Αρχική > Εθνικά, Ιστορικά και θεωρητικά > «Demirtas : Ο Ξενοφών και η γη Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων.»

«Demirtas : Ο Ξενοφών και η γη Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων.»

07/05/2016

DEMIRTAS-KURDS04-1

FILE PHOTO: Selahattin Demirtas (2-L), Leader of the Democratic People’s Party (HDP) attends a rally to mark the 9th death anniversary of the Turkish-Armenian journalist Hrant Dink in front of the Agos newspaper in Istanbul, Turkey, 19 January 2016. Dink was shot dead in 2007 outside his Istanbul office. An ultra-nationalist sympathizer Ogun Samast, who was 17 at the time of the killing, was sentenced to 23 years in prison for having committed the murder.

Ο αρχηγός των Κούρδων της Τουρκίας Σελαχαττίν Ντεμιρτάς μιλά για τον Ξενοφώντα και απευθύνεται στους Τούρκους λέγοντας “διαβάστε βιβλία ιστορίας για να μάθετε την αλήθεια”…

Ο Ντεμιρτάς είπε ότι λίγοι Τούρκοι θέλουν να ακούσουν τι γράφει ο Έλληνας φιλόσοφος Ξενοφών στο βιβλίο “Ανάβασις” για τους Κούρδους που ζούσαν στην περιοχή το 400 π.Χ. ή για την Αρμενική Γενοκτονία.

Selahattin Demirtaş: “Turkey is land of Kurds, Greeks & Armenian”

Και ο βουλευτής Φερχάτ Ενκού, ο οποίος εκστόμισε την μεγάλη αλήθεια, ότι αυτό που είναι η Τουρκία σήμερα είναι τα κλεμμένα εδάφη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων. «Εμείς οι Κούρδοι ζούμε στο Κουρδιστάν, και όταν ζούσαμε σε αυτή τη γη, εσείς οι Τούρκοι ήσασταν στη Μογγολία, στα χωράφια και στα άλογά σας.

Η Τουρκία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κλεμμένη γη των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Κούρδων. 

Αυτή είναι η γη μας και εμείς θα μείνουμε εδώ.

Η σύγχρονη Τουρκία είναι μικρότερη των 100 ετών, ενώ το Κουρδιστάν είναι πάνω από 5000 ετών και υπάρχουν δεκάδες αρχαία ελληνικά κείμενα που αναφέρουν το όνομα των Κούρδων και του Κουρδιστάν, ενώ το όνομα των Τούρκων εμφανίστηκε μόνο στο βιβλίο της ιστορίας λιγότερο από 1000 χρόνια πριν.”

* ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: