Αρχική > Διεθνή, Εποικισμός-Λαθρομετανάστευση, Εθνικά > «Σταμάτησε η διαδικασία για τη βίζα: Η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει τα 72 προαπαιτούμενα.»

«Σταμάτησε η διαδικασία για τη βίζα: Η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει τα 72 προαπαιτούμενα.»

11/05/2016

ΕΕ1

Τι θα κάνει τώρα η Τουρκία με τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο; Και, πώς θα τους διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση όταν πλημμυρίσουν τα νησιά; (Β.Σ.)

«Αποφάσισα να σταματήσω τη διαδικασία για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων Εζεμέν Μπαζκίρ, με την ευκαιρία κοινής συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, ύστερα από 45λεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών.

Ο κ. Σουλτς εξήγησε ότι δεν έστειλε το απαραίτητο έγγραφο για τις βίζες στην αρμόδια επιτροπή για την εκκίνηση της διαδικασίας απελευθέρωσης, διότι η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια που αποτελούν προϋπόθεση για την απελευθέρωση.

Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε στις θέσεις της Άγκυρας ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, και υποστήριξε ότι με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε αλλαγή στη νομοθεσία για την τρομοκρατία.

Ολυμπία Τσίπηρα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Στρασβούργο, Γαλλία

http://mignatiou.com/2016/05/stop-apo-evrokinovoulio-sti-viza-gia-tourkia-den-echi-ekplirosi-ta-72-proapetoumena/

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: