Αρχική > πολιτική οικονομία, ΑΟΖ > «Motor Oil: Μπαίνει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων.»

«Motor Oil: Μπαίνει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων.»

08/06/2016

Η τακτική ΓΣ των μετόχων της Motor Oil αποφάσισε την ίδρυση εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης ενεργειακών κοιτασμάτων, στην οποία η εισηγμένη θα μετέχει με 65%, ενώ το υπόλοιπο 35% θα έχει η Vegas Oil. Διανομή ως 6 εκατ. σε στελέχη και εργαζόμενους από τα κέρδη.

Motor Oil: Μπαίνει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων-Ιδρύει εταιρία στην Κύπρο

Την απόφαση να εισέλθει στη δραστηριότητα της έρευνας και ανάπτυξης ενεργειακών κοιτασμάτων έλαβε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil ΜΟΗ +1,36%.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ίδρυση σχετικής εταιρείας με έδρα την Κύπρο, στην οποία η εισηγμένη θα μετέχει με 65%, ενώ το υπόλοιπο 35% θα κατέχει η εταιρεία Vegas Oil, συμφερόντων του κ. Ι. Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Πέτρο Τζανετάκη, «η τρέχουσα συγκυρία θεωρείται για πολλούς ιδανική λόγω των πολύ χαμηλών τιμών του πετρελαίου. Τεχνογνωσία στο αντικείμενο διαθέτει η εταιρεία Vegas Oil η οποία και θα συμμετέχει στο νέο εγχείρημα».

Συνολικότερα η γενική συνέλευση της εταιρίας αποφάσισε μεταξύ άλλων

-τη διανομή μερίσματος 0,65 ευρώ ανά μετοχή (έχει ήδη δοθεί προμέρισμα 0,15 ευρώ)
-τη διανομή ποσού έως 6 εκατ. ευρώ σε στελέχη και εργαζόμενους από τα κέρδη της εταιρείας
-τη δέσμευση αποθεματικών προκειμένου να ληφθεί επιχορήγηση ύψους 2,47 εκατ. ευρώ σε συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα 8,24 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στον τομέα των λιπαντικών.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του κ. Τζανετάκη στο ότι το 2015 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της εταιρίας καθώς και ότι ο υπάρχον καθαρός δανεισμός του ομίλου είναι ο χαμηλότερος της τελευταίας 10ετίας, παρά τις επενδύσεις που υλοποιήθηκαν κατά το διάστημα αυτό.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τζανετάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πλεόνασμα διαθεσίμων κεφαλαίων, προσθέτοντας ότι μέρος αυτών θα κατευθυνθεί στις τράπεζες για μείωση του δανεισμού όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1426871/motor-oil-mpainei-sthn-erevna-kai-anaptyxh-neon.html

Δείτε και:

ΑΟΖ: Τα διυλιστήρια πετρελαίου κερδίζουν ή χάνουν κάτι;

Άμεσα τιτλοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ !

” Συμπαιγνία πολιτικής ηγεσίας, ΜΜΕ και Economist κατά της ανακήρυξης της ΑΟΖ “

 

 

 

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: