Αρχική > Διεθνή, Εποικισμός-Λαθρομετανάστευση > «Ζήτημα συνταγματικότητας του Ισλάμ εγείρει το γερμανικό AfD.»

«Ζήτημα συνταγματικότητας του Ισλάμ εγείρει το γερμανικό AfD.»

18/04/2016
Ισλάμ καρκίνος

LONDON – FEBRUARY 03: Muslim demonstrators hold banners at the Danish Embassy on February 3, 2006 in London. British muslims have condemned newspaper cartoons which first appeared in a Danish newspaper, some of which depict the Prophet Mohammed wearing a turban shaped like a bomb. The cartoons have sparked worldwide protests. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό σύνταγμα, όπως υποστηρίζει το αντιευρωπαϊκό κόμμα Eναλλακτική για τη Γερμανία(AfD) και θα ασκήσει πιέσεις για την απαγόρευση των μιναρέδων και της μπούρκας στο συνέδριό του που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες.

«Το Ισλάμ είναι μια πολιτική ιδεολογία και δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα» δήλωσε στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» η αντιπρόεδρος του κόμματος και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μπέατριξ φον Στορχ. «Τασσόμαστε υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων, των μουεζίνηδων και των ενδυμάτων» που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα, πρόσθεσε η φον Στορχ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ζητά επίσης να απαγορευτεί η μπούρκα στη Γερμανία, τουλάχιστον στους δημόσιους χώρους. Δεν υποστηρίζει όμως ότι το Ισλάμ είναι αντίθετο με το γερμανικό Σύνταγμα.

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο επικεφής της AfD στο Βραδεμβούργο, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι «το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία όπως ο Καθολικός ή Προτεσταντικός Χριστιανισμός αλλά συνδεόταν ανέκαθεν με την κατάληψη του κράτους».

«Για αυτόν τον λόγο ο εξισλαμισμός της Γερμανίας αποτελεί κίνδυνο», τόνισε.

http://www.naftemporiki.gr/story/1095261/zitima-suntagmatikotitas-tou-islam-egeirei-to-germaniko-afd

eurabia

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: