Αρχική > Πολιτική > «Τι είναι το κίνημα #Παραιτηθείτε.»

«Τι είναι το κίνημα #Παραιτηθείτε.»

09/06/2016

 

par2_5

Το φόρουμ #Παραιτηθείτε ξεκίνησε από το Facebook και καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου, προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Στο κείμενο-πλατφόρμα τους, οι διοργανωτές μιλούν για πολίτες που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και δεν ανέχονται άλλο αυτό το «εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», όπως την περιγράφουν.

Ζητούν μεταξύ άλλων, αλλαγή πολιτικής, συνεννόηση χωρίς εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη, γρήγορη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στα πρότυπα της Κύπρου, δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων, δραστικές περικοπές δαπανών παντού, αξιοκρατία και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Σημειώνουν πάντως με αφορμή και τη γνωστή ατάκα του πρωθυπουργού, ότι δεν έχουν …αυταπάτες, ότι οι κυβερνώντες θα τους ακούσουν και «θα αφήσουν έτσι εύκολα τις καρέκλες τους, τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν», θέλουν όμως να στείλουν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι πλέον μαζί τους.

Σύνθημά τους είναι «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα … πολίτες μόνο» και έτσι δείχνουν την επιθυμία τους η όλη προσπάθεια να μην ‘καπελωθεί’ πολιτικά από κομματικούς φορείς, όπως επιχειρήθηκε να γίνει στο παρελθόν σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

https://tanea-diaspora.net/

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτική
Αρέσει σε %d bloggers: