Αρχική > Διεθνή, Εθνικά, Κύπρος / κυπριακό, Πολιτική > «ΝΑ ΜΗ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΙ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΚΕΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ»

«ΝΑ ΜΗ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΙ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΚΕΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ»

14/12/2016

Image result for ικέτες

Ο Άρειος Πάγος πρόκειται να αποφασίσει για την απέλαση ή την ασυλία των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην χώρα μας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν. Εάν αποφασιστεί η απέλασή τους, τότε ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να ακυρώσει την δικαστική απόφαση και να μη απελαθούν οι οκτώ ικέτες Τούρκοι.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο σε εκατοντάδες τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, τα τελευταία σαράντα χρόνια. Έχει επίσης εκδώσει άλλους. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, χορηγεί πολιτικό άσυλο ή εξετάζει την χορήγηση πολιτικού ασύλου-με πολύμηνη χρονοτριβή- σε χιλιάδες αιτούντες από αραβικές χώρες, εξαιρετικά διφορούμενης πολιτικής -εάν υπάρχει- τοποθέτησης, ακόμη και σε εύλογα χαρακτηριζόμενους ισλαμιστές (φανατικούς μουσουλμάνους) ή τζιχαντιστές.

Αυτό λοιπόν που προφανώς διαφορίζει την περίπτωση των οκτώ Τούρκων είναι πως είναι στρατιωτικοί και αντίπαλοι του Ερντογάν. Και όχι τόσο η απαίτηση της Τουρκίας να της παραδοθούν οι οκτώ αξιωματικοί, καθόσον και άλλες φορές έχει απαιτηθεί η έκδοση άλλων Τούρκων πολιτικών προσφύγων αλλά η Ελλάδα δεν έχει ενδώσει.

Οπότε, η απόφαση απέλασής τους ή όχι είναι αποκλειστικά πολιτική. Αν δηλαδή η Ελλάδα ενδίδει στην τουρκική αξίωση ή όχι. Και, καθώς εξελίσσονται και οι διαπραγματεύσεις στο κυπριακό και εκτοξεύονται οι απειλητικές-φιλοπόλεμες αναθεωρητικές τουρκικές συνοριακές αξιώσεις, η όποια απόφαση θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις και επιδράσεις.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση Τσίπρα καταλήξει και πράξει την απέλαση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών-ικετών, δε θα έχει βέβαια κατευνάσει-το αντίθετο-τον τουρκικό επεκτατικό αναθεωρητισμό αλλά, ιστορικά ανατρεπτικά, θα έχει παραβεί απαράβατο όριο του ελληνικού πολιτισμού. Αυτό της προσφοράς ασυλίας σε ικέτη διωκόμενο.

Μπορεί βέβαια καθένας να πει πως είναι κάτι αμελητέο για μια κυβέρνηση που σε παγκόσμια μοναδικότητα καταπάτησε την κραυγαλέα εντολή δημοψηφίσματος που η ίδια προκάλεσε. Ίσως.

Αλλά ο εξευτελισμός της ιστορίας μας, του ήθους μας, της ταυτότητάς μας είναι προσωπική υπόθεση κάθε Έλληνα και Ελληνίδας. Χωρίς Τιμή τα πάντα γίνονται σκουπίδια. Όσοι δε το θέλουμε ας συμπράξουμε, ανεξαρτήτως όποιων άλλων διαφορών, ώστε ΝΑ ΜΗ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΙ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΚΕΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.

Νίκος Καραβαζάκης

 

Advertisements
  1. Στρατιδάκης Νικόλαος
    14/12/2016 στο 20:59

    Oi πολιτικοί που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι όλοι προδότες,μήπως να θυμηθούμε τον Οτσαλάν, ο οποίος τους εμπιστεύθηκε και τον παρέδωσαν χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.

  1. 23/12/2016 στο 23:17
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: