Αρχική > Εθνικά, Πολιτική > Πραξικόπημα του Ερντογάν, τώρα σε εξέλιξη.

Πραξικόπημα του Ερντογάν, τώρα σε εξέλιξη.

16/07/2016

Μετά την αποτυχία (προδιαγεγραμμένη και ίσως, προσχεδιασμένη)  απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο Τ. Ερντογάν, ο πραγματικός στυγνός γενοκτόνος (των Κούρδων) ισλαμιστής νεοναζί δικτάτορας της Τουρκίας, προχωρά στην μαζική εκκαθάριση των πολιτικών αντιπάλων του σε όλα τα θεσμικά όργανα της χώρας του. Με άλλοθι και πρόσχημα τους πραξικοπηματίες και με τις ευλογίες των χρησίμων ηλιθίων της Δύσης (προεξέχοντος του ημετέρου Τσίπρα) που υπερθεμάτισαν της δημοκρατικότητας του εγγύτερου στην Ευρώπη σατράπη, του προβοκάτορα της ανατολικής Μεσογείου, του ηθικού αυτουργού, κλεπταποδόχου και προμηθευτή του φασιστικού Ισλαμικού Κράτους.

Είτε σχεδιάστηκαν κατευθυνόμενες σε αποτυχία είτε όχι οι κινήσεις των πραξικοπηματιών, γεγονός είναι πως αποφέρουν περαιτέρω ισχυροποίηση του Ερντογάν και συγκεντρωτισμό στην Τουρκία, μετά την αποπομπή Νταβούτογλου και την έκπτωση των Κούρδων βουλευτών.

Σε μία Τουρκία που συγκλονίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο με τους Κούρδους, η αναταραχή στον στρατό της ενώ ισχυροποιεί τον δικτάτορα ισλαμοναζί Ερντογάν, αποδυναμώνει την συνοχή του και βαθαίνει ακόμη περισσότερο τα χάσματα και τις διαιρέσεις στην τουρκική κοινωνία. Ο δε Τσίπρας, που δεν βρήκε κουβέντα να πει είτε για την σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης στην εκεί επίσκεψή του είτε για την γενοκτονία των Κούρδων που συντελείται σήμερα, ποζάρει τιμητής του ισλαμοναζί.

Στον δρόμο των Σημίτη, ΓΑΠ, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Ροζάκη, στον δρόμο των Πάγκαλου-Παπαδόπουλου, μήπως είναι βέβαιη η παράδοση των Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα που δίνει άσυλο σε κάθε καρυδιάς καρύδι και ισλαμιστή, αυτοί οι άτυχοι θα ‘χουν χειρότερη τύχη και από αυτήν του Οτσαλάν.

Νίκος Καραβαζάκης

Advertisements
Κατηγορίες:Εθνικά, Πολιτική
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: