Αρχική > Κύπρος / κυπριακό, Πολιτική > «Τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην διάλυση του ΕΥΡΩΚΟ.»

«Τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην διάλυση του ΕΥΡΩΚΟ.»

25/03/2016

Link

Nikos Koutssou 1a LΕίχα πει με δημόσια ανακοίνωση μου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, και ότι η συνένωση όλων προέχει για να σώσουμε ότι μπορούμε στις δύσκολες στιγμές που ζούμε.

Αυτό δεν σημαίνει πολιτική αποστράτευση αλλά τρόπος υποστήριξης των θέσεων και απόψεων που κατά καιρούς υποστήριξα αλλά και των συναγωνιστών μου, που με υποστήριξαν διαχρονικά.

Αυτό δεν σημαίνει αλλαγή και ψευδή μετάφραση των πολιτικών δεδομένων και παραχάραξη της πολιτικής ιστορίας στα γεγονότα που έγιναν τελευταία κάτι που επιχειρεί ο Μιχάλης Γιωργάλλας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», στις 20 Μαρτίου 2016, λέγοντας ότι «Αν δεν βιώναμε την επώδυνη διάσπαση που προκάλεσε ο κ. Κουτσού, που ήταν καταστροφική για το μέγεθος του ΕΥΡΩΚΟ, ίσως σήμερα να ήταν διαφορετική η κατάσταση του κόμματος».

Όπως όλοι θα θυμούνται το 2013 εν καιρώ προεδρικών εκλογών, υποστήριξα την λήψη απόφασης μέσω Συνεδρίου του ΕΥΡΩΚΟ, για το ποιον θα υποστηρίξει το κόμμα στις τότε προεδρικές εκλογές, και όχι με απόφαση της Γραμματείας που ευκαιριακά είχε τοποθετηθεί υπέρ μιας υποψηφιότητας.

Αυτή ήταν και η αρχική απόφαση του Κόμματος, απόφαση απο όλα τα μέλη σε Συνέδριο.

Η άρνηση τους στις πολλές απαιτήσεις για διεξαγωγή του Συνεδρίου, γιατί διαφορετικά η απόφαση της Γραμματείας δεν θα περνούσε, με οδήγησε εις την αποχώρηση μου από το ΕΥΡΩΚΟ.

Η απόφαση της Γραμματείας, ήταν ολέθρια όπως σήμερα αντιλαμβάνεται ο Μιχάλης Γιωργάλλας.

Τότε βάρυναν τα Υπουργεία, τα Υφυπουργεία, οι θέσεις στους ημικρατικούς και γενικά το βόλεμα.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που αποχώρησα από το ΕΥΡΩΚΟ μαζί με την πλειοψηφία.

Το ότι είναι η πλειοψηφία που αποχώρησε συνάγεται και από το γεγονός, ότι η παραμένουσα στο ΕΥΡΩΚΟ, ελάχιστη μειοψηφία, το οδήγησε σε δ

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: