Αρχική > Εποικισμός-Λαθρομετανάστευση > «Όχι στο μουσουλμανικό τέμενος από τον μητροπολίτη Χίου: Επίθεση σε βουλευτές.»

«Όχι στο μουσουλμανικό τέμενος από τον μητροπολίτη Χίου: Επίθεση σε βουλευτές.»

17/08/2016

Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΟ Μητροπολίτης Χίου Μάρκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Επίθεση κατά κυβέρνησης και βουλευτών που στήριξαν τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και όχι μόνο, εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Από άμβωνος στις ημέρες του εορτασμού του Δεκαπεντάυγουστου αλλά και στη συνέχεια ο μητροπολίτης ξεσπάθωσε εναντίον του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, των προσφύγων, για τους οποίους είπε, πως «δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες» ενώ επιτέθηκε και στον από 30ετίας θεσμοθετημένο πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους, «Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Χίου «Πολίτης», κύκλοι των δύο βουλευτών Χίου κ. Μηταράκη και Μιχαηλίδη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. «Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο Μητροπολίτης», σημειώνονταν σε δηλώσεις στην Χιώτικη εφημερίδα στην οποία τονίζονταν επίσης πως «είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις συναντήσεις με το Μητροπολίτη».

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο μητροπολίτης, απάντησε στους Χιώτες βουλευτές με μια Ευαγγελική ρήση. «Πάς όστις ομολογήσει εν εμοί έναντι των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν τοις ουρανοίς. Όστις δ’ αν αρνήσηται με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτών καγώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν τοις ουρανοίς».

17/08/2016 13:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σ. Μπαλάσκας
Λέσβος

http://mignatiou.com/2016/08/ochi-sto-mousoulmaniko-temenos-apo-ton-mitropoliti-chiou-epithesi-se-vouleftes/#more-148183

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: