Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > «Ανοικτή επιστολή προς τους Κερυνειώτες»

«Ανοικτή επιστολή προς τους Κερυνειώτες»

27/05/2016

Κερύνεια2

Και όμως! Έγινε πραγματικότητα ο εφιάλτης! Οι Κερυνειώτες στην πλειοψηφία τους, η πλειοψηφία τουτέστιν εκείνων που σήκωσαν τους όγκους τους από τις σούβλες, τις παραλίες και τους καναπέδες και πήγαν στην κάλπη, ψήφισαν τα κόμματα που πρώτα και καλύτερα τους είπαν: «Ξεχάστε την Κερύνεια!». Απόδειξη αδιάψευστη; Οι δύο βουλευτές του ΔΗΣΥ και ο ένας του ΑΚΕΛ, που προέκυψαν από τις εκλογές της Κυριακής!

Αλλά Κερυνειώτες και Κερυνειώτισσες, απάνω σας ήταν που ξέσπασε πρώτα και κυρίως η τουρκική εισβολή! Εσείς υποστήκατε τα πρώτα κύματα της τουρκικής βαρβαρότητας! Τους δικούς σας ανθρώπους έσφαξαν πρώτους οι εισβολείς! Εσάς ξεσπίτωσαν πρώτους! Εσείς υποστήκατε πρώτοι τη μοχθηρία και την χλεύη (γνωρίζω πολύ καλά τι λέω!) των συμπατριωτών σας για την προσφυγιά σας! Και εσείς είσαστε οι πρώτοι και στη συνέχεια εσάς κυρίως εκμεταλλεύτηκαν αυτές οι ηγεσίες των κομμάτων που ψηφίσατε και πάλι χτες, εξαναγκάζοντάς σας να δώσετε γην και ύδωρ για να σας δοθεί μέσω των κομμάτων τους στέγη στους πανάθλιους συνοικισμούς της προσφυγιάς όπου σας μάντρισαν!

Δεν είσαστε εσείς που βλέπετε καθημερινά τα κομματικά τους μαγαζιά εξυπηρέτησης των όποιων αναγκών σας, δίπλα από τα σπίτια σας μέσα στους συνοικισμούς στους οποίους ζείτε; Δεν είναι αυτούς, αντί να προσφύγετε στο κράτος κατ’ ευθείαν, που προσκυνήσατε για να λάβετε δάνειο από τον κατ’ ευφημισμόν «Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών» για να σπουδάσετε τα παιδιά σας ή για να λάβετε την κυβερνητική χορηγία για την στέγαση των θυγατέρων σας; Δεν εξευτελιστήκατε αρκετά όλα αυτά τα χρόνια; Δεν νιώθετε την ανάγκη να επαναστατήσετε;

Και στα παιδιά σας; Τι κουλτούρα δώσατε; Τα σπρώξατε και αυτά στην εθελοδουλία στα κόμματα; Τους μιλήσατε ποτέ για την ιδιαίτερή τους πατρίδα, την Κερύνεια; Τους είπατε ότι κατέχεται παράνομα και βίαια από τους Τούρκους που τα κόμματα που ψηφίζετε τους αποκαλούν αδελφούς τους και τους βάφτισαν από άρπαγες και λεηλάτες των σπιτιών σας, «χρήστες»;

Προφανώς ΟΧΙ! Τα αποτελέσματα των εκλογών ομολογούν του λόγου το αληθές! Και πολύ περισσότερο το ομολογεί η παρουσία πλείστων από εσάς, τρισευτυχισμένων και με έκδηλη την επιθυμία να προβληθείτε, για να σας δουν και να λάβετε τα εύσημα και τα μπαξίσια στη συνέχεια για την υποστήριξή σας, δίπλα από τους πανηγυρίζοντες αρχηγούς αυτών των κομμάτων!

Το μαρτυρεί εξάλλου και η πολύχρονη δράση κάποιων εξ υμών, στον ρόλο του κομματόσκυλου, και στο ξήλωμα κάθε υγιούς προσπάθειας που έκαναν κάποιοι για γνήσιο αγώνα επιστροφής στην Κερύνεια μας… Το μαρτυρεί κιόλας το βόλεμα των παιδιών κάποιων από εσάς, αλλά και εσάς των ιδίων, χωρίς να έχετε ή να έχουν τα απαραίτητα προσόντα, σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις! Τις οποίες βεβαίως εκείνοι που σας διόρισαν τις κληρονόμησαν από τους πατεράδες τους και είχαν κάθε δικαίωμα να τις διαθέσουν όπως τους γούσταρε…

Ντροπή σας το λοιπόν! Και αίσχος σας! Επειδή καπαλιάζεστε γύρω από τις ηγεσίες κομμάτων που την Κερύνεια μας την έχουν από την πρώτη μέρα ξεγραμμένη. Τι περισσότερο έχει η Αμμόχωστος ή η Μόρφου και οι κάτοικοί τους και οι δήμαρχοί τους και οι βουλευτές τους τις διεκδικούν με τόσο πάθος; Συγκρίνεται η Αμμόχωστος με τα ατελείωτα τσιμέντα, με τους μοσχοβολημένους λεμονόκηπους της Λαπήθου και του Καραβά; Συγκρίνεται η Μόρφου με την ομορφιά της κερυνειώτικης περιοχής της Κύπρου; Καμία σύγκριση!

Γιατί λοιπόν γίνεται συνεχής λόγος για επιστροφή της Αμμοχώστου και της Μόρφου, και για την Κερύνεια μάς λένε από τότε να την ξεχάσουμε;
Πολύ απλό: Αποφάσισαν να δώσουν την Κερύνεια σαν λύτρα για να πάρουν πίσω τις άλλες περιοχές της Κύπρου! Δίνουν τον δικό μας τόπο σαν λύτρα! Με τη δική σας άδεια και τη δική σας αποδοχή! Επειδή εσείς είσαστε απάτριδες, επειδή σας έκαμαν σαν τα μούτρα τους! Επειδή τους λείπει παντελώς ο πατριωτισμός, η αγωνιστικότητα και η διάθεση για αγώνα! Επειδή, μέσα στα σαράντα δύο χρόνια που πέρασαν, αντί να σας προσανατολίσουν σε αγώνα απελευθέρωσης της πατρίδας, σας προσανατόλισαν στο ρουσφέτι, στην ικεσία και στο βόλεμα!

Και εσείς καλοκαθίσατε στους άθλιους συνοικισμούς όπου σας πέταξαν, κάμνοντας σας και χάρη, παχύνατε τα κορμιά και τα μυαλά σας, σαν νέοι λωτοφάγοι, ξεγράψατε τον ανεπανάληπτο γενέθλιο τόπο σας, -ήδη τον ανταλλάσσετε με τις πενταροδεκάρες της ελεημοσύνης που σας πετά ο κατακτητής, βρήκατε και τις δικαιολογίες για το ανοσιούργημα που διαπράττετε- και σας κάμνουν ό,τι θέλουν! Αίσχος σας, λοιπόν, και ντροπή σας Κερυνειώτες και Κερυνειώτισες! Και να θυμάστε! Οι κατάρες των επόμενων γενεών των Ελλήνων, δεν πρόκειται να σας αφήσουν να ησυχάσετε ούτε στους τάφους σας. Ούτε εσάς, ούτε τους δωσίλογους που προσκυνάτε!

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ. ΛΟΥΚΑ
Από το Αγριδάκι της Κερύνειας, πρόσφυγας από το Πικρό Νερό του Καραβά.

Advertisements
Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό
Αρέσει σε %d bloggers: