Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > «Σε εξέλιξη η μεγάλη διεθνής άσκηση «Αργοναύτης 2016» εντός της ΑΟΖ.»

«Σε εξέλιξη η μεγάλη διεθνής άσκηση «Αργοναύτης 2016» εντός της ΑΟΖ.»

30/05/2016

Με τη συμμετοχή της Κύπρου και δυνάμεων από 7 χώρες.

argonaut16

Ξεκίνησε σήμερα η διεθνής πολιτικοστρατιωτική άσκηση «Αργοναύτης 2016». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου `Αμυνας, η άσκηση διεξάγεται σε τρεις φάσεις σε χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της επαρχίας Λάρνακας, εντός της ΑΟΖ και του FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή άσκηση μέχρι σήμερα, στην οποία συμμετέχουν η Εθνική Φρουρά, το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), η Πολιτική Άμυνα, η Αστυνομία Κύπρου, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και αεροναυτικές δυνάμεις και προσωπικό από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Στο πλαίσιο της άσκησης, θα δοκιμασθούν τα Εθνικά Σχέδια «ΕΣΤΙΑ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» που αφορούν στην υποδοχή αμάχων από περιοχές κρίσεων σε γειτονικές περιοχές, καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας.

Η τελική φάση της άσκησης θα διεξαχθεί αύριο, στο λιμάνι της Λάρνακας, παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και ξένων διπλωματών και παρατηρητών.

ΚΥΠΕ

https://tanea-diaspora.net/

Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό
  1. 31/05/2016 στο 17:29
  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: