληση προέβησαν αναρχικοί στα Εξάρχεια, οι οποίοι έκαναν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας οπλισμένοι, κραδαίνοντας τα πιστόλια τους σε δημόσια θέα.

Οι σοκαριστικές εικόνες σημειώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και έχουν καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο, που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα, αναρτώντας το σε γνωστή ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού περιεχομένου.

Σε συνοδευτικό κείμενο οι αναρχικοί κάνουν λόγο για ανοικτό πόλεμο με τη μαφία διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στα Εξάρχεια.

Αφορμή για την πορεία και την επίδειξη δύναμης που έκαναν στάθηκε ένα περιστατικό το οποίο περιγράφουν ως εξής: «Ξημερώματα Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, τρεις αναρχικοί σύντροφοι από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ στην πλατεία Εξαρχείων, δέχονται –λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κοινωνικού κέντρου- δολοφονική επίθεση με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα από μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής, όταν παρεμβαίνουν για να εμποδίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση διερχόμενης κοπέλας από τους τελευταίους.

Η επίθεση, από την οποία μόνο συμπτωματικά δεν υπήρξαν νεκροί, είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός συντρόφου, ο οποίος διακομίζεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».

Όσον αφορά για την πορεία με τα όπλα επισημαίνουν τα εξής: «Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ 28 Φλεβάρη και 5 Μάρτη, από το γεγονός δηλαδή ότι η μαφία την αμέσως επόμενη μέρα από την πρόσκαιρη εκδίωξη της, είχε επανακάμψει δριμύτερη κι ενισχυμένη με ακόμα περισσότερους ενόπλους, που προκλητικά περιδιάβαιναν τους δρόμους γύρω από το Κ Βοξ, κρίθηκε απαραίτητο, η περιφρούρηση της διαδήλωσης να διαθέτει εξοπλισμό ικανό , ώστε να απαντήσει με ανάλογα μέσα με αυτά που διέθετε ο εχθρός».

http://mignatiou.com/2016/03/poria-antiexousiaston-sto-kentro-tis-athinas-me-opla/

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: