Αρχική > Διεθνή > «Ξανά στο παιχνίδι ο Τραμπ …»

«Ξανά στο παιχνίδι ο Τραμπ …»

11/10/2016

Image result for Τραμπ Κλίντον

Του Δημήτρη Ρομποτή

Χτες βράδυ νίκησε ο Τραμπ και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια! Για έναν υποψήφιο του οποίου η εκστρατεία βρισκόταν υπό διάλυση, πολλοί μάλιστα από το ίδιο του το κόμμα τον καλούσαν να παραιτηθή, η εμφάνισή του στην τηλεμαχία επιβεβαίωσε γιατί έφτασε εκεί που έφτασε, ένα βήμα πριν τον Λευκό Οίκο. Ψύχραιμος και χωρίς καμία απολογητική ή αμυντική διάθεση μπήκε στο παιχνίδι κι’ άρχισε τα χτυπήματα εκεί όπου ακριβώς πονάει περισσότερο η αντίπαλός του. Για την ακρίβεια, ο Τραμπ έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια, αφού σε απάντηση του θορύβου που έγινε για τη μαγνητοσκοπημένη συνομιλία του και τα χυδαία σχόλια όσον αφορά στις γυναίκες, είχε καλέσει στον χώρο της τηλεμαχίας υποτιθέμενες ερωμένες του Μπιλ Κλίντον και μία γυναίκα η οποία είχε βιαστεί από κάποιον γερουσιαστή όταν ήταν 12 χρονών και η κ. Κλίντον ήταν συνήγορος υπεράσπισής του και είχε μάλιστα σχολιάσει την περίπτωση με πολύ απαξιωτικό τρόπο για τη 12άχρονη. Έτσι, μιάμισυ ώρα πριν αρχίση η τηλεμαχία όλοι μιλούσαν για τους Κλίντον, αφήνοντας κατά μέρος τον Τραμπ και τον υποτιθέμενο μισογυνισμό του.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μπορεί να είναι άσχετος στα περισσότερα θέματα, δεν είναι όμως ηλίθιος και ξέρει πολύ καλά πώς δουλεύει το παιχνίδι της δημοσιότητας ή καλύτερα οι “σόου μπίζνες”. Αυτό φαίνεται να το ξέχασε η Χίλαρυ χτες βράδυ, η οποία εμφανίστηκε με έναν αέρα ανωτερότητας και έδειξε να περιφρονή τον αντίπαλό της, μέγα λάθος, αφού για αλαζονία κατηγορεί κυρίως τους συστημικούς και την ίδια ο Τραμπ και οι οπαδοί του, για τους οποίους ήδη η κ. Κλίντον έχει μιλήσει απαξιωτικά.

Ο Τραμπ ξαναμπήκε στο παιχνίδι και το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση. Ισοφάρισε την ήττα του πρώτου “ντιμπέιτ”, ερχόμενος πάλι στα ίσια με την Κλίντον και απέδειξε εκ νέου “who’s the boss” στα του οίκου του με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένοι στους ψηφοφόρους του οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές και βουλευτές οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να τον ξεφορτωθούν με αφορμή τη συνομιλία περί γυναικών που είδε τη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες.

Είναι ένα είδος “ποιητικής δικαιοσύνης” διότι ο Τραμπ “σερφάρει” στο κύμμα του αρρωστημένου λαϊκισμού που πρώτοι αυτοί, οι “σοβαροί” Ρεπουμπλικανοί, έθρεψαν και βοήθησαν να αναπτυχθή με αποτέλεσμα να γίνη ανεξέλεγκτο, όπως απέδειξε η προκριματική φάση των φετικών εκλογών, όταν ο πλέον συστημικός του κόμματος, ο υιός Μπους, ήταν ο πρώτος που πήρε δρόμο από την εκστρατεία. Και ξέρουν πολύ καλά τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι είτε χάσει είτε κερδίσει ο Τραμπ, το πιο πιθανό είναι αυτοί να παραγκωνιστούν ή και να εξαφανιστούν τελείως αφού η μεγάλη μάζα των Ρεπουμπικανών ψηφοφόρων ήδη τους θεωρεί ριψάσπιδες στην καλύτερη των περιπτώσεων ή προδότες στη χειρότερη. Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Κογκρέσου, τον κ. Ράιαν, ο οποίος προσπαθεί να μας πείση ότι υπάρχει …ολίγον έγγυος! Υποτίθεται ότι βοηθάει τον Τραμπ, αλλά το κάνει μόνο από …υποχρέωση. Προχτές είχε οργανώσει εκδήλωση όπου επρόκειτο να εμφανιστή ο Τραμπ και ο συνυποψήφιός του ο Πένς, αλλά μόλις βγήκε στη δημοσιότητα η τελευταία συνομιλία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, ο Ράιν αποφάσισε να καλέση μόνο τον Πενς! Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν τους ίδιους, διότι οι ψηφοφόροι τους όσο φανατικοί κι’αν είναι δεν σημαίνει ότι έχουν στραβωθεί τόσο πολύ που δεν βλέπουν την κοροϊδία.

Καθόλη τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, αρχής γενομένης από τη φάση την προκριματικών, ο Τραμπ είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης ενός μεγάλου μέρους του αμερικανικού εκλογικού σώματος. Κι’όσοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι με τις επιτυχίες του είναι είτε υποκριτές ή άσχετοι που ζούνε στη δική τους πραγματικότητα, όπως δηλαδή κάνουν και οι ψηφοφόροι του Τραμπ. Οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει and the shit is about to hit the fan!

http://neohellenika.com/?p=1129

Advertisements
Κατηγορίες:Διεθνή
Αρέσει σε %d bloggers: