Αρχική > Εθνικά, Κύπρος / κυπριακό > «Ε.Θεοχάρους: Να μην τριχοτομηθεί η κυπριακή ΑΟΖ.»

«Ε.Θεοχάρους: Να μην τριχοτομηθεί η κυπριακή ΑΟΖ.»

03/04/2016

theocharous- cadidates

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο, έτσι ώστε να διερευνηθεί στο έπακρο το νέο σκάνδαλο που προέκυψε με τους πασσάλους της ΑΗΚ, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο παρουσίασης των υποψήφιων βουλευτών του Κινήματος για την Επαρχία Λεμεσού, η κ. Θεοχάρους εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, η Νομική Υπηρεσία και οι αστυνομικές αρχές, “θα κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο έτσι ώστε να διερευνηθεί στο έπακρο αυτή η ιστορία, όπως και για κάθε σκάνδαλο, το οποίο αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία”.

Ανέφερε ακόμη πως “ως ανατρεπτικό Κίνημα που αγωνίζεται για την ανασύσταση και αναδημιουργία του κράτους”, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΗΣΥ για παράταση της θητείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για άλλα 3 χρόνια, αφού θεωρεί πως πρόκειται για “μια εκτροπή από τη Δημοκρατία”.

Εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε, αν υπάρχει η περίπτωση να συντονιστεί η εφαρμογή ταυτόχρονης διεξαγωγής των ευρωβουλευτικών εκλογών με τις δημοτικές εκλογές, αυτό να γίνει από την επόμενη θητεία και πως “η τρίχρονη περίοδος που θα ακολουθήσει, ας χρησιμοποιηθεί για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ας περιμένουμε ότι, ενδεχομένως, αυτό το διάστημα θα υπάρξει και επίλυση του κυπριακού προβλήματος, που θα δώσει άλλες διαστάσεις σε όλη τη διεξαγωγή των πολιτειακών μας ζητημάτων”.

Να μην τριχοτομηθεί η κυπριακή ΑΟΖ

Αναφερόμενη στο Κυπριακό, η Ελένη Θεοχάρους είπε πως, αν υπογραφεί συμφωνία σήμερα που να αφορά την επίλυση του, σημαίνει πως θα έχουμε αποδεχθεί τους όρους συνθηκολόγησης που μας επιβάλλει η Τουρκία.

Εξάλλου, λέγοντας ότι η ποσότητα κοιτασμάτων δεν είναι αυτή που μας παρουσιάζουν σήμερα, αλλά πολύ μεγαλύτερη, σε σημείο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ΕΕ για πάρα πολλά χρόνια, η κ. Θεοχάρους δήλωσε πως “αν αξιοποιήσουμε σωστά τον υποθαλάσσιο φυσικό μας πλούτο, το αέριο και ενδεχομένως και το πετρέλαιο, που είναι πιο εύκολο να προχωρήσουμε στην εξόρυξη του, θα έχουμε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα το οποίο δεν πρέπει να εξανεμίσουμε”.

Επίσης, συνέχισε, “δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τριχοτομηθεί  η κυπριακή ΑΟΖ μεταξύ ενός υπό σύσταση κρατιδίου στις βόρειες κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα υποβαθμιστεί σε νότιο κρατίδιο και της Τουρκίας, η οποία διεκδικεί θαλάσσια τεμάχια στις νότιες θάλασσες μας”.

Τέλος, αναφερόμενη στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος, η Πρόεδρος του εξέφρασε την ικανοποίηση της από την ανταπόκριση των πολιτών για καταρτισμό του ψηφοδελτίου αλλά και της στήριξης που αυτό τυγχάνει από τον κόσμο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “ότι θα δώσουμε ένα μαχητικό παρόν που θα έχει και ισχυρό αποτέλεσμα”.

Κάλεσε, τέλος κάθε πολίτη να στηρίξει αυτή την προσπάθεια “γιατί εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τον παλαιοκομματισμό, καμία σχέση με τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνταν μέχρι τώρα, καμία σχέση με τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τον τόπο”.

ΚΥΠΕ

http://tanea-diaspora.net/

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: