Αρχική > Διεθνή, Εθνικά, Κύπρος / κυπριακό > «Συλλυπητήρια στον τρομοκράτη για την τρομοκρατία.»

«Συλλυπητήρια στον τρομοκράτη για την τρομοκρατία.»

18/03/2016

Με τον Σενέρ Λεβέντ

Πάλι πάθατε υστερία να αναθεματίζετε την τρομοκρατία. Ανάθεμα. Τι σημαίνει εκτός από κατάρα; Η τρομοκρατία μήπως εξαφανίζεται με προσευχές και κατάρες; Αλλά, αν κάνετε αυνανισμό της συνείδησής σας, αυτό είναι άλλο. Δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτό. Κάντε. Αδειάστε το μέσα σας. Βγάλτε την οργή σας. Μπορείτε να λέτε «φτάνει» χωρίς να ξέρετε σε ποιον λέτε «φτάνει» και ποιος είναι ο συνομιλητής σας. Και αυτό σας καθησυχάζει.

 

Αλήθεια, σε ποιον λέτε «φτάνει»; Στους τρομοκράτες; Ο τρομοκράτης καταλαβαίνει αυτή τη γλώσσα; Ικεσία στον Θεό; Μήπως ο Θεός μπορεί να σταματήσει την τρομοκρατία; Φουντώνουν τα εθνικά σας αισθήματα και βροντοφωνάζετε αμέσως: «Περαστικά Τουρκία». Αποστέλλετε συλλυπητήρια μηνύματα στο κράτος.

 

Το παρηγορείτε σάμπως και θα πεθάνει από το μαράζι. Διότι ακόμα δεν αντιλαμβάνεστε τι είδους κράτος είναι αυτό. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι πιο επικίνδυνοι τρομοκράτες είναι οι επικεφαλής αυτού του κράτους. Το κράτος είναι τσιφλίκι τους. Η δικαιοσύνη είναι η πόρνη τους.

 

Ρίχνουν στη φυλακή όσους λένε την αλήθεια εκεί, όσους φωνάζουν την αλήθεια και όσους αντιτίθενται στον πόλεμο. Καταγράφουν όσους δολοφονούν στα ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Κλείνουν τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις. Υποθάλπουν τους πιο αιμοβόρους τρομοκράτες του κόσμου. Και εσείς δεν ντρέπεστε να στείλετε συλλυπητήριο μήνυμα σε αυτό τον τρομοκράτη, έτσι δεν είναι; Άλλωστε και ο ίδιος αυτό περιμένει από εσάς. Να μοιραστείτε τον πόνο του.

 

Τον ανύπαρκτο πόνο του. Κοιτάξτε πώς ξεδιάντροπα προβαίνει σε έκκληση για ενότητα και ομοψυχία ο άνθρωπος, ο οποίος ορκίστηκε να κάνει μαύρη τη ζωή του (δημοσιογράφου) Τζαν Ντουντάρ και των συναδέλφων του. Φωνάζει δυνατά: «Δεν αναγνωρίζω την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου εγώ»! Σε αυτόν τον άνθρωπο στείλατε συλλυπητήριο μήνυμα; Με συγχωρείτε, αλλά είτε είστε πολύ ανίδεοι, είτε είστε πολύ κόλακες, είτε είστε πολύ βλάκες. Η Τουρκία του Ταγίπ τιμωρείται επειδή υποστηρίζει τον Ταγίπ.

 

Η Τουρκία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος τιμωρείται επειδή υποστηρίζει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Η Τουρκία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης τιμωρείται επειδή υποστηρίζει το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης. Όπως είπε ο Αζίζ Νεσίν, εκείνο το ενενήντα τοις εκατό των βλακών τιμωρείται για τη βλακεία του. Πληρώνει με τη ζωή του το τίμημα επειδή σέρνεται ξωπίσω απ’ αυτούς. Κανένας τους δεν έχει υπόθεση, αλλά ο έλεγχος τώρα βρίσκεται στα χέρια των κυβερνώντων.

 

Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλουν και να μην μπορούν να το κάνουν. Πηγαίνετε και ρωτήστε τους Σύρους στη Δαμασκό. Να δούμε τι θα σας πουν. Θα σας πουν το εξής: «Εξαιτίας αυτής της Τουρκίας πέθαναν πεντακόσιες χιλιάδες άτομα στη Συρία και τέσσερα εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες. Δεν έμεινε πόλη, κωμόπολη, χωριό που να μην καταστράφηκε».
Ναι. Εξαιτίας αυτής της Τουρκίας. Η οποία εξακολουθεί να μην θεωρεί τρομοκράτες και αυτές ακόμα τις οργανώσεις του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Νούσρα, που είναι οι πιο αιμοβόρες τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτή την Τουρκία συλλυπείστε εσείς; Μοιράζεστε τον «πόνο» ενός ανθρώπου για τον οποίο μεταφέρονται στις πλατείες πανό που γράφουν «δολοφόνε Ερντογάν»;

 

Γιατί δεν μοιράζεστε τον πόνο των οικείων των θυμάτων, γιατί δεν στέλνετε σε αυτούς συλλυπητήρια μηνύματα και στέλνετε σε λάθος παραλήπτη; Από τη μια λέτε ό,τι σπείρεις θα θερίσεις και από την άλλη δεν ξέρετε τι έχει σπαρθεί. Ο δικτάτορας της πλάκας είναι εχθρός του ίδιου του λαού του. Τους εκμηδένισε και αυτούς σαν εκείνα τα χρήματα. Τι άλλο εκτός από μίσος και κακά έσπειρε σε εκείνα τα χώματα;

 

Μετέτρεψε σε κόλαση ένα παραδεισένιο μέρος. Είναι ο άνθρωπος που έβαλε να γιουχάρουν στις πλατείες τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά δολοφονήθηκαν από σφαίρα αστυνομικών. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε να φυλακίσουν τον πατέρα που φώναζε για βοήθεια σπαράζοντας από πόνο για τον δολοφονηθέντα γιο του. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος αναζητεί ευκαιρία για να ωθήσει τον στρατό σε έναν μεγάλο πόλεμο μέσα στη Συρία και φυλακίζει τους ακαδημαϊκούς που λένε «όχι στον πόλεμο». Αρχιτρομοκράτης. Σε αυτόν τον τρομοκράτη στέλλετε συλλυπητήρια μηνύματα εσείς;

 

Στον άνθρωπο ο οποίος μετέτρεψε την Τουρκία σε κόλαση, λέτε «ζωή σε λόγου σου»; Εκείνος πέτυχε τον σκοπό του. Στο κρεβάτι του θα ανεβείτε και εσείς;

 

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: