Αρχική > Διεθνή, Εθνικά > «ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ»

«ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ»

07/05/2016

“Η Τουρκία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων! “

ferhat-encü-hayatı

Ο Κούρδος βουλευτής του κουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Ferhat Encu έκανε απίστευτη ομιλία προχθές και δέχθηκε λεκτική επίθεση και απειλές από Τούρκους βουλευτές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου. 

Του φώναζαν ότι θα πυροβοληθεί!  Ενώ ο πρόεδρος του ΚυΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΑΝΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ.  Όμως ο ηρωικός άνδρας δεν σταμάτησε την ομιλία του απο το βήμα της βουλής τους!

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:

Kurdish MP: “When Kurds lived in Kurdistan, Turks were in Mongolia”

Το γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός διαπράττει γενοκτονία κατά του κουρδικού πληθυσμού και αυτό που σήμερα ονομάζεται “Τουρκία” είναι η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων, επίσης βροντοφώναξε και την καταγωγή των Τούρκων.

«Εμείς οι Κούρδοι ζούμε στο Κουρδιστάν, και όταν ζούσαμε σε αυτή τη γη, εσείς οι Τούρκοι ήσασταν στη Μογγολία, στα χωράφια και στα άλογά σας.

Η Τουρκία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων! 

Αυτή είναι η γη μας και εμείς θα μείνουμε εδώ.

Τούρκοι εναντίoν Κούρδων και Αρμενίων Βουλευτών [υπότιτλοι στα ελληνικά]

Η σύγχρονη Τουρκία είναι μικρότερη των 100 ετών, ενώ το Κουρδιστάν είναι πάνω από 5000 ετών και υπάρχουν δεκάδες αρχαία ελληνικά κειμένα που αναφέρουν το όνομα των Κούρδων και του Κουρδιστάν, ενώ το όνομα των Τούρκων εμφανίστηκε μόνο στο βιβλίο της ιστορίας λιγότερο από 1000 χρόνια πριν.”

Οι Κούρδοι είναι γενναίοι και αγαπούν την Πατρίδα τους και πολεμούν για τα δίκαια τους, και το πιο σημαντικό, έχουν επίγνωση τι σημαίνει Τουρκικός φασισμός, εμείς εδώ στην Κύπρο τι ακόμη πρέπει να πάθουμε για να καταλάβουμε την σκληρή πραγματικότητα;

ΟΜΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Τους είχαν φακελώσει

Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες που δημοσίευσε σε ένα από τα τελευταία τεύχη της η μειονοτική αρμενική εφημερίδα «Agos» που εκδίδεται στην Κωνσταντινούπολη. Στον φάκελο του δολοφονηθέντος ιδρυτή της εφημερίδας Χρ. Ντινκ υπάρχει αναφορά σε «αποσχιστική δραστηριότητα» και στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο (του 2011) της ΜΙΤ, στο οποίο αιτιολογείται η συνέχιση παρακολούθησης των Αρμενίων, των Ελλήνων και των άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, με αιτιολογικό τη «δραστηριότητα εθνικής απόσχισης».

Σε ό,τι αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, γίνεται ειδική αναφορά στην προσπάθειά του να φέρει ιερωμένους από το εξωτερικό. Περιγράφεται η διαδικασία με την οποία δόθηκε, κατ’ εξαίρεση, η τουρκική υπηκοότητα σε 13 ιεράρχες του Πατριαρχείου από τις συνολικά 15 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ενώ η ΜΙΤ δείχνει να έχει πλήρη γνώση των εργασιών του Πατριαρχείου και της Ιεράς Συνόδου του 2011 όσον αφορά τις τοποθετήσεις των μητροπολιτών.

>>> Τι είπε ο αρχηγός του Κουρδικού κόμματος Selahattin Demirtas

Advertisements
Κατηγορίες:Διεθνή, Εθνικά
Αρέσει σε %d bloggers: