Αρχική > ΑΟΖ, Εθνικά, Κύπρος / κυπριακό, Πολιτική > Αργεί ακόμη η ανάστασή μας;

Αργεί ακόμη η ανάστασή μας;

30/04/2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ  Ιούλιος 2014

Έξι χρόνια Κατοχής υπό τα «μνημόνια» συμπληρώθηκαν στην Ελλάδα με τις κυβερνήσεις της «μεταπολίτευσης», όλων των κομμάτων, χρωμάτων, ιδεολογιών. Η σταύρωση αυτή των Ελλήνων, δεν έχει την ανάστασή της. Καρτερικά οι περισσότεροι υπομένουν, ίσως κάποιο θαύμα αλλά απ’ όσο φαίνεται θα αναμένουν μέχρι την Δευτέρα Παρουσία. Εκτός κι αν κουνήσουν το χέρι τους, κάνουν κάτι οι ίδιοι για τον εαυτό τους, όλοι μαζί για την πατρίδα μας.

Στο δημοψήφισμα της 5/7/15, τρία εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες (3.700.000) πολίτες απέρριψαν την μνημονιακή πολιτική, αντίθετα στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και, προδόθηκαν από την κυβέρνησή τους. Όμως «πέταξαν στον ουρανό», είδαν πως γίνεται, τρόμαξαν τους πάντες. Φυσικά, συνθηκολόγησαν στην συνέχεια αφού ούτε ηγέτες τους απέμειναν ούτε οργανωμένες δυνάμεις να εφαρμόσουν βάσιμες, εφικτές, μελετημένες εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις.

Τον Απρίλιο που ολοκληρώνεται σήμερα, αξιοσημείωτα υπήρξαν δυο γεγονότα, όπου πρέπει να εστιάσουμε: 1. Η αδιανόητη προκλητική παραβίαση των ελληνικών συνόρων από δυο στρατιωτικά ελικόπτερα των Σκοπίων, 2. η «διακήρυξη για την Κύπρο» («ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ») από δέκα σημαίνοντες συμπολίτες μας.

Από την σκοπιανή στρατιωτική πρόκληση, που ήρθε ως κλιμάκωση προηγούμενων συνοριακών παραβιάσεων στην Ειδομένη με αφορμή τις προβοκάτσιες «αλληλέγγυων» και ως αναμενόμενο αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής «προσφυγολατρείας» που διέλυσε τα εθνικά μας σύνορα, υπενθυμίζουμε σχετικά πως η Τουρκία είναι στρατηγικός σύμμαχος των Σκοπίων και προνομιακός στρατιωτικός σύμβουλος και επιχειρηματικός συνεργάτης. Πέραν λοιπόν των πολεμικών τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, διαμηνύεται η περίπτωση επέκτασής τους δι’ «αντιπροσώπων» και στην Βαλκανική, στα βόρεια σύνορά μας. Όπου κατοικοεδρεύουν και τα αλυτρωτικά μίση Αλβανών εθνικιστών, μασκαρεμένων συμμοριών κοινών εγκληματιών, όπου στην Αλβανία υπάρχει η μοναδική στρατιωτική βάση της Τουρκίας εκτός συνόρων της και όπου στα Τίρανα με τουρκική χορηγία κατασκευάζεται το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων.

Οπότε, η «διακήρυξη των δέκα», όπου αναφέρεται στην ορατή μεθόδευση διάλυσης του κυπριακού κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας και τουρκοποίησης της Κύπρου η οποία διαπιστωμένα πλέον είναι πλουσιότατη σε αποθέματα υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της, εισφέρει στην εγρήγορση της συνείδησης του ελληνισμού, έναντι της τουρκικής, ισλαμοφασιστικής, σοβινιστικής επέκτασης, δήθεν αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά την αντίληψη Νταβούτογλου περί «στρατηγικού βάθους». Επιπλέον είναι μια μοναδική παρουσία πολιτικής σύγκλισης και μάλιστα προσωπικοτήτων -έστω ακαδημαϊκού χαρακτήρα- χωρίς κομματικό ή ιδεολογικό πλαίσιο, μετά από πολύ καιρό που έσβησαν οι συγκλίσεις του 2011~2012 των εξεγερμένων πολιτών στις πλατείες. Προσδοκούμε να έχει πολιτική συνέχεια με κάποια περαιτέρω αναβαθμισμένη πρωτοβουλία / πρόσκληση, συσπείρωσης / παρέμβασης.

Στην ημιθανή πολιτικά και θνήσκουσα πολιτειακά ελληνική κοινωνία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, δεν υπάρχει άλλος αναστάσιμος δρόμος από αυτόν της σύμπτυξης μετώπου Ελλάδας-Κύπρου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24/1/2016), με την υπέρβαση των παραταξιακών διχασμών (Υπερκομματική – εξωκομματική διακυβέρνηση, εθνικής – κοινωνικής διάσωσης!), με την πολιτειακή και παραγωγική ανασυγκρότηση (Πιθανή συνεισφορά διάσωσης. 10 βήματα.).

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Νίκος Καραβαζάκης

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: