Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ…»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ…»

16/07/2016

ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

 

 

 

 

ΑΚ125/2016                                                                                       6.7.2016

 

Κον Νικόλα Παπαδόπουλλο                                    Κον Μαρίνο Σιζόπουλλο

Πρόεδρο ΔΗΚΟ                                                        Πρόεδρο ΕΔΕΚ

 

Κον Γιώργο Λιλλήκα                                                 Κον Γιώργο Περδίκη

Πρόεδρο Συμμαχίας Πολιτών                                   Πρόεδρων Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών

 

Καν  Ελένη Θεοχάρους                                             Κον Χρίστο Χρίστου

Πρόεδρο Αλληλεγγύης                                               Πρόεδρο ΕΛΑΜ

 

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Αξιότιμη κυρία,

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ…

 

Σε πρόσφατη συνεδρία του το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια αξιολογώντας τις Βουλευτικές εκλογες του Μαϊου 2016, διαπιστώνει ότι, ο Κυπριακός Λαός  ψήφισε για αλλαγή στο Κυπριακό Πολιτικό σκηνικό. Μείωσε σημαντικά την υποστήριξή του  στα δύο «μεγάλα» Κόμματα , ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και στήριξε Κόμματα τα οποία εσείς εκπροσωπείτε, στη βάση των δικών σας διαφοροποιημένων θέσεων τόσο στο Κυπριακό, όσο  και στην εσωτερική διακυβέρνηση. Ετέθει επιτέλους το Λαϊκό αίτημα για αλλαγή , ιδιαίτερα σε ότι αφορά το Κυπριακό και τα θέματα που συνδέονται με αυτό. Η αποχή αν και μειωμένη εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη και,  αυτό είμαστε της άποψης οφείλεται ουσιαστικά σε όλους εσάς, διότι αποτύχατε να συνεργαστείτε στις εκλογές αυτές με ένα κοινό ψηφοδέλτιο.

 

Το Εκτελεστικό μας Συμβούλιο, θεωρεί ότι τώρα, μακράν απο εκλογές, επιβάλλεται να αναπτυχθεί η συνεργασία όλων σας, εντός και εκτός Βουλής, με μια ενιαία γραμμή , τουλάχιστον στο Κυπριακό, το οποίο ενδιαφέρει άμεσα το Λαό και ιδιαίτερα εμάς τους πρόσφυγες. Πρέπει να λειτουργήσει ένα Ενιαίο μέτωπο διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας,  τώρα, που κλιμακώνονται οι πιέσεις για συνθηκολόγηση με τους όρους της κατοχής, για να εξυπηρετηθούν Τουρκικά και ξένα συμφέροντα.

Μεταφέρουμε λοιπόν σοβαρή έκκληση /προτροπή για άμεση διαμόρφωση συνεργασίας των Κομμάτων σας με κοινή γραμμή στο Κυπριακό η οποία, ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, θα ΠΡΕΠΕΙ  να έχει τους ακόλουθους στόχους:

  1. Να τερματισθεί ο δικοινοτικός διάλογος       για λύση ΔΔΟ, διαδικασία και στόχος που έχουν υπαγορευθεί απο την εισβολή και τα παράνομα κατοχικά δεδομένα που δημιούργησε η εισβολή.
  2. Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό και να σχεδιασθεί η επιβαλλόμενη στρατηγική και διπλωματική αντικατοχική δράση, για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου. Δηλαδή:
  • Για την απόσυρση όλων των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων χωρίς όρους και περιορισμούς

 

  • Για την απομάκρυνση όλων ανεξαίρετα των Τούρκων και άλλων εποίκων απο την Κύπρο.

 

  • Για την Αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και  κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εξουσίας της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο

 

  • Για την αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου σε αυτόν που ήταν το 1974, με την επιστροφή και επανεγκατάσταση τους στις πατρογονικές τους εστίες όλων των Τουρκοκυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Μαρωνιτών και Λατίνων προσφύγων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

  • Για να ακολουθήσει μέσα απο τις ενδεδειγμένες δημοκρατικές διαδικασίες ο εκσυγχρονισμός και εκημοκρατικοποίησή του Ζυριχικού  Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τις Διεθνώς κατοχυρωμένες δημοκρατικές αρχές: ένας άνθρωπος μια ψήφος, όλοι οι πολίτες ίσοι έναντι του Νόμου, η πλειοψηφία κυβερνά με τα δικαιώματα της μειοψηφίας, θρησκευτικά και πολιτιστικά,  πλήρως κατοχυρωμένα και έμπρακτα εξασφαλισμένα.

 

Αυτός ο πιο πάνω σχεδιασμός τον οποίο υπαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο μέσω του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ , της Οικουμενικής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θα οδηγήσει  και στη  ζητούμενη λύση με το ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ  την οποία θέλει ο Κυπριακός Λαός, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την ειρηνική ζωή του σε αυτή την κοινή πατρίδα.

 

Αυτής της μορφής συνεργασία είναι που απαιτεί ο Κυπριακός Λαός από τώρα ώστε, μέχρι το 2018 να δημιουργηθούν  και οι προϋποθέσεις για κοινή διεκδίκηση και της Προεδρίας της Δημοκρατίας με στόχο την υλοποίηση του πιο πάνω προτεινόμενου προγράμματος.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε επεξηγήσεις  και για οποιαδήποτε βοήθεια στην όλη προσπάθεια.

 

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο

 

 

Κλεάνθης Σολέας                                                                      Ιωάννης Σιεκέρσαββας

Πρόεδρος                                                                                  Γραμματέας

Advertisements
Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό
Αρέσει σε %d bloggers: