Αρχική > Διεθνή, Εποικισμός-Λαθρομετανάστευση, Εθνικά, Κύπρος / κυπριακό > «Επιστολή Ελένης Θεοχάρους στην ECR: Καμία βίζα σε Τούρκο υπήκοο.»

«Επιστολή Ελένης Θεοχάρους στην ECR: Καμία βίζα σε Τούρκο υπήκοο.»

05/05/2016

theoxarous-eleni

Η Ευρωβουλευτής της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, απέστειλε επιστολή στην Ομάδα ECR του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία προτείνει την στήριξη από το Κόμμα των κάτωθι θέσεων αναφορικά με την συζήτηση για την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου στην ΕΕ των Τούρκων υπηκόων:

Επιμονή στην απόφαση του τελευταίου Συμβουλίου όπως διατυπώνεται στα συμπεράσματα του ξεκάθαρα, πως η κατάργηση της βίζας θα γίνει μόνο όταν η Τουρκία εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της προς όλα τα κράτη μέλη χωρίς καμία διάκριση και εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί.

Η Επιτροπή οφείλει να αποδείξει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι όλοι οι ανωτέρω αναφερόμενοι όροι έχουν εφαρμοσθεί. Επισημαίνεται ότι η Τουρκία εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Τουρκία συνεπώς οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να αποδέχεται τα Κυπριακά ταξιδιωτικά έγγραφα και Διαβατήρια χωρίς διακρίσεις έναντι των Κυπρίων πολιτών, και χωρίς να απαιτεί την υπογραφή δήλωσης εκ μέρους των Κυπρίων πολιτών ότι η χώρα τους είναι η Διοίκηση των Ρωμιών του Νότου.

Η Τουρκία να υπογράψει και να εφαρμόσει την Συμφωνία επανεισδοχής και με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία να στηριχθεί στην προσπάθεια της για έλεγχο πιθανής μαζικής μετάβασης και παραμονής Τούρκων πολιτών στα ελεύθερα εδάφη του κράτους.

Η Δρ. Θεοχάρους σημειώνει ωστόσο ότι «η δήλωση εκπροσώπου της Επιτροπής στην οποία αναφέρεται ότι έχει επέλθει συμφωνία στο ζήτημα της βίζας, υποδεικνύει ενδεχόμενη ολιγωρία της Λευκωσίας ή πλήρη παραγνώριση της από την ΕΕ».

«Σε μια τέτοια περίπτωση» προσθέτει η ευρωβουλευτής, «η στάση μας πρέπει να είναι άτεγκτη και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποχωρήσουμε από το ζήτημα της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ως γνωστόν η Δρ. Θεοχάρους έθεσε ευθύς εξαρχής το ζήτημα της αντιμετώπισης των τουρκικών εκβιασμών για την κατάργηση της βίζας, με τη σθεναρή άρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκατανεύσει, εκτός εάν αναγνωριστεί πρώτα από την Τουρκία.

https://tanea-diaspora.net/

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: