Αρχική > Πολιτική > «183 υποψήφιοι Βουλευτές υπέγραψαν τη Δέσμευση Κατά της Διαφθοράς στην Κύπρο.»

«183 υποψήφιοι Βουλευτές υπέγραψαν τη Δέσμευση Κατά της Διαφθοράς στην Κύπρο.»

19/05/2016
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ! ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ!

ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ entrances

Εκατόν ογδόντα τρεις (183) από τους 494 υποψήφιους Βουλευτές στις Εκλογές της Κυριακής έχουν υπογράψει και αποστείλει στον Οργανισμό Διεθνής Διαφάνεια-Κύπρος (ΔΔ-Κ) την δήλωσε “δέσμευση κατά της διαφθοράς”. Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2016 και ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Οργανισμού, τη Δήλωση-Δέσμευση υπέγραψαν οι 56 από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, 30 από το Κίνημα Αλληλεγγύη, 23 από το ΔΗΣΥ, 17 από το ΑΚΕΛ, 14 από το ΔΗΚΟ, 12 από τη Συμμαχία Πολιτών, 11 από την ΕΔΕΚ, 10 από την Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης, 6 από την Πνοή Λαού, 3 από το Κοινωνικό Κίνημα Σημαία και 1 από το ΕΛΑΜ.

Η Διεθνής Διαφάνεια-Κύπρος ετοίμασε τη δήλωση «Δέσμευση κατά της Διαφθοράς» με σκοπό να υπογραφεί από όλους τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι διεκδικούν έδρα στις επικείμενες εκλογές. 

Pin-Focus washoutΗ Δήλωση στόχο έχει τη δέσμευση και ευαισθητοποίηση, τόσο των ιδίων των υποψηφίων όσο και των κομμάτων/ομάδων/σχηματισμών που εκπροσωπούν, στα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και εμπέδωσης των αρχών διαφάνειας σε εθνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η ΔΔ-Κ ζητά από τους υποψήφιους να δεσμευτούν ότι θα προωθήσουν νομοθεσίες για την διαφάνεια και πολιτική λογοδοσία και θα εφαρμόσουν τις αρχές του δημοσίου βίου, ενώ στο κείμενο αναφέρεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του επόμενου Κοινοβουλίου ο υποψήφιος δεσμεύεται να εργαστεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της διαφάνειας, της υπευθυνότητας και την ακεραιότητα στα όργανα, ιδρύματα, πολιτικές και τη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, διασφαλίζεται ότι ο υποψήφιος θα εργάζεται σε διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών και άλλους φορείς με σκοπό την επίτευξη της διαφάνειας, ευθύνης και ακεραιότητας. Ο υποψήφιος δεσμεύεται να τηρεί τις αρχές του δημοσίου βίου, να αποφεύγει την σύγκρουση συμφερόντων και να προωθεί πρωτοβουλίες, όπως τη νομοθεσία που θα παρέχει αποτελεσματική προστασία στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η ΔΔ-Κ θα έχει συναντήσεις με τους βουλευτές που έχουν υπογράψει τη Δέσμευση κατά της Διαφθοράς, με στόχο να τους ενημερώσει για το έργο και τις δράσεις της οργάνωσης.

https://tanea-diaspora.net/

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτική
Αρέσει σε %d bloggers: