Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > «Όχι σε πενταμερή δηλώνει η Ελένη Θεοχάρους.»

«Όχι σε πενταμερή δηλώνει η Ελένη Θεοχάρους.»

16/05/2016

Αρνητική η θέση του Κινήματος Αλληλεγγύης στην πρόταση Ακιντζί για πενταμερή.

Theocharous-elections

Αρνητική είναι η θέση του Κινήματος Αλληλεγγύης σε ότι αφορά τη πρόταση του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, “για διαφοροποίηση του τρόπου διεξαγωγής των συνομιλιών και την πενταμερή, καθώς επίσης και για έγκριση των παρεκκλίσεων από το ευρωπαϊκό κεκτημένο από τις Βουλές των 28 κρατών – μελών”, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις της η κ. Θεοχάρους είπε ότι “δεν μπορεί να σπάσει η λύση στα δύο, όλη η λύση θα πρέπει να τεθεί υπό την έγκριση του κυπριακού λαού στο σύνολό της. Καμία Βουλή δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος να αποφασίσει για παρεκκλίσεις, και βλέπετε είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Ακκιντζί θυμάται ότι υπάρχουν 28 κράτη μέλη στην ΕΕ”.

Όλα αυτά, σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, “μας κάνουν καχύποπτους για τις πραγματικές προθέσεις εκείνων που επεδίωξαν να διαφοροποιήσουν τον εκλογικό νόμο, να ανεβάσουν το εκλογικό μέτρο και να δώσουν μια άλλη δυναμική σε εκείνους που θεωρούνται τα μεγάλα κόμματα”.

“Εάν η Τουρκία επιθυμεί ταχεία λύση ας συγκατανεύσει σε λύση που να εδράζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα πολιτικά δικαιώματα, στις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, και στον καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών” ανέφερε. Καταλήγοντας, η Πρόεδρος του Κινήματος είπε ακόμα ότι”δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση που να έχει ελπίδες να περάσει από τον κυπριακό λαό, αν δεν διασφαλίζει και δεν κατοχυρώνει το περί Δικαίου Αίσθημα του λαού”.

https://tanea-diaspora.net/

Advertisements
Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό
Αρέσει σε %d bloggers: