Αρχική > πολιτική οικονομία, Κύπρος / κυπριακό > «Δίκη στη Βρετανία για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο το 2013.»

«Δίκη στη Βρετανία για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο το 2013.»

20/04/2016

Κατατέθηκαν τέσσερις προσφυγές.

euro hircut

Την Πέμπτη  21 Απριλίου 2016 το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας θα γνωμοδοτήσει για πρώτη φορά σε υποθέσεις για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο το 2013.

Ενώπιον του Βρετανικού Δικαστηρίου κατατέθηκαν ομαδοποιημένες τέσσερεις προσφυγές μέσω του δικηγορικού γραφείου του πρώην υπουργού Εμπορίου Αντώνη Πασχαλίδη. Μέσω των προσφυγών ζητούνται αποζημιώσεις ισόποσες με τα λεφτά που κουρεύτηκαν το Μάρτιο του 2013 από έκαστο τον αιτητή χωρίς δικαστική κλίμακα.

Εντός Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δικάσιμος που αφορούσε έφεση που καταχώρησαν οι καταθέτες αφού αρχικά το Δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο να εκδικάσει τις προσφυγές. Μετά από ακρόαση, το Δικαστήριο έδωσε άδεια για την εκδίκαση των προσφυγών και στις 21 Απριλίου 15μελές Δικαστήριο θα γνωμοδοτήσει κατά πόσο υπάρχει υπόθεση.

Εάν κριθεί ότι υπάρχει αντικείμενο ενώπιον δικαστικής διαδικασίας ανοίγει ο δρόμος για την επιδίκαση αποζημιώσεων.

Σημειώνεται ότι πέραν των συγκεκριμένων τεσσάρων υποθέσεων στο Βρετανικό Δικαστήριο θα κατατεθούν ομαδοποιημένες άλλες 12 προσφυγές από το δικηγορικό γραφείο Αντώνη Πασχαλίδη. Συνεργάτες του Αντώνη Παχαλίδη είναι επιφανής νομικός στη Βρετανία και το γραφείο του αδελφού του στο Λονδίνο.

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: