Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > «Σιζόπουλος: “Να υπερβούμε διαφωνίες και να στηρίξουμε τον ΠτΔ για να αποφύγει λάθη”.»

«Σιζόπουλος: “Να υπερβούμε διαφωνίες και να στηρίξουμε τον ΠτΔ για να αποφύγει λάθη”.»

06/10/2016

Sizopoulos-Anastasiades

Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να υπερβούν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις και να στηρίξουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την κρίσιμη φάση του Κυπριακού, ώστε να αποφευχθούν λάθη και να αντιμετωπιστούν τυχόν κίνδυνοι, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, και ερωτηθείς αν θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε ενδεχόμενη μετάβαση του στο εξωτερικό για συζήτηση του κεφαλαίου του εδαφικού, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως είναι πάρα πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα πρέπει προηγουμένως να αναμένουμε, να δούμε την πορεία των συνομιλιών πού θα καταλήξει και αν και εφόσον υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, τότε θα το συζητήσουμε με υπευθυνότητα και θα τοποθετηθούμε, είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διαβεβαίωσε πως παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες υπάρχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε σε θέματα ουσίας είτε σε θέματα διαδικασίας, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο και σημαντικό σημείο. “Ο δρόμος προς την ολοκλήρωση μιας ενδεχόμενης συμφωνίας επίλυσης του Κυπριακού για τη δική μας πλευρά δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα”, είπε.

Σημείωσε πως είναι ένας δρόμος με κινδύνους και παγίδες και γι αυτό οφείλουν όλοι να υπερβούν των όποιων διαφορετικών απόψεων και αντιθέσεων και να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο να αποφύγει ενδεχομένως λάθη και να αντιμετωπίσει με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια αυτούς τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

“Αυτό θεωρούμε ότι είναι όχι απλώς μια πολιτική υπευθυνότητα αλλά μια πατριωτική στάση την οποία η ΕΔΕΚ ανέκαθεν τήρησε και θα συνεχίσει να τηρεί”, είπε, και κάλεσε παράλληλα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να είναι πολύ προσεκτικός και να αξιοποιεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο κ. Σιζόπουλος επεσήμανε, τέλος, πως ακόμα και οι όποιες διαφωνίες των κομμάτων, από τη στιγμή που προβάλλονται με ευπρέπεια και στοιχειοθετημένες, όχι μόνο δεν αποτελούν υπονόμευση της προσπάθειας του Προέδρου αλλά αντίθετα ενισχύουν και τη διαπραγματευτική του θέση και την επιχειρηματολογία του αρκεί ο ίδιος να τις αξιολογήσει σωστά και να τις αξιοποιήσει όπως πρέπει.

ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ

Κύριε Σιζόπουλε, πού πήγε το ‘απεταξάμην την διζωνική’; 

Ακούσαμε σήμερα (5.10.2016) δύο ειδήσεις που ξεχωρίζουν. Η μία είναι δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζεται “να άγεται και να φέρεται” από την τουρκική πλευρά, της οποίας οι σχεδιασμοί φαίνεται να υλοποιούνται. Έχει απολέσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στις διαπραγματεύσεις και έχει καταστεί ουραγός των εξελίξεων.

Η δεύτερη είναι από τον ‘αντιδιζωνικό’ Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος εξερχόμενος από το γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης δήλωσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να υπερβούν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις και να στηρίξουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την κρίσιμη φάση του Κυπριακού, ώστε να αποφευχθούν λάθη και να αντιμετωπιστούν τυχόν κίνδυνοι. Αυτό θεωρούμε ότι είναι όχι απλώς μια πολιτική υπευθυνότητα αλλά μια πατριωτική στάση την οποία η ΕΔΕΚ ανέκαθεν τήρησε και θα συνεχίσει να τηρεί”, είπε, και κάλεσε παράλληλα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να είναι πολύ προσεκτικός και να αξιοποιεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις πολιτικές δυνάμεις.

Μα τι συμβαίνει στη χώρα του παραλόγου και της μπανανίας. Πού πήγε άραγε το ‘απεταξάμην την… διζωνική’ του κ. Σιζόπουλου που πέρσι έκανε άνω κάτω την ΕΔΕΚ, και τώρα βρέθηκε με 180ο μοίρες στροφή στο διζωνικότατο και βάλε πλευρό του Προέδρου Αναστασιάδη για λόγους … πατριωτισμού; Του είπε καθόλου ο Πρόεδρος και οι διαπραγματευτές του και ο εγκάθετος του Αττίλα Ερτογάν ότι εγκατέλειψαν την τουρκο-βρετανική διζωνική και όχι μόνο και διαπραγματεύονται ενιαίο κράτος;  Ακόμα σήμερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρουσιάζεται  “να άγεται και να φέρεται” από την τουρκική πλευρά!

ΦΑΝΟΥΛΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Σιζόπουλος: “Να υπερβούμε διαφωνίες και να στηρίξουμε τον ΠτΔ για να αποφύγει λάθη”

Advertisements
Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό
Αρέσει σε %d bloggers: