Αρχική > πολιτική οικονομία > «Το μεγάλο και επαναλαμβανόμενο λάθος του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών Θεσμών με την Ελλάδα.»

«Το μεγάλο και επαναλαμβανόμενο λάθος του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών Θεσμών με την Ελλάδα.»

10/12/2016

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Επί μακρόν γίνεται συζήτηση για τα λάθη του προγράμματος στην Ελλάδα και τις ευθύνες των διεθνών σχηματισμών σε σχέση με αυτά. Δυστυχώς (και) αυτή η συζήτηση γίνεται σε εντελώς λάθος βάση. Βασίζεται σε λανθασμένες παραδοχές και προφανώς καταλήγει στην εξαγωγή εντελώς ατυχών συμπερασμάτων. Ας τα πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

1. Την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας μας (συνεχίζουν να) έχουν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, αυτές που επιλέγουν οι Έλληνες πολίτες που προσέρχονται στις κάλπες. Οι κυβερνήσεις μας συνεπώς είναι οι πρώτες και οι τελευταίες υπεύθυνες για την επίλυση των προβλημάτων εντός της χώρας μας και κανείς από τους εξωτερικούς συμβούλους / χρηματοδότες, που παρέχουν τεχνική βοήθεια και χρηματοδοτική στήριξη δεν μπορούν να θεωρούνται συγκρίσιμοι ως προς τις ευθύνες τους με τους ντόπιους κυβερνώντες.

2. Χωρίς να θέλω να απαξιώσω τις τεχνικές γνώσεις των συμβούλων και την αξία των γενικών αρχών και κατευθύνσεων που καλούνται να παράσχουν, δεν γνωρίζω να υπάρχει χώρα στον κόσμο που να ανέπτυξε βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης μέσω «συνταγής» που της δόθηκε από έξω. Ο λόγος είναι απλός: η βιώσιμη ανάπτυξη βασίζεται στη δημιουργική πείνα του ανθρώπινου δυναμικό της χώρας για βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου.

Θα μου πείτε όση δημιουργική πείνα και να υπάρχει τι γίνεται αν δεν υπάρχει τόπος (πλαίσιο); Τι γίνεται αν το περιβάλλον την καταστέλλει αντί να την ενισχύει ή την διοχετεύει σε μη παραγωγικές εργασίες; Τι γίνεται όταν η ενέργεια του ανθρώπινου δυναμικού μιας χώρας αναλώνεται σε … αλλότρια (μικρότερες ή μεγαλύτερες απάτες, αργομισθίες, προσοδοθηρία, συντεχνίες κλπ.);

Και τότε τη απάντηση πρέπει να την δώσει το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Όσο καιρό ο μέσος πολίτης συνεχίζει να πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να πηγαίνει στον αγύριστο αλλά ο ίδιος να είναι σε καλύτερη μοίρα (επειδή έχει τοποθετηθεί στρατηγικά καλύτερα μέσα στο όλο χάλι, επειδή είναι δικτυωμένος, επειδή έχει βρει τον μήνα που θρέφει τους 11, κλπ.) τα πράγματα δεν διορθώνονται. Δεν αλλάζουν προς το καλύτερο γιατί δεν το απαιτούν αρκετά πολλοί και αρκετά επιτακτικά. Όσο το άτομο αρκείται σε ολοένα και χειρότερο βιοτικό επίπεδο μόνο και μόνο επειδή είναι συγκριτικά καλύτερο από αυτό που βιώνουν άλλοι στον περίγυρό του, τόσο επιδεινώνει τη θέση του. Όταν ικανός αριθμός πολιτών πραγματικά θελήσει κάτι καλύτερο κι εντός της χώρας του και συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι εφικτό μόνο στο πλαίσιο κανόνων που να διασφαλίζουν τη μέγιστη διοχέτευση της ενέργειας του ατόμου σε παραγωγικές εργασίες, τότε ναι, θα πρέπει να αναμένουμε ραγδαίες εξελίξεις προς το καλύτερο.

3. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στις ευθύνες της ηγεσίας, η οποία βέβαια δεν είναι παρά καθρέπτης της βάσης. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ποτέ δεν εξήγησαν με σαφήνεια και ακρίβεια τι δεν πήγε καλά στη χώρα. Ποτέ δεν αποσαφήνισαν δημόσια ποιο είναι το πρόβλημα. Ποτέ δεν εξήγησαν στον πολίτη ότι η κρίση της χώρας δεν προέκυψε από μια κακιά στιγμή στην οποία έγινε ένας άτσαλος χειρισμός, ανεξάρτητα αν πράγματι υπήρξαν περίοδοι μετρίως καλύτερων και σαφώς πιο καταστροφικών χειρισμών. Δεν εξηγήθηκε ποτέ στον πολίτη ότι το πρόβλημα της χώρας είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας και αδιάλειπτης πορείας προς την εξασθένιση της παραγωγικής βάσης της χώρας και διαρκούς μεταφοράς ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων από παραγωγικές δραστηριότητες και ανταμοιβή σύμφωνα με το παραγόμενο προϊόν, σε μη παραγωγικές – βοηθητικές δραστηριότητες ή / και αμοιβή σε πλήρη αναντιστοιχία με το παραγόμενο προϊόν. Είναι στην ουσία πρόβλημα κινήτρων και αντικινήτρων για παραγωγή. Είναι πρόβλημα «γηπεδικών συνθηκών». Όταν σε ένα παιχνίδι δεν κερδίζεις παίζοντας καλύτερα αλλά κυρίως μην παίζοντας, μην περιμένουμε να βλέπουμε τους παίχτες να ιδρώνουν τη φανέλα.

Το παραγωγικό μας πρόβλημα είναι πρόβλημα θεσμών. Θεσμών που από την ίδρυση του κράτους δεν ήταν επαρκείς, ωστόσο με συστηματικότητα διαβρώθηκαν περαιτέρω σε ένα εκτεταμένο ευνοιοκρατικό μοντέλο.

Είναι αποτέλεσμα του ότι κάποιοι συμπολίτες μας πληρώνονται για να αργομισθούν, κάποιοι άλλοι συνταξιοδοτούνται στις πιο παραγωγικές τους ηλικίες ενώ άλλοι αμείβονται κατά πολύ περισσότερο από ό,τι αντιστοιχεί στην προστιθέμενη αξία που προσφέρουν. Πώς το καταφέρνουν αυτό; Τους το επιτρέπουν οι «θεσμοί» μας: οι γραπτοί και άγραφοι κανόνες που επικρατούν στη χώρα μας.

Και από πού προκύπτουν τόσα χρόνια τα λεφτά για να πληρώνεται όλη αυτή η διαφορά; Το παραγωγικό μας έλλειμμα επί μακρόν καλύπτεται με δανεικά και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Έναν πακτωλό από δανεικά και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που διαλέγουμε να χρησιμοποιούμε επί δεκαετίες όχι τόσο για να βελτιώνουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες και να αποκαθιστούμε ένα οριζόντιο κι επίπεδο παραγωγικό «γήπεδο» στο οποίο να επιβραβεύεται η πιο χρήσιμη και αποτελεσματική παραγωγική συνεισφορά. Τα χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον για να ζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας σε ένα επίπεδο αναντίστοιχο (υψηλότερο) σε σχέση με την παραγωγική συνεισφορά του. Το πρότυπο του φιλότιμου κι εργατικού Έλληνα έχει με μεγάλη προσπάθεια αντικατασταθεί με το πρότυπο του συμφεροντολόγου ατομιστή που δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό στο να κερδοσκοπεί εις βάρος των υπολοίπων, άλλος με το να πληρώνεται χωρίς να προσφέρει, άλλος με το να εισπράττει υπερβολικά για αυτά που προσφέρει, άλλος με το να φοροδιαφεύγει, άλλος με το να υπερτιμολογεί, άλλος με το να δουλεύει μαύρα αλλά να χρησιμοποιεί τις κρατικές παροχές, ο καθένας όπως μπορεί στο πλαίσιο μας ζούγκλας στην οποία επιβάλει το δίκιο του ο ισχυρότερος ή η ισχυρότερες ομάδες συμφερόντων.

4. Όταν απουσιάζει ένα κοινώς αποδεκτό και αληθινό αφήγημα ως προς την αιτία ενός προβλήματος, είναι απίθανο να σχεδιαστεί – πόσο μάλλον να εφαρμοστεί – οποιαδήποτε λύση του.

Κάπως έτσι ακόμα και σήμερα, παρά τις εναλλαγές κομμάτων στην εξουσία, παρά την επί μακρόν εξελικτική πορεία στη σχέση μας με τους διεθνείς θεσμούς που εμπλέκονται στη κρίση μας κι ελέγχονται για τις δικές τους λάθος εκτιμήσεις και επιλογές, παρά τη διεθνή προσοχή που έχει λάβει το πρόβλημά μας, για το οποίο έχουν κατά καιρούς γράψει καταξιωμένοι ειδικοί, συνεχίζει ως και σήμερα να μην υπάρχει καμία απολύτως ευρέως αποδεκτή πρόταση αντιμετώπισής του, δηλαδή μια πειστική πρόταση που να εξηγεί πώς θα επιτύχουμε την ανάσχεση του παραγωγικού μας ελλείμματος, ώστε να δημιουργήσουμε επιτέλους παραγωγικό πλεόνασμα, δηλαδή ως χώρα να παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες τέτοιου όγκου και ποιότητας που να υπερκαλύπτουν τις οικονομικές μας ανάγκες κι επιπλέον να δημιουργούν πλεόνασμα για επενδύσεις, μείωση των χρεών μας, δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας και αποταμίευση.

Καμία πρόταση για αυτό το ζήτημα. Σύμπτωση; Όχι ιδιαίτερα, καθώς έχει να κάνει με τον ίδιο ακριβώς λόγο που και οι διεθνείς θεσμοί τα έχουν βρει μπαστούνια με το δικό μας θέμα.

5. Οι διεθνείς θεσμοί έκαναν πολλά λάθη, όμως τα σημαντικότερα λάθη τους δεν είναι αυτά για τα οποία επικρίνονται.

Η αλληλουχία των ολέθριων λαθών τους είναι κατά τη γνώμη μου η ακόλουθη:

Αρχικά νόμιζαν επί μακρό ότι το πρόβλημα της χώρας είναι διαχειριστικό. Ότι οι ντόπιες κυβερνήσεις και ιεραρχίες απλώς δεν είχαν τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις και διαχειριστική επάρκεια.

Η εντύπωση αυτή βέβαια δεν προέκυψε τυχαία. Οι ντόπιοι παράγοντες όταν κατάλαβαν ότι το πάρτι τελείωνε έκαναν τους ανήξερους. Π.χ. η κυβέρνηση του υποτιθέμενου εθνικού κεφαλαίου Κώστα Καραμανλή σφύριζε αδιάφορα και απλώς φρόντισε τους δικούς της προ της ένδοξης αποχώρησή της. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ παρέλαβε μια καταρρέουσα κατάσταση δεν παρέλειψε να μοιράσει περί το 1 δις στο τέλος του 2009 ως υποτιθέμενο κοινωνικό μέρισμα επιβάλλοντας έκτακτο φόρο στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από ένα ποσό. Μοίρασε δηλαδή λίγο «λεφτά υπάρχουν» από παραγωγικό πλεόνασμα που δεν υπήρχε, στοχοποιώντας τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις στέλνοντας σήμα στην αγορά ότι το κέρδος είναι εχθρός. Παράλληλα ρώταγε τους ξένους τι πρέπει να κάνουμε για να μας χρηματοδοτήσουν γιατί οι αγορές μας πετάνε έξω. Και φυσικά ζητούσε χρήματα όχι για να χρηματοδοτήσει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά για να συνεχίσει κουτσά στραβά να τα βολεύει. Οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. «Τι θέλετε να κάνουμε για να αναχρηματοδοτήσετε τα δάνειά μας με χαμηλό επιτόκιο και να καλύψετε τα ελλείμματά μας; κι αν μπορείτε να κόψετε κάτι και από αυτά που χρωστάμε θα μας υποχρεώσετε». Κάπου εκεί άρχιζε και τελείωνε η συζήτηση. Κάπως έτσι φθάσαμε στο καλοκαίρι της μεγάλης ντροπής του 2015, με την κορύφωση της απίθανης διαπραγμάτευσης του Τσίπρα που μας έκανε οριστικά διεθνές ανέκδοτο.

Οι διακρατικοί θεσμοί δεν θα έπρεπε να εμπλακούν ποτέ σε τέτοιες συζητήσεις με τους εκπροσώπους μας. Δεν θα έπρεπε ποτέ να αναλάβουν την τεχνική μας βοήθεια. Δεν είχαν απέναντί τους κάποια μπανανία με φύλαρχους σε θέσεις υπουργών. Θα έπρεπε έγκαιρα να καταλάβουν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν ποτέ (πριν τουλάχιστον την κυβέρνηση Τσίπρα) τόσο πρόβλημα τεχνικών γνώσεων και διαχειριστικής επάρκειας, αλλά κυρίως πρόβλημα ανάληψης της ευθύνης για ένα αμαρτωλό παρελθόν με πολιτικό υποκείμενο. Ήταν πάντοτε πρόβλημα αποδοχής ότι το μοντέλο πάνω στο οποίο στήθηκε η πολιτική εξουσία στη χώρα ήταν ένα μοντέλο νομής αδικαιολόγητων και μη βιώσιμων προνομίων. Ένα μοντέλο που υπονομεύει κάθε παραγωγική ανάταξη προς ένα βιώσιμο μοντέλο. Έπρεπε να έχουν καταλάβει έγκαιρα οι θεσμοί ότι το κύριο πρόβλημα της χώρας μας είναι το ίδιο το πολιτικό της κατεστημένο, το οποίο βασίζει την εξουσία του σε κάθε τι που αντιστρατεύεται την υγιή παραγωγή.

Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή το συνειδητοποίησαν. Είναι αδύνατον να μην το κατάλαβαν στην πορεία των πραγμάτων. Όμως ακόμα και τότε υπέπεσαν σε επόμενα λάθη. Πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ενοχές του πολιτικού μας κατεστημένου ώστε να επιβάλλουν έτοιμες συνταγές που θα δουλέψουν. Νόμισαν ότι θα αρκούσε να πιέσουν για ψήφιση κάποιων νόμων, θεωρώντας την εφαρμογή τους περίπου αυτόματη.

Κι εδώ έκαναν λάθος. «Είναι η εφαρμογή, ανόητε», αναφώνησε κάποια στιγμή πολιτικός από τους πλέον αχώνευτους εκτός της χώρας του. Και πάλι όμως κι αυτή η συνειδητοποίηση δεν ήταν αρκετή. Γιατί ακόμα κι αν πίστεψαν ότι πλέον θα μπορούν να επιβάλλουν την εφαρμογή, τουλάχιστον όσων άμεσα τους ενδιαφέρουν, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι λύση στο πρόβλημα δεν μπορούσε να υπάρξει όσο αρμόδιο για την εφαρμογή της είναι το ίδιο το πρόβλημα, δηλαδή το ένοχο πολιτικό μας κατεστημένο.

Άρα πάλι λάθος. Γιατί πίστεψαν ότι οι διαχειριστικοί κανόνες θα οδηγήσουν τους διαχειριστές να αυτοακυρωθούν. Είναι ποτέ δυνατόν; Υπάρχει ποτέ περίπτωση το πολιτικό μας κατεστημένο να αυτοκτονήσει;

6. Η λύση περνάει μέσα από τους πολίτες. Δεν ξέρω αν οι διεθνείς θεσμοί ενδιαφέρονται ακόμα για την επίλυση του προβλήματός μας. Είναι πολύ πιθανό να μας έχουν βαρεθεί. Είναι απολύτως προφανές ότι θα έπρεπε να έχουμε ενδιαφερθεί εμείς οι ίδιοι πολύ περισσότερο και πολύ νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλον.

Όμως έστω και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε προς τη λύση. Μόνο που η λύση δεν έχει να κάνει τόσο με το ποιον πολιτικό θα διαλέξουμε. Η λύση χρειάζεται πολίτες πολύ περισσότερο από πολιτικούς. Αν οι πολίτες χειραφετηθούν οι κατάλληλοι πολιτικοί θα εμφανιστούν.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση απαιτεί άνοιγμα ευκαιριών για υγιείς δραστηριότητες στους πολλούς και ταυτόχρονη κατάργηση κάθε νησίδας ευνοιοκρατίας και προσοδοθηρίας πάνω στην οποία έχει στηθεί το σαθρό οικοδόμημα της χώρας που κρατάει σε λήθαργο τις παραγωγικές τις δυνατότητες. Όμως οι οικονομικές ευκαιρίες, δικαιώματα και ελευθερίες δεν επιβιώνουν αυτόνομα. Μπορούν να αναπτυχθούν και να διατηρηθούν τότε και μόνο αν συνδυάζονται με πολιτικές ευκαιρίες, ευθύνες και δικαιώματα.

Τόσο εμείς οι πολίτες όσο και οι διακρατικοί θεσμοί που μας δανείζουν πρέπει να αναζητήσουμε και να απαιτήσουμε αυτόν τον συνδυασμό. Να πάψουμε να έχουμε τους πολιτικούς σε ρόλο μεσάζοντα. Να τους οδηγήσουμε στον ρόλο του διεκπεραιωτή. Οι ξένοι να διατυπώνουν τις προτάσεις τους δημόσια. Οι Έλληνες να οργανωθούμε σε ομάδες έκφρασης απόψεων, όχι ομάδες νομής εξουσίας, και να διατυπώνουμε δημόσια τις δικές μας προτάσεις. Οι χρηματοδότες να δέχονται να χρηματοδοτούν τη χώρα μόνο εφόσον υπάρχει έγκριση από τον Έλληνα πολίτη απευθείας πάνω σε πειστικά σχέδια, όχι κατόπιν ψήφισης αντιπροσώπων.

Εμείς οι πολίτες να απογαλακτιστούμε από το κράτος και τους πολιτικούς. Δεν χρειαζόμαστε το κράτος «πατερούλη». Χρειαζόμαστε να κατακτήσουμε την ευθύνη των βασικών αποφάσεων. Να είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε με τις συνέπειες των λαθών μας αλλά και την ανάγκη να μαθαίνουμε από αυτά και να τα διορθώνουμε.

Χρειαζόμαστε ένα σύνταγμα όπως της Ελβετίας, όπου όλα τα μεγάλα αποφασίζονται από τους πολίτες ενώ για τα μικρότερα οι πολίτες έχουν ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να ανακαλέσουν την εντολή αντιπροσώπευσής τους από τους πολιτικούς. Χρειαζόμαστε ένα άνοιγμα σε κάθε παραγωγική ευκαιρία χωρίς ειδικά προνόμια εκμετάλλευσης της μιας κοινωνικής ομάδας από την άλλη. Το ένα δεν πρόκειται να σταθεί χωρίς το άλλο.

Το παραγωγικό μας αδιέξοδο μπορεί να εκριζωθεί μόνο αν κοπεί και η πολιτική του ρίζα. Υπάρχει όμως επάρκεια ωριμότητας και συνειδητοποίησης από τον πολίτη για να αναλάβει τις ευθύνες του, ή προτιμά να συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τους πολιτικούς; Είναι διατεθειμένος να απαιτήσει και να αναλάβει αυτά που του αναλογούν, στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής χώρας;

Ως τώρα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον εκάστοτε φέρελπι αυτόκλητο σωτήρα. Όταν οι παραπάνω προϋποθέσεις αυτογνωσίας εμάς των πολιτών εκπληρωθούν, τότε θα δούμε τη χώρα μας να προοδεύει.

Advertisements
 1. 10/12/2016 στο 12:53

  [95] http://WWW.Δι -Νε -Του…. μαλάκα ΞΕΦΤΙΛΕΣ.news.tzinis.gr
  Σατυρικά, επιθετικά, αντικειμενικά, και αντιγραφειοκρατικά.

  Με όλη την εκτίμηση, (που σας έχω Πέτρο Γιώργο ΚώσταΧρήστο) είστε μαλάκες!!

  ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;;; Οι σύμβουλοι!!!

  Στο τι μας χρησιμεύουν τότε ο πρωθυπουργοί;;; Όταν οι σύμβουλοι τους είναι ποιο μάγκες από αυτούς, αν είναι.

  Ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο με τρόπο χωρίς κόπο; -Οι σύμβουλοι! Τότε γιατί δεν κάνουμε πρωθυπουργό έναν σύμβουλο να καθαρίσουμε, θα μας βγαίνει και φθηνότερα και μπορεί να είναι ένας κοινώς μπακάλης και όχι οικονομολόγος με πανεπιστήμια ντοκτορά κλπ.…. Οι πρωθυπουργοί και σύμβουλοι, μας έφεραν σε αυτά τα χάλια με το μνημόνιο και το Δι-Νε-Του.…!!! Από Ρυμουλκούμενους πρωθυπουργούς!! Αυτοκινούμενος δεν εμφανίστηκε ακόμα…..

  Σε όλα ΝΑΙ; Δεν υπάρχει και ένα ΟΧΙ;; -Μας τελείωσε το 1940!

  =Δεν έχει σημασία αν είσαι εγγράμματος ή αγράμματος, αλλά αν είσαι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ σε ευρύ πεδίων γνώσεων και αυτοκινούμενους, και όχι ρυμουλκούμενος ή ξενόδουλος πουλημένος κλπ.

  =Οι κυβερνώντες έχουν: Συνέπεια στην Ασυνέπεια…

  =Ρήση του Βολταίρου: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.»

  =Και η δικιά μου. Όλοι έχουν το δικαίωμα να πουν την γνώμη τους, ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν έχει το δικαίωμα να την

  Ε Π Ι Β Α Λ Ε Ι έστω και αν είναι θεός, ή έχει δίκαιο.

  ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

  ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ………

  Επενδύσεις ΜΟΝΟΝ από έλληνες το ανώτερων δυνατόν, σε ξένους μόνον όταν δεν είναι εφικτό από Έλληνες.

  ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ. (Υπερτίμηση του παραλόγου).

  Μέσα στην βουλή των ανικάνων μιλήσει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, (του Δι -Νε -Του…..) Ντομινίκ Στρος Καν. Και δώσει εντολές στα ανθρωπάκια και ξεφτιλίσθηκαν μέσα στη βουλή…. Λόχος προσοχή ειμί επίκυψη. Ειμί ανάπαυση, εμπρός μαρς κάτω τα κεφάλια…….

  Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι για μαλάκες, απαιτείτε γωνιακή σ–ένεση.

  Τα έσοδα μας καλύπτουν τους τόκους από το χρέος μας;; Αν ναι βλέπω εκατονταετίες. Αν όχι τότε σας βλέπω πεθαμένους.

  Παγκόσμια οικονομική κρίση έχουν οι *Μ οικονομολόγοι των κυβερνήσεων. Όταν δεν έχουν φυσικές καταστροφές, σεισμούς θεομηνίες πολέμους, ή οικονομικούς πολέμους κλπ.
  ΕΛΕΓΑ ΤΟ: 1)=1982. 2)=29/8/2002 κλπ.

  Δ Ι Κ Α Ι Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Ή Δ Ι Κ Τ Α Τ Ο Ρ Ι Α -Τ Ο Υ -Δ Ι Κ Α Ι Ο Υ. (Δ.τ.Δ) (Μανιφέστο).

  ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΠΟΙΗΣΗ

  ΚΡΑΤΟΥΣ, (ή και του κόσμου). Βλέπε: http://users.otenet.gr/~tzinis/pernondinon.htm

  Διεθνές φαινόμενο οι *Μ-βλακείες των οικονομολόγων……

  =Τα ξένα κράτη έχουν εξωτερικό χρέος πάνω από ότι η Ελλάδα ( πχ. Αγγλία 400% )του ΑΕΠ….. Και ποιο σας είπε ότι

  τα ξένα κράτη δεν έχουν οικονομολόγους *Μ-βλάκες;; Απλός προηγούμαστε ως ΕΛΛΗΝΕΣ…..

  =Θεωρώ προκαταβολικά τους οικονομολόγους άχρηστους *Μ κλπ. όταν συζητούν για ΓΕΝΙΚΗ υποτίμηση της δραχμής ή του ευρώ κλπ. και όχι ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΕΞΑΓΩΓΙΜΑ.

  = Γιατί να κάνετε ΓΕΝΙΚΗ υποτίμηση; Και δεν κάνετε ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ πχ. 30% Μη μου πείτε ότι δεν γίνονται τέτοια πράγματα, όταν για το συμφέρον τους άλλα κράτη κάνουν επεμβάσεις, χούντες, παραβιάζουν σύνορα κρατών και κόβουν το ψωμί των λαών για εξοπλισμούς κλπ. χωρίς καν να κρατούν τα προσχήματα, (και θα μου πείτε πως δεν γίνεται;).

  1) Δεν πρέπει να βγούμε από το ευρώ θα αρχίσουν οι υποτιμήσεις και θα αυξήσουμε την φτώχια μας. Αν είναι «απαραίτητο»

  ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΕΞΑΓΩΓΙΜΑ……….

  2) ΠΡΟΣΟΧΉ ΠΡΟΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ, ΜΕΛΕΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ. Γιατί θα είστε συνυπεύθυνοι σαν τους μέχρι τώρα *Μ κυβερνώντες από την χούντα και μετά. Βλέπε: http://tzinis.blogspot.com/2010/03/85.html

  =Όταν αυξάνετε τα κέρδη των εργατών ζημιώνουν οι εργοδότες, όταν αυξάνετε τα κέρδη των εργοδοτών ζημιώνουν οι εργάτες. Αυτός ο πόλεμος πρέπει, βάση της λογικής να εξισωθεί. Βλέπε: http://users.otenet.gr/~tzinis/pernondinon.htm

  =ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ: Όταν ένας αγράμματος μ-βλάκας «οικονομολόγος» υποδεικνύει τη πρέπει να κάνουν οι οικονομολόγοι, τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο.

  Τι δουλεύει σωστά σε αυτή τη χώρα, εκτός από τα λαμόγια τους

  κλέφτες τους απατεώνες και τους *Μ-βλάκες;;;

  =Μας κυβερνούν εταιρίες εντίμων καθαρμάτων. Και σου λένε: Δεν μπορούν να δουν την χώρα να καταστρέφετε, ποιοι, αυτοί που την κατέστρεψαν!

  =Ζούμε μέσα σε μια περιρρέουσα στρατόσφαιρα πολιτικής ανικανότητας και ρεμούλας.

  =Διεθνή παγκόσμια *Μ οικονομολόγοι ή λαμόγια μας έφεραν στην οικονομική κρίση χωρίς κρίση.

  =Υπάρχει συνωστισμός από *Μ-βλάκες, αμόρφωτους κλπ. που τους βρήκες κ. Παπανδρέου και μας κυβερνούν;;

  =Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, είναι κώνειο, για *Μ. οικονομολόγους.

  =Οι οικονομολόγοι του κράτους έχουν αξία όσο ένα κομπιουτεράκι των τεσσάρων πράξεων, 1.5 Ευρώ.

  =Οι οικονομολόγοι του κράτους ισούνται μα άσχετους «επιστήμονας»

  =Να μασούμε 299 κομπιουτερακιά των 4 πράξεων και να τα δώσουμε στους κυβερνώντες. Και ένα του αρχηγού που να έχει και τετραγωνική ρίζα για να βρίσκει τους Μαλάκες στο τετράγωνο που έχει.

  =Πολύ αλλόκοτο να υπάρχει νόμπελ οικονομίας, και βραβεύουν οικονομολόγους άχρηστους *Μ κλπ. *(ΕΕΕ) Για αυτούς που έφεραν την ανθρωπότητα σα αυτά τα χάλια με το μνημόνιο και το Δι-Νε-Του.……!!!

  =Τα μεγαλύτερα «καθάρματα» της οικονομίας: Βάλτε ξανά ΟΛΟΥΣ, τις Κυβερνήσεις ΔΑΝΙΚΩΝ, τους αποτυχημένους που βούλιαξαν την Ελλάδα, να την ΞΕΝΑ ΣΩΣΟΥΝ!! Παπανδρέους Μητσοτάκηδες Καραμανλήδες Σημίτηδες Τζοχατζόπουλους Γ. Αλογοσκούφηδες Γ. Παπακωνσταντίνους Γ. Παπαντωνίους κλπ. ανίκανους και «μαφίες».

  *Μ-βλακείες γονέων παιδεύωσει τέκνων: Οικονομολόγοι του θανάτου….

  =Πρωθυπουργός: Η οικονομία πάει καλά…. Ρε μπας και είμαι μ-βλάκας και δεν το ξέρω;

  =Χρηματιστήριο: Θυμάστε που μας παραμύθιαζε ο κ. Σημίτης ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέπτης της ελληνικής οικονομίας που τάχατες ανθούσε; Θυμάστε που με το παραμύθι αυτό εκμαύλισε (εκπόρνευσε) τους μισούς Έλληνες στον καιάδα του ΧΑΑ κι έχασαν το βιος τους; Και άλοιι αυτοκτόνησαν κλπ. Βλέπε τι έλεγα εγώ: http://users.otenet.gr/~tzinis/pernondinon.htm

  =Ποίημα, ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ. (Σελ. 08) (Υπερτίμηση του παραλόγου). http://users.otenet.gr/~tzinis/piimata.

  =Όταν κατορθώσουν να ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ οι ανίκανοι το θεωρούν ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ τι να πεις στους ξεφτίλες; ΑΙΣΧΟΣ *Μ

  =Το κράτος που δεν το κυβερνούν *Μ-βλάκες δεν πρέπει να έχει χρέος, αλλά ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ή ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Και όχι να δουλεύει με δανικά επί δεκαετίες που κάποτε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ… (ο λαός). Χρεοκόπησαν ακόμα και το χρέος οι ξεφτίλες.

  =Αναδιαπραγμάτευση μέχρι 40% λιγότερο το χρέος;; Αν αληθεύει γιατί δεν το κάνουν;;;;;;;;;

  =Μας εξασφάλισαν την ομαλή λειτουργία της αναμελιάς με τον στρατηγικό επενΓδυτή το Δι-Νε-Του.……*Μ

  =Διανοητικοί μαλάκες, αγαθοί μακάριοι, ή πονηροί. Είμαι διανοητικός αδιανόητος…

  =Ο ζοχάδας: Με ζοχαδιάζει κάποιος όταν έχει σχήμα ανθρώπου και λόγο εγωισμού μορφώσεως συμφέροντος νοοτροπίας συμπεριφέρεται σας ζώο.

  =Ψεύτες και κλέφτες πολυτελείας. Ελλάδα: Παράδεισος της ψευτιάς των κλεπτών των λιστών και των απατεώνων, των τελευταίων αιώνων.

  =Τα πτώματα (κόμματα) έχουν προεξοφλήσει τις επιχορηγείες (δανικά) μέχρι το 2016. Και οι *Μ-βλάκες περιμένουν τα οικονομικά του κράτους να τα βελτιώσουν!!!

  =Όσο ποιο μεγάλο βαθμό έχουν στην ιεραρχία και δουλεύουν με δανικά τόσα ποιο μεγάλοι *Μ-βλάκες είναι.

  =Οι πελιτικάντιδες όλα τα αγοράζανε σε διπλάσιες τιμές για να παίρνουν αυτοί και τα κόμματα τις μίζες, οι προδότες.

  =Δεν έπρεπε να είχαμε έλλειμμα, αλλά «320» δις ευρώ πλεόνασμα, και θα σ’ έλεγα για τους ξένους *Μ

  =Μη λέτε ανοησίες σε ανόητους, δεν έχουν νόημα. Η ευγένεια είναι για τους ανθρώπους, τα γαϊδούρια δεν την καταλαβαίνουν…

  =Η ΝΔ έφυγε νύχτα με το φως της ημέρας. Και το ΠΑΣΟΚ μέρα με πλήρες μεσάνυχτα.

  =Εντιμότατοι και ηθικοί απατεώνες. Γίνεται; Βεβαίως βεβαίως του Θεμιστοκλέους και ψωραλέους.

  @ Όποιος δεν καταγγέλλει τους ψεύτες και τους απατεώνες, είναι και αυτός ψεύτης και απατεώνας. Επειδή τους καλύπτει.

  =ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ληστρικά επαγγέλματα ΥΓΕΙΑ κλπ. να τεθούν εκτός εμπορίου. Να κρατικοποιηθεί η υγεία και να βγει εκτός και καπιταλισμού.

  =Το αισχικό αίσχος όλων των αισχών εσχάτως. Να καταργηθούν οι προμηθευτές και να πηγαίνει ένας μη *Μ στο εργοστάσιο στην φαρμακοβιομηχανία και να τους λέγει «ΠΕΣΤΕ» θέλω δέκα χιλιάδες από αυτό, 20 από αυτά 50, χιλ, από ετούτα 100 από το άλλο κλπ. κλπ. Που θα βρεθεί όμως ο μη μαλάκας για να το κάνει!!! ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ 300.

  =Ποιοι μαλάκες μας κυβερνούσαν μέχρι τώρα::: και άφηναν να λεηλατούνται τα νοσοκομεία με τις προμήθειες υπερτιμημένες

  700 τις % ;;; Να στοιχίζει 5, και να το πληρώνει ο μαλάκας Έλληνας 42 .

  =Αρρωστήσατε την υγεία το Ε.Σ.Υ. δοξάστε τους, *Μ ψηφοφόροι που τους ψηφίζατε.

  =Να κρατικοποιηθεί η υγεία και να βγει εκτός και καπιταλισμού. Ληστρικά επαγγέλματα: Νοσήλια 5 εκατομμύρια δραχμές την ΗΜΕΡΑ!!!

  =Να τα αποτελέσματα όταν η κίνησης του αίματος γίνετε μέσον των αιμοβόρων αγγείων. Οι γιατροί είναι για να σώζουν ζωές, ή για να τα οικονομούν; -Και τα δύο.

  =Ποιοι είναι ποιο *Μ, αυτοί που πουλούν μια βιομηχανία, μια εταιρία (πχ. ΟΤΕ με κέρδη κλπ.) στους ξένους ή αυτοί που την αγοράζουν;;;;; ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗΣ ΟΛΕΣ ΨΟΦΊΜΙΑ για να καλύψετε τις κλεψιές σας.

  =Πουλήστε τα ΟΛΑ, Τσοβόλα δώσε τούς ΦΟΛΑ, Η ΜΟΝΗ λύση εδώ και τώρα, που έμεινε στη χώρα!

  =ʼλλοι είναι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γιατί ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, και άλλοι που είναι ανθέλληνες! Επιεικώς δοσίλογοι και προδότες.

  =ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: Ή κάνετε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ή είστε «έλληνες» ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  =Υπάρχει κίνδυνος να αναδειχθούν (αναδείχθηκαν) σε *Μ οι γνώστες οι «ειδική» χωρίς ειδικότητα..

  =Το 2010 ήταν η χρονιά που έπρεπε να αποτρέψουμε την χρεοκοπία και την αποτρέψαμε!!!!

  =Το 2010 η Ελλάδα θα έχει ανάπτυξη!!!!

  =Ποιοι μαλακές είπαν: Το 2013 είναι η έξοδος από το μνημόνιο!!!! -Λες να είμαι βλάκας::: Και εγώ υπολόγιζα 2-4 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ……

  ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ .Χωρίς πολλά ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ Αμφισβήτησης.

  Με βάση της λογικής και της πικρής αληθείας. Από μηδενική βάση.

  Τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ να τους ψάχνετε, μόνον στις εξαιρετικές εξαιρέσεις και επί τοις %
  Πρώτα να είσαι άνθρωπος, και μετά οτιδήποτε άλλο, λούστρος, βασιλιάς, πολιτικός, γιατρός, δικαστής κλπ.
  Αιέν αριστεύειν, Και όχι αιέν αχρηστεύειν!!

  =Πήξαμε από ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και προβλέψεις. ΌΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤʼΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΕΚΤΌΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ;;; Γιατί έχουμε πολύ παραγωγικούς μ-βλάκες.

  =Αυτές τις εισηγήσεις να τις τρίψετε στη μούρη των πρωθυπουργών και των οικονομολόγων που είναι: ʼσχετοι άχρηστοι ανίκανοι ανεύθυνοι ανέντιμοι αφιλότιμοι αδίστακτοι άδικοι ανίδεοι ανάξιοι ασύδοτοι άνανδροι και ανιπρόκοποι.

  Διεθνές ληστρικό (μολυσματικό) Νομισματικό Ταμείου Δι-Νε-Του.……μας τ’ έπρηξες.

  Φτάνει πια τόση υποτέλεια ευημερία σπατάλη κ. Παπανδρέου, Δι-Νε-Του.……

  =Τυχαίο; Δε νομίζω…. να νομίζω;! Μάλλον τροχαίο και μοιραίο.

  =Τυχαίο; Δε νομίζω…να νομίζω, και σαν βλάκας να ψηφίζω!!

  ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΝΑ ΤΙ ΕΛΕΓΑ το 15/11/2009 κλπ.

  ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ, που δημιούργησε η: ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΣ, η ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΣ, η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, οι ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΟΙ ΑΣΥΛΙΕΣ, οι ΤΡΕΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, και η ΜΟΝΙΜΟΤΗΣ, της κρατικής μας της μηχανής, η ΑΘΛΙΟΤΗΣ..

  Είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα είναι το δημόσιο χρέος, και όλοι οι άλλοι παράμετροι τρίχες, παραπλανήσεις των πολιτικών, ΜΜΕ, TV και όλες οι ανάλυσης και οι τοποθετήσεις των οικονομολόγων κλπ.

  =Το δημόσιο χρέος λάμπει στο στερέωμα σαν αστέρας προτού μεγέθους, θα μας φωτίζει για δεκαετίες ή γενεές μέχρι να ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ.

  =Είσαστε από της γενιές που ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡʼΤΟΣ, ξευτελίσατε την Ελλάδα, την πουλήσατε (και θα την πουλήσετε), αλλοιώσατε τον πληθυσμός της, και έρχεται η επόμενη μέρα και τινάζονται όλα στον αέρα.

  =Με τα νέα μέτρα: Μας πήραν τα «μέτρα», και η επόμενη μέρα θα είναι νύχτα….. Δηλαδή τι χειρότερο θα μπορούσαμε να πάθουμε, ήμαστε στον πάτο, και θα πληρώνουμε ΜΟΝΟΝ τους τόκους των δανείων για δεκαετίες.

  =Η Ελλάδα ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΟΝΟΝ *Μ.

  =ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ….. Υποδείξεις για μ-βλάκες υψηλής ποιότητας.
  =ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ!!! Δεν υπάρχει ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ;

  =Το χρέος θέλει παραγωγή και εξαγωγές, και να γίνομε μια χώρα αυτάρκης σε παραγωγή τροφίμων κλπ.

  =Μόνο η εξόρυξη πετρέλαιο αερίου θα μας ΣΩΣΕΙ, αν κάποιον *μ-βλάκα του τη «δόση»…..

  =Για να σωθούμε από την ΚΡΙΣΗ, έπρεπε να μπούμε σε ΝΕΑ χειρότερη ΚΡΙΣΗ;; Από το Δι-Νε-Του.…

  =Δανεικά παίρνουν μόνον οι μ-βλάκες εκτός μερικών ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ή *(ΕΕΕ)

  =Μόνον ξεφτιλισμένες κυβερνήσεις παίρνουν δάνεια. Αφού προείσπραξαν ως το 2016 τα λεφτά (δάνεια) για τα πτώματα, (κόμματα ήθελα να πω).

  2] Το 80% φταίει ο λαός, 20% τα κόμματα και τα αποκόμματα.

  3] Φταίει και ηλίθιος λαός, που αρχηγούς τους βγάζει,
  και την Ελλάδα ύστερα στην κατοχή την βάζει.

  και τα παιδιά τους έπειτα στον πόλεμο τα σφάζει.

  =ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ζωντανοί, πεθαμένοι δεν μπορείτε. Το κυβερνών πτώμα κλπ. να αναλάβει τις Αν-ευθύνες του.

  = Σε αυτόν τον ηλίθιο κόσμο που ζούμε παίζει ρόλο ποιος είσαι και όχι αν λες αλήθειες ή ψέματα κλπ.
  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

  ΕΛΕΓΑ: 20/9/2009 Πρόταση: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Η ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και να κρατικοποιηθούν όλες. Οι τράπεζες τα οικονομούν ΤΡΕΛΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, και τα κέρδη τους δεν διαθέτονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το τρώνε τα λαμόγια και φτωχαίνουν τα κράτη.

  Τα κέρδη των τραπεζών που επενδύονται; Σε ξένες τράπεζες;;!! Και όχι σε παραγωγικές επενδύσεις. -Ποιες επενδύσεις, αφού δεν παράγουν ΤΙΠΟΤΑ!! Κάνουν γραφειοκρατικές εργασίες ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ.

  =Μας κυβερνούν οι αλλοδαποί μασόνοι εβραίοι μετανάστες τραπεζίτες (καρτέλ) χωρίς δικά τους λεφτά, αλλά με του λαού τα δικά μας ήτου κράτους κλπ. –Ποιου κράτος;;;

  =Και οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές τράπεζες έδωσαν τρισεκατομμύρια ενισχύσεις στης ΤΡΑΠΕΖΕΣ, δηλαδή στους μεσάζοντες τα λαμόγια, ΓΙΑΤΙ;;; Αντί να τα δίνουν στους αμέσως δανειολήπτες.

  =Να «καταργηθεί η ειδικότητα του διευθυντή», να καταργηθούν όλοι οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές για τι είναι συνεργοί στην χρεοκοπία της Ελλάδος. Όλοι συντελούσαν για το κακό της Ελλάδος. Κράτος πρόνοιας, δημόσιας υγείας, αναρρωτήρια ληστείας, και υψηλής ποιότητας βλακείας.

  =Ικανοί με το προσόν της ανικανότητας. «Καθαρίστε» όλους τους διευθυντάδες είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ……….. *(ΕΕΕ)

  = Να «καταργηθούν» οι σχολές και τα πανεπιστήμια οικονομικών αποδείχθηκαν ΑΧΡΗΣΤΑ.

  =Να καταργηθούν οι πολιτικοί και να αναλάβουν ιδικοί για κάθε περίπτωση και οι φιλόσοφοι.
  =Να καταργηθούν απαγορευτούν οι απεργίες πορείες και οι διεκδικήσεις?????? Οι σύμβουλοι των πρωθυπουργών υπουργών κλπ. Συνέχεια στο ολοκληρωμένο κείμενο:: http://tzinis.blogspot.com/2010/12/95-www-newstzinisgr.html

  *(ΜΜΜ) *Μ=(μάγκες μαλαγάνες μάπες μαφίες μαλάκες βλάκες γκόλντεν μπόις κλπ. )

  *(ΕΕΕ) = Εκτός Εξαιρετικών Εξαιρέσεων) + **(ΕΕ = Εκτός Εξαιρέσεων)

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: