Αρχική > Πολιτική > «ΟΠΑΕΠ: Πρόταση δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης για το τραγικό δυστύχημα της 16ης Αυγούστου και την πρόληψη μελλοντικών.»

«ΟΠΑΕΠ: Πρόταση δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης για το τραγικό δυστύχημα της 16ης Αυγούστου και την πρόληψη μελλοντικών.»

21/09/2016

Μονή Ατύχημα

ΟΠΑΕΠ

Κύριε Δήμαρχε, κυρία και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι των συλλόγων, αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, της Αίγινας.

Το πρόσφατο τραγικό ναυτικό δυστύχημα στο νησί μας την 16η Αυγούστου τ.έ., πέραν της απόδοσης των προσωπικών ευθυνών που αφορά στην Δικαιοσύνη, κατέθλιψε τις σκέψεις μας και στιγμάτισε το νησί μας.

Με εφαλτήριο τον σεβασμό, με τον οποίο ομόφωνα, όλοι οι παριστάμενοι αποδώσαμε τιμή στα αδικοχαμένα θύματα κατά την δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. με ενός λεπτού σιγή, εισηγούμαστε να επεξεργαστούμε επιπλέον δράσεις. Που είτε θα αποτρέψουν παρόμοιες ή και χειρότερες επαναλήψεις στο μέλλον είτε θα αποκαταστήσουν το περιβάλλον της ασφαλούς διέλευσης και παραμονής των κατοίκων και των επισκεπτών της Αίγινας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμφωνήσουμε να προτάξουμε ως εξαιρετικά κρίσιμη και αποφασιστική την κοινωνική συμμετοχή, με την κατάρτιση, την ευαισθητοποίηση και παρέμβαση του πολίτη είτε ως δημοσίου υπαλλήλου είτε ως ιδιώτη, επιχειρηματία ή καταναλωτή του τουριστικού προϊόντος της Αίγινας. Και αντί όλοι μας να βρεθούμε άβουλοι μέτοχοι καταστάσεων και συνεπειών διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας, έντρομα θύματα ή ανήμποροι θεατές, να συμβάλουμε στην πρόληψη και αποτροπή τρομακτικών γεγονότων όπως αυτό στη Μονή.

Μήπως λοιπόν η προκήρυξη πανελληνίου διαγωνισμού για την δημιουργία γλυπτού μνημείου και εμβλήματος συνείδησης και προτροπής, της «Κοινωνικής Ευθύνης», που να αγκαλιάζει τα μέχρι τώρα θύματα ατυχημάτων και να προστατεύει τα μελλοντικά. Μήπως και η διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού έκθεσης ιδεών στο Λύκειο, με θέμα της «η κοινωνική ευθύνη στα ατυχήματα». Θα συνεισέφεραν στον σκοπό της προστασίας και αυτοπροστασίας του πολίτη και του νησιού μας;
Προσβλέπουμε στην καλή γνώμη και συμβολή όλων.

Oμάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική

http://www.aeginapress.gr/

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτική
Αρέσει σε %d bloggers: