Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > «ΟΜΦΑΛΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ, ΕΣ ΓΗΝ ΕΝΑΛΙΑΝ, ΜΑΚΑΡΙΑΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑΝ ΚΥΠΡΟΝ»

«ΟΜΦΑΛΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ, ΕΣ ΓΗΝ ΕΝΑΛΙΑΝ, ΜΑΚΑΡΙΑΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑΝ ΚΥΠΡΟΝ»

21/04/2016

Κυπριακή σημαία ανεμίζουσα

ΟΜΦΑΛΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ,  ΕΣ ΤΗΝ ΕΝΑΛΙΑΝ, ΜΑΚΑΡΙΑΝ ΤΕ

ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑΝ ΚΥΠΡΟΝ

Γράφει ο Χάρης Κυριακίδης

Μέσα στο Θέατρο του παραλόγου και του παραφύσην που οδηγήθηκε η ανθρωπότητα, ζούμε καθημερινά τα επαναλαμβανόμενα σενάρια ποδηγέτησης και ελέγχου των λαϊκών στρωμάτων. Είναι σαν κάτι από την γλώσσα των υπολογιστών που λέει: «Αποκοπή» – «Επικόληση», (Copy – Paste)! Συντελούνται βέβαια αναπροσαρμογές, επεξεργασίες και διορθώσεις ή και αναβαθμίσεις. Χρησιμοποιούνται διαφορετικά οπτικοακουστικά εφφέ. Συνταγή αλάθητη για την διατήρηση του επικυρίαρχου ρόλου ενός παρακράτους  κρυμένου στα σκοτεινά παρασκήνια, για να κινεί τα νήματα των κινήσεων ή της ακηνησίας της κάθε μαριονέττας!

 

Σκάνδαλα, ατασθαλίες, διαφθορά, διαπλοκή, στην οποία εμπλέκονται τα προϊόντα και υποπροίόντα της ίδιας βιομηχανίας ηγετών, μέσα από μια ελίτ αρεστή και βολική στο παρακράτος. Βουίζουν τα ΜΜΕ και δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να παπαγαλίζουν και να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. Να στήνουν συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων κομάτων και υποψηφίων για την νέα Βουλή η οποία θα αναδείξει από τις ίδιες δεξαμενές και παραδεξάμενα τους κλειτους και εκλεκτούς του παρακράτους για να συνεχίσει το Θέατρο του παραλόγου και του παραφύσην!

 

Κοκορομαχίες και «τιτανομαχίες», αναπαραγωγής των ίδιων παρονυχίδων. Επίταση της σύγχισης και της αποστασιωποίησης των προβληματισμένων πολιτών, ώστε αυτοί που αρέσκονται να ανήκουν, ώστε να μπορούν να ζητούν και να πέρνουν, να αποτελούν τον αποφαστικό παράγοντα ο οποίος θα κλίνει την πλάστιγκα, μέσα σε ένα κομφούσιο πόλωσης, αλληλοκατηγοριών και αποφυγής τοποθέτησης επί της ουσίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος αλλά και ο κόσμος ολόκληρος.

 

Ουδείς λόγος για στρατηγική ανάσχεσης μιας ολέθριας κατιούσας πορείας, σε όλα τα επίπεδα. Στο Εθνικό θέμα, στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, στα θέματα της απειλής από μια κτηνώδη κλίκα της λεγόμενης Παγκοσμιοποίησης. Δέσμιοι και δεσμευμένοι στις επιταγές των «μεγάλων δυνάμεων» οι οποίες αναδεικνύουν και ανακυκλώνουν τον Ελιτισμό, την χειρότερη μορφή δικτατορίας και καταδυνάστευσης των λαών. Πιστόλια στον κρόταφο και αδείρητες τάχα ανάγκες ως άλλοθι στην άρνηση και εκ των πραγμάτων αδυναμία χάραξης στρατηγικής ανάσχεσης και αποτροπής.

 

Ουδείς λόγος για στρατηγική ανάσχεσης μιας σαρακονταετούς και πλέον εμπλοκής και κατιούσας πορείας  σε ένα ψευδεπίγραφο ενδοκυπριακό τάχα διάλογο, για σύντομη συμβιβαστική τάχα λύση. Μια ομφαλοκεντρική προσέγγιση των πάντων η οποία αρχίζει και τελειώνει στον χρόνο πολιτικής ή φυσικής επιβίωσης της κάθε πολιτικής ματαιόδοξης και άπληστης μαριονέτας. Ωσάν και αν η Ιστορία, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και η ύπαρξη του λαού μας να είναι συνιφασμένη με την επιβίωση ή λαθροβίωση μιας δράκας τυφλών ή εθελοτυφλούντων, ιστορικά, διπλωματικά, γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά αναλφάβητων πλην, όμως,  αρεστών και αποδεκτών από αυτούς οι οποίοι χάραξαν από την αρχή μια στρατηγική για τον αφανισμό μας.

 

Δεν έγινε εισβολή, δεν υπάρχει κατοχή, δεν συντελέσστηκαν εγκλήματα πολέμου, βιασμοί, εκτελέσεις εν ψυχρώ, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς, βίαιη μεταβολή της δημογραφίας στα κατεχόμενη και οργανωμένη «ειρηνική» μεταβολή στις ελεύθερες περιοχές. Δεν υπήρξε στρεψοδικία και ασέβεια σε τόσα συμφωνηθέντα από τον κατακτητή και τους πάτρονές τους. ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στόχος και έγνοια η νομιμοποίησή τους, ως αδείρητη τάχα ανάγκη γιατί είμαστε τάχα μόνοι! Χάνοντας αντί να αποκτούμε συμμάχους, με την τυφλή υποταγή στις οδηγίες των πατρόνων.

 

Και μέσα  από αυτή την ομφαλκεντρική, ματαιόδοξη, άπληστη και εθελοτυφλούσα προσέγγιση των πραγμάτων, δεν βρίσκουμε κιόλας καιρό να κοιτάξουμε τι συντελείται και τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, ακόμα και στην γειτονιά μας.

 

Στην Ουγκαρία οι πολίτες έκαψαν το γενετικά μεταλλαγμένο καλαμπόκι που απλόχερα τους πρόσφεραν τα ανθρωπόμορφα κτήνη της Παγκοσμιοποίησης. Σε άλλες ΕυρωπαΊκες χώρες έκαψαν εργοστάσια της Μονσάτο. Στην Γαλία στον Καναδά φυσά ένας αέρας αλλαγής και απεγκλωβισμού από τα δύκτυα της απόπειρας μετατροπής των ανθρών σε υποζύγια μιας κτηνώδους κλίκας. Η Ρωσία κυρηξε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ενέργεια την εισαγωγή, χρήση και διάθεση μεταλλαγμένων σπόρων και προϊόντων. Εδώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ στον λαό μας να ξέρει έστω τι τρώει. Ούτε την σήμανση δεν επιτρέψαμε, γιατί το απαίτησε σκεότατα τότε το κτήνος ο Μπούς! Άσε που έχουμε και ένα Εγγλέζο για τον έλεγχο τάχα του εμπορίου με τα κατεχόμενα και εισάγουμε εκατοσντάδες και χιλιάδες τόνους προϊόντα από την κατάχουσα την πατρίδα μας χώρα. Κρεμύδια, ντομάτες ακόμα και για την Εθνική φρουρά φορτωμένα με δηλητηριώδη και τοξικά φάρμακα.

Στον χρηματοπιστωτικό τομέα αρχίζει σύντομα την λειτιυργία της η Τράπεζα αναπτύξεως των  BRICS. Εμείς δέσμιοι και δεσμευμένοι σε αυτούς που μας έριξαν σιδηροδέσμιους στην εξαθλίωση των Μνημονίων και μάλιστα με δήθεν κομουνιστή Πρόεδρο! Ανήκομεν γαρ στην Δύση, λέει το άλλοθι των συδιροδέσμιων με τους σφαγείς μας άπληστων και ματαιόδοξων ταγών μας. Επειδή αυτοί ανήκουν ως υποζύγια, θέλουν ντε και καλά να είναι και ο λαός μας, χωρίς να τον ρωτήσουν ποτέ, υποζύγιο στα αφεντικά τους.

 

Και μέσα σε αυτό το κομφούζιο και την ασχετοσύνη μπήκαμε στην τελική ευθεία για την κάλπη. Η μεγάλη σφαγή άρχισε εκτός από την αλλαγή του εκλογικού μέτρου, οι ηγεσίες απροκάλυπτα και ξετσίποτα καθόρισαν και τους καταλόγους των κλειτών και εκλεκτών που θα αποτελούν εγγύηση προς τα αφεντικά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει όταν κλείσουν οι κάλπες. Και για σιγουριά λίγες μέρες πριν θα πέσουν και τηλέφωνα για να σωθεί το κόμα από το άλλο αδελφό κόμα! Στην καταμέτρηση των σταυρών προτίμησεις οι εκπαιδευμένοι θα φροντίσουν να μην χαλάσει η σούπα. Αλήθεια ποιός ελέγχει τους κομματικούς παρατηρητές που μετρούν τους σταυρούς προτίμησης; Κάποιοι το κρατούν και καμάρι ότι την νύκτα της μεγάλης σφαγής, φόρτωσαν ή ξεφόρτωσαν εκατοντάδες σταυτούς σύμφωνα με τας οδηγίας!

Advertisements
Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό
Αρέσει σε %d bloggers: