Αρχική > Πολιτική > Σχετικά με ενότητες, συνεργασίες και παρεμφερείς ευχές στην ελληνική πολιτική σκηνή, σήμερα.

Σχετικά με ενότητες, συνεργασίες και παρεμφερείς ευχές στην ελληνική πολιτική σκηνή, σήμερα.

14/10/2016

Το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα μας, εντείνεται ραγδαία. Προγραμματικά η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων ταυτίζεται μνημονιακά υποταγμένη, το ΚΚΕ πορεύεται αυτοαπομονωμένο και η ΧΑ βαρύνεται με εγκληματικό ηθικό μειονέκτημα. Οπότε πρόδηλα τίθεται το ζήτημα εναλλακτικής πολιτικής πρότασης και φορέα της.

Αυτή η πρόταση φυσικά, πρέπει να οδηγεί στην απελευθέρωση της κοινωνίας μας από τα μνημονιακά δεσμά, στην αποκατάσταση της απαραβίαστης ελληνικής ( στην Ελλάδα και στην Κύπρο ) εθνικής κυριαρχίας, στην αναχαίτιση και ανακοπή της κατευθυνόμενης εποικιστικής εισβολής λαθρομεταναστών και προσφύγων. Είναι ένα πλέγμα σωρευμένων λαθών, προδοσιών, καιροσκοπισμών, σε ένα ιστορικό πλαίσιο βαθμιαίας παρακμής, υπό την διαπλεκόμενη κομματοκρατία-πασών των ιδεολογιών-της «μεταπολίτευσης». Που είναι πάρα πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο και βέβαια δυσκολότερα αναστρέψιμο και ανατρέψιμο. Καθότι τυγχάνει και υπολογίσιμης μειοψηφικής εκλογικής στήριξης.

Παρ’ όλα αυτά, τον Ιούλιο του 2015, στο δημοψήφισμα, εκλογικά καταγράφηκε μια ισχυρή, υπέρ-έξω-κομματική αντιμνημονιακή σύμπτωση, άκρως ελπιδοφόρα, καθώς πιστοποίησε την ίδια ισχυρή πολιτική τάση που είχε καταγραφεί και στις εκλογές του Μαΐου 2012. Παρά την προδοσία της από τον Α. Τσίπρα, αυτή λοιπόν είναι η βάση μέσα στην κοινωνία μας που μπορεί να αποτελέσει ένα σταθερό εφαλτήριο. Να όμως που καραδοκεί ο διχασμός και η διάσπαση, με την μορφή του κομματισμού, των αρχηγιών, των ιδεοληψιών. Πλειάδα αρχηγίσκων, προφητών, «Καματεροί», «ανανήψαντες», «πατριώτες» και «επαναστάτες», για πάρτη τους, ιδιοτελείς, υστερόβουλοι, «παρθενογεννημένοι» κομίζουν υποσχέσεις και λειράτα εγώ, σωτηρίας και … αλληλοφαγωμάρας. Η κατάσταση όμως χειροτερεύει αδιάκοπα εδώ και επτά ( 7 ) χρόνια ενώ ορατοί είναι μόνο ιστορικά πρωτοφανείς κίνδυνοι για την ίδια την υπόσταση του νεοελληνικού κράτους.

Ας προσπαθήσουν όσοι μπορούν να έχουν την ευφυία και το ήθος, να προτάξουν το πατριωτικό συμφέρον, το κοινό συμφέρον της κοινωνίας μας, για να συναντηθούν, χωρίς ιδεοληψίες και υστεροβουλίες, σε ένα ελάχιστο αλλά βασικό και απαράβατο πολιτικό πλαίσιο θέσεων εθνικής σωτηρίας. Να συνδιαμορφώσουν την προγραμματική υλοποίησή του, συνοικοδομώντας παραγωγικά την μεταξύ τους εμπιστοσύνη και αποκτώντας την έξωθεν καλή μαρτυρία. Με διαφανείς διαδικασίες, μεθοδευμένης πλατιάς συμμετοχής.

Μήπως και προλάβουμε να ανασυνταχθούμε, ίσως τότε και έτσι να παρέμβουμε στις εξελίξεις. Μπορούμε ορόσημό μας να βάλουμε το 2021;

Νίκος Καραβαζάκης

Δείτε και:

2021

Αργεί ακόμη η ανάστασή μας;

Όταν τα ελληνικά σύνορα βαφτούν με αίμα, ποιοί θα τα «ανοίξουν»;

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»

Advertisements
Κατηγορίες:Πολιτική
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. 01/01/2018 στο 19:11
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: