Αρχική > Πολιτισμικά > «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΟΜΠΙ (pokemon)»

«ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΟΜΠΙ (pokemon)»

26/07/2016

Στον άνδρα , όπως λέει ο Νίτσε, αρέσει ο κίνδυνος κ το παιχνίδι κ η γυναίκα ,συμπληρώνει, είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι.
Δεν είχε προβλέψει όμως ότι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι δεν ήταν η γυναίκα αλλά το pokemon. Έτσι οι σημερινοί άνδρες αντί να κυνηγούν τις γυναίκες στις πλατείες κ τα πάρκα κυνηγούν φαντάσματα μιας στρεβλής πραγματικότητας που ελέγχεται απόλυτα από άγνωστα συμφέροντα που ενδέχεται να αλλάζουν!
Η  μεγαλύτερη ανακάλυψη του ανθρώπου, το διαδίκτυο ,φέρνει ραγδαίες εξελίξεις όχι πάντα θετικές. Για να συλλάβει κάποιος το φρενήρη ρυθμό  των ανακαλύψεων δεν έχει παρά να βρει τα τελευταία παγκόσμια ρεκόρ όσο αφορά την εύρεση δεκαδικών ψηφίων του αριθμού π .
Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν στις ανθρώπινες σχέσεις μια εξαναγκασμένη ταλάντωση κ είναι άγνωστο αν αυτές επιστρέψουν σε μια θέση ισορροπίας. Οι πνευματικοί άνθρωποι μοιάζουν να πνίγηκαν από τα κύματα της τεχνολογίας  κ δεν γνωρίζουν τον κώδικα επικοινωνίας των νέων. Κάποιος όμως πρέπει να αντισταθεί.
Αυτή η δήθεν επαυξημένη πραγματικότητα των Pokemon σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής των σύγχρονων ζόμπι κ οι συνέπειες δεν θα είναι δυσάρεστες όχι μόνο για το άτομο ή την οικογένεια του αλλά κ για κράτη αφού είναι δυνατόν να θέσει σε κίνδυνο ακόμη κ την ασφάλεια τους. Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα γίνει αύριο αν πλήθος κόσμου μετακινείται χειραγωγούμενο σε παράξενα σημεία κ τα ‘ αθώα’ φαντασματάκια  σταματήσουν να πιάνονται με έναν τόσο αθώο τρόπο?

Είναι  αναγκαίο για το παιχνίδι αυτό κ για τα άλλα παρόμοια που θα έρθουν να νομοθετηθούν περιορισμοί πριν να είναι αργά αλλιώς ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με μια στρατιά από σύγχρονα ζόμπι κ τότε πολύ φοβάμαι ότι θα  ζωντανέψουν τα χειρότερα σενάρια από τα θρίλερ των παιδικών μας χρόνων
Η. Αγγελάκος

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτισμικά
Αρέσει σε %d bloggers: