Αρχική > ΑΟΖ > «Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των προσφορών για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δ. Ελλάδα.»

«Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των προσφορών για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δ. Ελλάδα.»

17/05/2016

H αξιολόγηση των τριών εμπορικών και τεχνικών προσφορών που έχουν κατατεθεί στον διαγωνισμό για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώνεται εντός των επόμενων εβδομάδων. Φωτογραφία EPA, STATOILHYDRO, OYVIND HAGEN - HANDOUT NORWAY OUTH αξιολόγηση των τριών εμπορικών και τεχνικών προσφορών που έχουν κατατεθεί στον διαγωνισμό για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώνεται εντός των επόμενων εβδομάδων. Φωτογραφία EPA, STATOILHYDRO, OYVIND HAGEN – HANDOUT NORWAY OUT

H αξιολόγηση των τριών εμπορικών και τεχνικών προσφορών που έχουν κατατεθεί στον διαγωνισμό για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώνεται εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σουρλέτης.

H ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απεύθυνε ο υπουργός στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης για την 45η συνάντηση πετρελαϊκών εταιριών, που διοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ και η IΗS, από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στην παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών για την Ενέργεια με τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον τομέα της Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, σύμφωνα με την Ημερησία.

Μόλις το υπουργείο παραλάβει την πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης θα προχωρήσει αμέσως στην κατακύρωση του διαγωνισμού, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης. Παράλληλα συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για τις τρεις χερσαίες περιοχές στη Δ. Ελλάδα, είπε ο υπουργός. Ο διαγωνισμός για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των προσφορών αφορά τις παραχωρήσεις σε 20 θαλάσσια «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, για τις οποίες κατατέθηκαν προσφορές μόνον για τρία μπλοκ, δύο από τα ΕΛΠΕ και μία από κοινοπραξία των ΕΛΠΕ, της ιταλικής Εdison και της γαλλικής Τotal.

Σύμφωνα με την επιχειρηματική κατάταξη που δημοσιεύει η ΙΗS με βάση αντικειμενικά επιχειρηματικά, οικονομικά και πολιτικά κριτήρια η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της και βρίσκεται 64η στην κατάταξη ανάμεσα σε 129 χώρες, από 87η το 2013 και 91η το 2014, συμπλήρωσε ο υπουργός. «Οι χαμηλές τιμές του αργού που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, ξέρω ότι σας κάνει σκεπτικούς για άμεσες επενδύσεις στην έρευνα.

Είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε ερευνητικά δεδομένα και γνώσεις που έχουν συλλεχθεί στο παρελθόν και να διαμορφώσουμε κατάλληλα επενδυτικά εργαλεία για τις πετρελαϊκές εταιρείες για να αναλάβουν την έρευνα στη χώρας μας», είπε ο υπουργός. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών όπως η ExxonMobil, η Shell, Total, Noble, MOL, INA, Gazprom, EON, Vermillon, Vegas κ.ά.

http://mignatiou.com/2016/05/oloklironete-i-axiologisi-ton-prosforon-gia-erevnes-idrogonanthrakon-sti-d-ellada/

Advertisements
Κατηγορίες:ΑΟΖ
Αρέσει σε %d bloggers: