Αρχική > Οικονομία, οικονομικά, πολιτική οικονομία, Περιβάλλον, οικολογικά θέματα > «Ο Δήμος που έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια.»

«Ο Δήμος που έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια.»

20/09/2016
Ο Δήμος που έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια

Οι αστικοί οπωρώνες, ιδιαίτερα για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ακραίας φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας θα έδιναν σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να φάνε δωρεάν.

«Ναι» στην αστική δενδροκομία είπε  πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Το τελευταίο διάστημα μπολιάστηκαν οι νεραντζιές στις γειτονιές της πόλης προκειμένου, σε λίγο καιρό, να δώσουν δωρεάν λεμόνια στους κατοίκους.

Διαβάστε επίσης:

Σε αυτές τις 5 πόλεις μπορείς να φας δωρεάν από αστικούς οπωρώνες!

http://www.enallaktikos.gr/ar25520el-o-dimos-poy-ekane-to-aytonoito-mpoliase-tis-neratzies-tis-polis-gia-na-dwsoyn-lemonia.html

Advertisements
 1. Τάσος Κοταράς
  23/09/2016 στο 09:45

  Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα και στο αρχικό site. Ανατρέξτε για να δείτε και το τι λέει ο Δήμος Κορυδαλλού για το ίδιο θέμα:

  Ο Δήμος Κορυδαλλού τα λέει πολύ εύστοχα. Αμάν πια με τον λαϊκισμό που μας περιβάλλει. Η λεμονιά κύριοι, με ένα χιονάκι θα μας αποχαιρετίσει… και άντε να ξαναφυτέψεις… μέχρι να μεγαλώσει θα αγκυλώνεσαι στα αγκάθια. Και τέλος πάντων λίγη λογική δεν υπάρχει; Η πείνα θα καταπολεμηθεί με λεμόνια; Και ποιός θα ελέγχει αν θα τα μαζεύουν οι φτωχοί και όχι ο κάθε παραστικός; Πόσο σανό μπορούμε να φάμε πιά; (είναι απίστευτο το πόσοι πολλοί τσίμπησαν). Αν ήθελα να βγω και εγώ δήμαρχος, θα εξήγγειλα τη φύτευση βελανιδιών που μπορούν οι φτωχοί να κόβουν και να φορτώνουν τις σόμπες τους τον χειμώνα. Και τον Εθνικό Κήπο να τον αποψιλώσουμε για τον ίδιο σκοπό, και στον χώρο που θα ανακτηθεί, θα βάλουμε κοντέινερς για τους άστεγους. Ωραία ιδέα ε; (Δεν κατάλαβα, δεν νοιάζεστε για τους φτωχούς;)

 2. 20/09/2016 στο 19:06
  • 29/09/2016 στο 13:10

   Και οι νερατζιές έχουν αγκάθια.

   • 29/09/2016 στο 20:54

    Τα αγκάθια αναφέρθηκαν σαν ένα μόνο από τα προβλήματα, και ίσως όχι το πιο σημαντικό. Τι γίνεται όμως με την ευπάθεια των λεμονιών στις καιρικές συνθήκες; Πώς αποτιμάται ο κίνδυνος να καταστραφεί το δέντρο (έστω και μόνο αισθητικά) από μια αποτυχημένη παρέμβαση; Οι παλιοί και ίσως σοφότεροι (και σίγουρα φτωχότεροι) Αθηναίοι γιατί δεν σκέφτηκαν ποτέ να φυτέψουν οπωροφόρα δέντρα; Τελικά αξίζει τον κόπο όλη αυτή η ιστορία ώστε κάποια πένητες να έχουν πρόσβαση σε όσα λεμόνια θα περισσέψουν από την άναρχη αποκομιδή από τον κάθε περαστικό; Μου φαίνεται περίεργο που κανείς δεν σχολιάζει το γεγονός ότι ο πεινασμένος το τελευταίο που έχει ανάγκη είναι λεμονιές. Και ότι επίσης κανείς δεν πρόκειται να φροντίσει ώστε να επωφεληθούν οι πραγματικοί «δικαιούχοι».
    Λοιπόν αυτή είναι άλλη μια ανόητη και άσκοπη παρέμβαση που γίνεται μόνο και μόνο για λόγους προβολής του δημάρχου σε ένα περιρρέον κλίμα άκρατου λαϊκισμού, χωρίς κανένα ίχνος ουσίας. Αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον να καταπολεμηθεί η φτώχεια, αυτό μπορεί να γίνει όχι πετώντας λεμόνια (ας αγοράσει ο Δήμος λεμόνια και να τα μοιράζει τότε με δελτίο), αλλά εφαρμόζοντας προγράμματα επιμόρφωσης, ή δημιουργώντας δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: